Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: ovršni zakon , ima li tko iskustva

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno ovršni zakon , ima li tko iskustva

imali jednu kao ovrhu, ali potšto to nismo koristili, žalili se i dobili rješenje,:
    stavlja se izvan snage rješenje o ovrsi temeljem vjerodostojne ispravepo javnom bilježniku u dijelu kojim je određena ovrha i ukidaju se provedene radnje, a postupak će se nastaviti kao u povodu prigovora protiv platnog naloga u odnosu na izvršenika ( to je došlo pred 1.5godinu)
    Da bi danas opet došlo nalaže se u roku od 8 dana po primitku ovog rješenja plati sudsku pristojbu za prigovor na rješenje o ovrsi od strane bilježnika .... na što se točno to odnosi??
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 23.08.2012. at 16:04

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Budući da ste uložili prigovor na rješenje dužni ste platiti sudsku pristojbu na prigovor. Da bi izbjegli plaćanje sudske pristojbe trebali ste tražiti oslobođenje od plaćanja iste ukoliko zbog primanja niste u mogućnosti platiti istu i ukoliko ste kao dokaz tome priložili potvrdu o imovnom stanju od Porezne uprave. Kako to pretpostavljam niste učinili, sada Vas sud poziva na uplatu sudske pristojbe. Ukoliko je pristojba 100,00 kn po Zakonu o sudskim pristojbama koje su vrijedile u vrijeme kada je prigovor pisan, ako je ne platite ne mogu Vam je prisilno naplatiti. Ako ste dobili sada rješenje o naplati sudske pristojbe po novoj izmjeni Zakona o sudskim pristojbama onda je već doneseno i rješnje o prisilnoj naplati po OIB-u ako ne platite rješenje. Nemam sve podatke pa ne mogu točno reći. Ukoliko mi točno napišete kada ste pisali prigovor, moći ću Vam i reći da li je nastupila zastara plaćanja pristojbe u kojem slučaju imate pravo u roku od 3 dana od kada ste primili rješenje o uplati pristojbe podnijeti prigovor.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

prigovor je pisan u 12/2009. novo rješenje da se stavlja izvan snage stiglo u 5/2011 ( zašto onda nisu tražili lovu za naplatu žalbe?)
    a nalog za uplatu sad 8/2012

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pristojba se trebala platiti u 2009. godini, dakle prošlo je dvije godine od kada je to trebalo učiniti, odnosno nastupila je zastara. Dakle, treba pisati prigovor na rješenje no rok je tri dana kao što sam rekla.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ništ sad je muž sve to platil, i danas ujutro poslal

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Molim vas ako mi možete pomoći.
    Dobila sam obavijest o odvjetnika da dobrovoljno ispunim svoju obvezu prema HRT nastalu 2007 godine. Ovršni postupak je pokrnut i donijeto rješenje o ovrsi koje mi nismo zaprimili. Prvo saznanje o postojanju ovog postupka je obavijest Odvejtničkog društva.
    Mogu li sada uložiti prigovor na rješenje? i je li se postupak vodi po starom Ovršnom zakonuili ovom iz 2010.godine.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj liv prvotno napisa Vidi poruku
    Dobila sam obavijest o odvjetnika da dobrovoljno ispunim svoju obvezu prema HRT nastalu 2007 godine. Ovršni postupak je pokrnut i donijeto rješenje o ovrsi koje mi nismo zaprimili. Prvo saznanje o postojanju ovog postupka je obavijest Odvejtničkog društva.
    Mogu li sada uložiti prigovor na rješenje? i je li se postupak vodi po starom Ovršnom zakonuili ovom iz 2010.godine.
    Najbolje plati dug jer žalbom nećeš postići ništa osim što će ti još pridodati da platiš sudske troškove.
    MM je kao momak živio u Kninu, nakon vojske doselio u Zg i uredno se prijavio se.Nakn 5 godina došla isto tužba od istog odvjetništva - žalili se i na kraju mi požaliliNosio i dokaze- kopiju osobne,odreske da je pristojba na adresi na kojoj živi uredno plačana,ali na kraju ništa-samo platili i sudske troškove
    Ne moš se srogatima bost

