Krivo si me shvatila, žuta. Hoću reći da su do sad kurikulum sastavljali pedagozi, a sad se pokušava nametnuti volja političara.
Mnogi ljudi koji su u načelu protiv tih političara i protiv onoga što bi značilo takvo uplitanje u obrazovne reforme, gube vrijeme raspravljajući o tome je li kurikulum dobar i prave se pametni jer su oni pročitali kurikulum i znaju što tu ne valja - a zapravo su ga samo prelistali (kao i ja, uostalom, jer nisam pedagog i imam drugog posla) na netu, i uhvatili su se za neki detalj kao što je Marulićeva Judita. ALi to je samo škuža za apatiju. Ispada da ako djeca neće znati Juditu napamet (ili već ono za što se dotični prema osobnim interesima zakačio), kurikulum ne valja pa ga možemo pustiti Markićki da ga doradi.
Ja ako ću biti poštena nisam izašla samo zbog CKR, nego i zbog prodaje Podravke i Končara, zbog čistki i otkaza među kulturnjacima i novinarima, zbog najave zabrane abortusa, zbog Hasanbegovića i njegovih fašističkih ispada, zbog Karamarka i MOL-a, i zbog vjeronauka u školi, zbog svega što ova vlast radi i predstavlja. Slučaj s CKR je samo katalizator, kap koja je prelila čašu, i mislim da je tako za većinu ljudi koji su jučer bili na ulicama. Ne moramo se pretvarati da smo stručnjaci.
da jos jednom napomenem da je moj kriterij voljenja drzave i profesionalnosti vrlo jednostavan: ukoliko sa posla uzmes (ukrades ) spajalicu, papir, 100000eura, illi bilo sta kupis na sluzbenu karticu ti ne volis niti postujes drzavu za koju radis. tako da su meni svi oni uglavnom u istom kosu.
Ma kakav paravan? To je kap koja je prelila čašu, ali i problem oko kojeg se svi možemo složiti, osim fanatika kao što je Markićka i njoj slični.
A nazvati ovu situaciju "problemima koji su se nagomilali" bilo bi smiješno, da nije zabrinjavajuće što još ima ljudi koji tako misle. Problem je kad mi crkne auto ili kad mi se začepi wc-školjka. Nije "problem" što mi država u kojoj sam se rodila, i nisam nikad do sad pomišljala da iz nje odem, ide prema potpunoj propasti.
Pogledaj još jednom ovo što sam nabrojala (a to je samo par stvari koje sam se u tom trenutku sjetila, i naravno, samo vrh ledene sante za koji mi smrtnici znamo): možeš li se zvati domoljubom i istovremeno smatrati da ovo treba proći bez izlaska na ulicu? Sad smo izašli zbog CKR, ali ja bih rado i da se organiziraju novi prosvjedi gdje bi se izravno pozvalo na ostavku vlade koja nam ovo radi i na nove izbore.
Tako je. Pa da bar znamo tko piše taj kurikulum. Da nije dao ostavku, to bi značilo pristati da ga Hrast koristi kao paravan.Jokić je zaista pokazao integritet, otišao je, pa neka vlada sastavi svoju novu ekipu sa Markickoji na čelu. I ljiljom Vokić.