Pokazuje rezultate 1 do 50 od 850

Tema: Tko je kasno propričao?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo našla sqm neki link na jednu od knjiga Renate Rade

http://www.foma.hr/prirucnici-za-rod...icnog-razvoja/

Sigurno u Suvagu ima još logopeda i radnih terapeuta koji se bave rješavanjem smetnji ranog razvoja govora. Suvag ima i svoj vrtić, ali nisam to iskusila, pa je možda bolje pitati ih direktno. Ne znam kako se organizira kad dijete treba svakodnevnu terapiju. Ali znam da oni educiraju roditelje, a to je nama bilo jako važno i dobro došlo.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Evo našla sam neki link na jednu od knjiga Renate Rade

http://www.foma.hr/prirucnici-za-rod...icnog-razvoja/
    Prepoznala sam greške koje činim. Znam mljeti duge riječi i rečenice, ne mareći kako to dijete doživi. Također, imam glupu potrebu ispraviti kada kaže krivo riječ. Znam izvrtati poneke riječi, onako kao u šali. S druge strane tupa sam za brojalice. Vidjela sam jednu koju joj je baka pokazivala, ali nema smisla vrtiti isto kao pokvarena ploča. S tim da to ne izgleda spontano nego fors. Ugl. sve naopako.

Mala je u međuvremenu pokoji put, slabašno, šapčući, rekla "cica", pokušala je jučer reći "kvačica", ali pola slova preskoči. Još neke riječi pokušava reći. Brblja nešto svoje usput. Lagano smo se pomaknuli s mrtve točke. No, onda opet bude tajac od par dana kada kao da opet sve stoji, čak i na cicu šuti i samo je opet pokazuje prstom.
    Morat ću raditi zapisnik koje je riječi pokušala izgovoriti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Prepoznala sam greške koje činim. Znam mljeti duge riječi i rečenice, ne mareći kako to dijete doživi. Također, imam glupu potrebu ispraviti kada kaže krivo riječ. Znam izvrtati poneke riječi, onako kao u šali. S druge strane tupa sam za brojalice. Vidjela sam jednu koju joj je baka pokazivala, ali nema smisla vrtiti isto kao pokvarena ploča. S tim da to ne izgleda spontano nego fors. Ugl. sve naopako.

Mala je u međuvremenu pokoji put, slabašno, šapčući, rekla "cica", pokušala je jučer reći "kvačica", ali pola slova preskoči. Još neke riječi pokušava reći. Brblja nešto svoje usput. Lagano smo se pomaknuli s mrtve točke. No, onda opet bude tajac od par dana kada kao da opet sve stoji, čak i na cicu šuti i samo je opet pokazuje prstom.
    Morat ću raditi zapisnik koje je riječi pokušala izgovoriti.
    Ovo sa zapisivanjem riječi je super ideja! Možeš lijepo pratiti napredak.

Osim toga, treba imati na umu da dolazak drugog djeteta isto utječe na razvoj govora. Nije to jednoznačno. Mom starijem je u samom početku moja trudnoća i dolazak brata bio faktor zastoja, a brzo kasnije mlađi brbljavi brat bio mu je doslovce najbolji terapeut.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nije Kristina, nego Ksenija Burić Sarapa.

Imali smo to i ostavili u vrtiću kad su dečki prerasli. Prednost je to što možeš djetetu pustiti, ali bolje je ako slušaš iponavljaš zajeeno s njom.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.01.2017. at 17:10

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •