Žuta, odgovorit ću ti vrlo kratko:
za organizirati nastavni proces kako znam da treba i kako djeci odgovara trenutno se moram voditi principom piši jedno radi drugo. Naputak savjetnika, točno tim riječima. A to mi je apsolutno neprihvatljivo. I kad mi dođe u nadzor mogu se samo nadati da će makar probati uvažiti moje argumente. Sreća da radim u vukoj..ini pa mi nitko ne dolazi.

Izrada ovih dokumenata je samo prva dionica CKR (a gdje su još ostali ciljevi definirani Strategijom!), hodogramom je predviđeno stručno usavršavanje učitelja (ovo je užasno bitno, presudni faktor uspješnosti reforme obrazovanja), sustav vrednovanja i ocjenjivanja (veselim se hibridnom vrednovanju jako) te izrada priručnika, udžbenika, pomoćnih nastavnih sredstava i digitalnih sadržaja.
Koliko nam podmeću noge dobro je da smo i ovo izbacili.

Neki dokumenti su bolji, neki lošiji, ali u svima ima prostora za poboljšanje (uvijek ima prostora za poboljšanje). Veliki korak naprijed se napravio i sa stručnom raspravom (podsjećam da je obavezna samo javna rasprava, ne i stručna) tako da je zapravo svaki kurikulum prošao preko hrpe recenzenata - prvo pet odabranih pa nakon toga naših kolega učitelja. Mogu reći da nas nisu štedili :D

Većina njihovih prijedloga i sugestija je uvažena i implementirana u novu verziju dokumenta. Stvarno mislim da nitko od nas 400 nije ograničen da će, ako mu 200 ljudi kaže da griješi, i dalje misliti da je u pravu.

Malo o entuzijazmu:
Ja napredak ove zemlje (ne samo u obrazovanju) vidim jedino preko entuzijasta, pa jedan po jedan će valjda za 200 godina stvoriti kritičnu masu. Jer budemo li čekali Kurte-Murte tuu-duu-duu nema nam pomoći.