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hvala. Još jedno pitanje. je li se u Hrvatskoj pretplata veže za kućanstvo ili za vlasnika ili posjednika tv?
    Mi smo odjavili tv ali ga je prijavio tip koji je bio u stanu. Mi o tome ništa nismo znali. Molim pravnika, koji poznaje ovu problematiku da se javi.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

molim vas još jedno. šta se u hrvatskoj smatra osbonom dostavom? Kada se može rješenje o ovrsi dostaviti putem oglasne ploče?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hajde može još jedno bizarno i brzo pitanje

muž je pred neko vrijeme morao ići sanirati zub na fakultet, odlazio tamo višeputa u dva mjeseca, nije dobio naputak da treba nekaj platiti, račun nije nikakvi dobil, i sad stiže poziv za ročište u sporovima male vrijednosti.
    Naravno na pozivu ne piše na kaj se to odnosi sve smo isčačkali, i došli do zaključka da bi samo moglo biti to u svezi zuba, jer je tužitelj Hzzo .
    Zanima me prvenstveno jel to sad neki novi postupak da te prvo tuže bez da ti daju račun ako si dužan kaj platiti, mislim gdi to vodi.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Rekla bih da nije zub, nego neka zaboravljena rata dopunskog osigiranja. Mene su isto skoro ovršili zbog 1 neplaćene rate otprije 2 i pol godine (rok zastare bio je 3g.pa su pozurili). Nikakva opomena nikad nije stigla, a uredno su mi prihvatili svake godine produzetak nove sezone dopunskog.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nema dopunsko već podosta godina,ovrha je novijeg datuma, inače smo našli sve stvari koje su se odnosile na zadnju ovrhu koja se odnosila na dopunsko kojeg nije ni koristio jer nikad nije dobio ni karticu, što sam pisala na ovoj temi pred skoro godinu i pol.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo nekaj saznala to je priča o kojoj sam pričala pred godinu i pol, a pred 3 i nešto je došlo da on nema veze s time
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.02.2014. at 12:17

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da u svakom slučaju radi se o istoj priči, i sad su oni digli opet ovrhu,

bio je na sudu, i lijepo reko da on nije dobio ni ugovor ni karticu, ( oni su valjda slali nekaj na našu prastaru adresu, ali mi nismo dobili ništa), sad je tražio da mu se original na uvid koji je on potpisao s adresom koja je bila važeća kad je to bilo, tj. gdi smo tad živjeli, a živjeli smo tu. Inače u jednom razgovoru s Hzzo, stalno mi ženska tubila o prastaroj adresi.

Inače da bude bizanija stvar bude tražili smo da struju prebacimo na povoljnijeg ponuđača, i dolazi ugovor ( slučajno na našu adresu), ali u ugovoru piše ta stara, sad od kud su to mogli isčačkati baš tu adresu, kad tada ništa nije bilo na njega tada pisano, jel se možda neko igra s podacima iz prijava prebivališta pa klika kak se kome hoće ( to mi je ispričo jedan kolega s posla, da su njemu tak radili).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

smijem li opet ponovo , pred dvije godine je bilo to dodatno suđenje, i presuđeno je da Hzzo treba njemu platiti lovu koju je dao za neku žalbu, dans dobiva mejl ( a valjda će i pošta doć) da je došlo do promjene u procesu., dokle tako???

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Zna neko, dokad traje blokada racuna zbog ovrhe? Na tekucem imam u dozvoljenom minusu dosta kuna za naplatu ovrsnog racuna, a racun blokiran, Da li se ceka da sjedne placa? Ni tad necu biti u plusu

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nemam osobnog iskustva, ali čini mi se da moraš u Finu da oni tamo zaključe da je ovrha podmirena i da ti odblokiraju račune.
    Meni blisku osobu su blokirali i znam da je stalno hodočastila u Finu zbog toga.
    Nazovi ih, to bu ti najpametnije.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Zaboravila sam detalje, ali ide otprilike ovako:

Odeš u Finu po nešto (valjda papir s ukupnim dugovanjem), s tim u svoju banku, potpišeš papir kojim dozvoljavaš da ti skinu novce s dozvoljenog minusa (ne mogu bez tvog pristanka) i sutra ti odblokiraju račun. Ne sjećam se jesam li se vraćala u Finu poslije banke, mislim čak da nisam.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala
    Nije komplicirano, kad dođe uplata, oni se naplate, minus ne smeta i odmah odblokiraju

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala
    Nije komplicirano, kad dođe uplata, oni se naplate, minus ne smeta i odmah odblokiraju
    Vidiš, meni je prošlo ljeto bilo skroz drugačije: naplatili su se do nule, a za naplatu od minusa su trebali moj pristanak.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ako je racun u plusu uzimaju sve do nule. Ako je u minusu uzimaju samo kad sjedne neka uplata.
    Za naplatu iz minusa ako ne sjedne neka uplata vjerojatno treba pristanak, nisam sigurna.

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Da, za minus traže pristanak. Kada se naplate, račun se odblokira, ne treba ići u Finu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •