Pokazuje rezultate 1 do 50 od 126

Tema: Orijentacija u prostoru

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam izrazito lijevomozgovna, baš po svim parametrima. I desnoruka. I ocajno se orijentiram.
    Nove gradove ili kvartove proucavam danima nasuho s kartom prije nego kročim u njih. Novu rutu u ZG moram proći bar triput da je zapamtim, pomažem si svjesnim ponavljanjem naglas (banka lijevo, pa pekara, pa semafor preko puta kojeg je cvjećara...).
    Ako hodam gledajuci kartu, obavezno je moram okrenuti u smjeru kojim hodam jer ukoliko gledam naopako, gotovo je, ne mogu nikako tu sliku projecirati ispravno.
    Pri učenju vožnje, pogled u glavni retrovizor zahtijevao je stalno "prevođenje" s koje mi se to strane priblizava auto.
    Splesti pletenicu sebi na potiljku ili svezati mašnu na leđima, nula bodova.
    ovo moram obavezno. Inace, u jednom trenutku u zivotu radila sam kao asistentica u stomatoloskoj ordinaciji. Tamo je sve naopako (oznacavanja papira sa zubnimm statusom, sve sto se radi u ustima ...) jer se gleda od pacijenta . Potpuno nevjerojatno to mi nije bio problem. Inace, ne znam lijevo i desno bez razmisljanja.
    Moj nacin orjentacije u prostoru je cista kompenzacija radim ju po detaljima. Odredujem put od nekog detalja do detalja (plava kuca, zelena vrata, ostri zavoj, veliko drvo...).
    U prostorima koji su jako isti npr .podzemne garaze i sl. moram se jako koncentrirati i zapamtiti tocnu lokaciju .
    Moja kcer ima isti nacin razmisljanja , sa jos malo vise problema na papiru . U prostoru joj je lakse poloviti detalje (kompenzacija!) tako da se tamo bolje snalazi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    ovo moram obavezno. Inace, u jednom trenutku u zivotu radila sam kao asistentica u stomatoloskoj ordinaciji. Tamo je sve naopako (oznacavanja papira sa zubnimm statusom, sve sto se radi u ustima ...) jer se gleda od pacijenta . Potpuno nevjerojatno to mi nije bio problem. Inace, ne znam lijevo i desno bez razmisljanja.
    Moj nacin orjentacije u prostoru je cista kompenzacija radim ju po detaljima. Odredujem put od nekog detalja do detalja (plava kuca, zelena vrata, ostri zavoj, veliko drvo...).
    U prostorima koji su jako isti npr .podzemne garaze i sl. moram se jako koncentrirati i zapamtiti tocnu lokaciju .
    Moja kcer ima isti nacin razmisljanja , sa jos malo vise problema na papiru . U prostoru joj je lakse poloviti detalje (kompenzacija!) tako da se tamo bolje snalazi.
    Slično je i kod mene. Ne mogu automatski čitati nacrte nego moram promisliti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •