Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Najcesece cuvanje izgleda tako da majka mora negdje otici i tada ostavi dijete na cuvanje osobi od povjerenja.
Osoba od povjerenja narhrani dijete, igra se sa njim, presvuce ga i stavi spavati, sve prema potrebi.
Ne znam zasto mislis da si pogrijesila, djeca se ne dresiraju. Jedina je pogreska ta sto mislis da moras biti uvijek i stalno na raspolaganju. Sto takoder nije pogresno, ali ako je na raspologanju druga osoba od povjerenja tad i ona moze zadovoljiti te potrebe.
Ovo mi je trebalo, konkretni primjer, hvala!

Tata je u pocetku neko vrijeme bio u bolnici, onda kada se vratio nije mogao preuzeti brigu oko djeteta u smislu uspavljivanja,hranjenja,presvlacenja - a i uspavljujemo se dojenjem. Sada kad je dobro tata radi, a kada je slobodan smo uvjek zajedno. On je u potpunosti moze zabaviti, puno joj je i zanimljiviji od mene kad smo svi skupa. Moju mamu obozava, zapravo rado se igra i druzi sa svima. Ali...ja ako izadem iz prostorije ona pocne plakati - urlati. Nisam iskusavala kada bi eventualno mogla prestat plakati jer mi je to nekako grozno sobzirom da taj plac stvarno bude strasan ako se ne pojavim iste sekunde ili se bar javim. Inace se stvarno nicega ne boji. U jaslice nece ici, planiramo u vrtic s 3 godine.

Voljela bi da je suprug moze pricuvati bez mene, za ostale mi nije vazno. On je cuva, hrani, presvlaci sada, ali ja sam uvijek u prostoriji i npr perem pod, kao sto sam rekla eventualno 30ak min smijem izaci i to samo dok je s muzem...i to svakih par dana!

Peterlin, kuzim i sama da sam pogrijesila, samo taj dio s ostavljanjem na cuvanje od najranije dobi nije bio nikako moguc nama. Mislim....je, ali onda mislim da ne bi uspjela s dojenjem jer smo se mjesecima prebacivale na cicu, a da ne spominjem nasa dnevna spavanja na rukama do prije cca 2mj, vjerojatno radi tihog refluxa.

Nije mi problem da malo njurga, problem je sto je to neki drugaciji plac, uznemireni.

Dakle imam dvije opcije.
Prva je cekati da jos malo poraste i da joj eventualno mogu reci vratit cu se....a druga je da ju polako sve duze i duze pustam samu, ali uz plac. Dakle carobnog rijesenja nema haha...

E da i nisam spomenula...ona npr zaspi uz cicu po danu ali i dalje cim bi se ja maknula...ona se budi! Po noci kad ide spavati legnemo u 8 i pol, a ja i dalje lezim snjom...znaci od 8 i pol do 8 ujutro... Po noci cica 4,5 puta, osim kad su zubi - onda nema pravila. Cicanje i budenje mi ne smeta ali ovo sto u 8 vec idem u krevet, a dan je do 10 me ubija, ne mogu toliko lezati! Ima li takvih?? Ako odem, a ona se probudi onda nam se sve poremeti jer se skroz razbudi...pa vise ne spava nego par sati bude budna...