Mene je u Vinogradskoj isto užasno smetalo svjetlo u hodniku koje mi je kroz onaj prozor na vratima tuklo direktno u oci. I raspadnuti madraci, previsok krevet bez šipke za dizanje te pregrijane prostorije suhog zraka od kojeg kašlješ što je baš "super" nakon CR. Na higijenu nisam imala primjedbi (osim na činjenicu da moraš nositi vlastiti wc papir), plahti se ne sjećam kao neke drame a spavaćice su mi bile presmiješno prevelike pa sam koristila svoje. Ali na režim kao da smo u kasarni - zaključavanje odjela, posjete u prenatrpanom naguranom zagušljivom hodnikiću i dnevna vizita u stilu vojne vježbe najvišeg reda - na to sam imala apsolutnu zamjerku.

Na SD mi je s druge strane bilo super, opuštena atmosfera, spavanje s bebom u krevetu preko dana, prigušeno noćno svjetlo koje mi nije tuklo u oči, wc od sobe uredan i s wc papirom. Na higijenu isto nemam zamjerki, ali nije mi palo na pamet gledati čistačici u krpe ili brojati da li pere pod 1x ili 3x dnevno. U stvari imam odbojnost prema onom prodornom mirisu dezificijensa, tako da npr nisam niti jednom dezifnficirala ruke ili bilo što nego samo prala ruke sapunom. Tuširala se ionako nisam ta tri dana jer ti stave neku gazu preko reza koju ne diraju tri dana, a nakon toga je skinu i ideš doma

Kukca nisam vidjela niti jednog.