Stranica 6 od 16 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 792

Tema: vanjski izgled i patrijarhat

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Sto mi zene znamo bit stroge jedne prema drugima, prestrasno.
    Svetice, nista osobno, samo me fascinira ta pojava. Nije da ni sama par puta ne zagrizem jezik...
    X
    baš stroge
    negdje na prvoj stranici netko je napisao "al nitko me toliko ne opere ko druge žene"

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

e bas.
    prvi post je postavio pitanje da li patrijarhat koristi izgled kao okove,
    a sad ispada da zene jedna drugu u te okove stavljaju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimljiva je stvar sa mirisima.
    Meni osobe koje koriste vodu i sapun redovito ( moze bez dezica, parfema i depilacije) imaju uvijek normalan miris. Nikakav smrad.
    Jedino sto mi smeta jest miris osoba koje pije puno alkohola ( posebno pivo) i okorjeli pusaci ( koji puse puno cigareta).
    Uz sve mirise svijeta i tonu sapuna posebno ljeti miris alkohola i cigareta previse intenzivno isparava.
    i tak se mi kupamo i nakupavamo u moru, i bili pored bova kad poerd mene proleti neki cvjetno svježi miris ali jačeg tona, ženska se natraljala valjda s time od glave do pete kad je tak dugo se sosjetilo a ona bila tak daleko od obale.

najgroznije mi je miris cigareta, napose kod doktora koji se bave s djecom.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Uf, a ja mrzim i miris, tj. zadah kave. To mi baš nikako ne sjeda, kad mi se netko unese u lice ili kad osjetim. Brr

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i ja sam prije imala cijelu rang listu toga šta mi je odvratno, šta seljački i znak neukusa..
    ali odustala sam od toga
    nije da ne primijetim da mi nešto nije lijepo
    ali pustim da ta misao dođe i prođe
    jer stvarno mislim da neš mi ti toga
    ako netko ima izrast, da, nije lijep, ali možda idući tjedan ide frizeru, možda joj kosa brzo raste, možda u krajnjoj liniji čeka da sjedne plaća jer nije to baš ni jeftino, ono, give her a break
    itd, da ne komentiram sad sve
    a i, budući da sam ustvari dosta egocentrična, kad vidim neku curu s lošim držanjem, odmah se ispravim, kad primijetim da netko ispred mene ima neuređene pete - provjeravam svoje

i još jednom potpisujem ono što je vertex rekla prije par stranica: mnoge stvari u životu iziskuju njegovanje

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ok, super za vas. Bljak mi je kad osobe koje imaju žute i krive zube, crveni ruž da pojačaju dojam, imaju obraza procijenjivati mene, je li mi ili nije svaka dlaka na mjestu,tj. Je li mi svako mjesto bez dlaka. Nisam na umu imala vas, nego ljude iz moje bliže okoline. A ako se ima love za oblekicu, šminku,manikuru,pedikuru, brazilku i teretanu, brate ima se i za stomatologa i sodu bikarbonu.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku

Ja sam jedna od onih kojoj se preko zime ne da baš redovno depilirati. Mom mužu ništa to ne smeta. Ne pazim da za seks moram biti glatka i sređena, kao što čujem od nekih frendica

To muški ništa ne vide, aj mi žene, same sebi pravimo probleme.
    Ok možda stvarno ove mlađe generacije muških sve to prati i gleda, markteting je agresivnije nego ikada, ali u pravilu muškarci se pale prilično jednostavno.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nisam sklona procijenjivanju ljudi kroz robicu, no ova mi je baš uletjela s komentarima na moju frizuru, robu, itd,pa sam se zagledala da vidim na koga da se ugledam ovako neugledna

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Znam jednu učiteljicu, mlada je, uvijek dotjerana, ništa previše na njoj, lijepe crte lica, doduše nokte nisam zagledavala pa ne znam, nije mi bitno, ne zagledavam pod suknju nečiju, već ono, cijelokupni dojam, fluid, osmijeh, zračenje itd.., baš krasna, ali ima krive zube, bijeli jesu, i naravno da to ispada iz cijelokupnog dojma kada se nasmije. I što bi sad žena trebala zadužiti se desetak i više tisuća eura to srediti. Mislim da ne.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Uh, meni od svih mirisa strasno smeta miris cigarete. Bas ga osjetim na osobi i to mi je daleko najodbojnije. Miris znoja se rijesi tusiranjem, ali miris cigarete, uh...

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Eto isvetice, ja na sve to još baš volim i jarke ruževe (crvene, roze, ljubičaste) i stalno ih nosim, to mi je glavnina šminke.
    I trošim i na odjeću, cipele, cigarete, svašta, ali na zubara ne jer sam se na svoje zube toliko navikla da ih se uopće ni ne sjetim dok ne vidim neki ovakav komentar.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam sklona procijenjivanju ljudi kroz robicu, no ova mi je baš uletjela s komentarima na moju frizuru, robu, itd,pa sam se zagledala da vidim na koga da se ugledam ovako neugledna
    pa naravno
    da ti je to rekla i sama Naomi Campbell, našla bi joj sigurno neku manu, jer kad ti netko tako komentira izgled, naravno da ćeš tražit na njemu nesavršenosti

pa u tom smislu vrijedi njegovat komunikacijske vještine i ljubaznost, jer kad si ugodna karaktera, ljudi ti manje primijete i brže zaborave neuredne nokte i izrast na kosi
    a ako si prema nekom bezobrazan, budi siguran da će ti ta osoba brzo tražit mane i još ih brže naći

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja mislim da je najvise do osobnosti kako je gore safran napisala. Malo krivi zubi cak mogu biti i simpa prepoznatljiv znak neke osobe.Isto tako ja ne znam jel znam icije nokte na rukama ( osim ako su napadno preumjetni predugi i debelo gelirani)..to ono bas ne gledam. Ja ponosno nosim svoje koje grizem kad ih pustim, naravno ruka potpuno drugacije izgleda, prsti duzi al to si nisam JA

sve ove ostale tretmane redovito radim al ne podnosim na sebi nista umjetno tipse sam sama pocupala s noktiju nakon par dana i to u uredu, umjetne trepavice nema sansone...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Uvijek isto, kad ljudi svoje ljutnje ne rjesavaju tamo gdje su nastale, lakse opalit po forumu .

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku

a i, budući da sam ustvari dosta egocentrična, kad vidim neku curu s lošim držanjem, odmah se ispravim, kad primijetim da netko ispred mene ima neuređene pete - provjeravam svoje

pa u tom smislu vrijedi njegovat komunikacijske vještine i ljubaznost, jer kad si ugodna karaktera, ljudi ti manje primijete i brže zaborave neuredne nokte i izrast na kosi
    a ako si prema nekom bezobrazan, budi siguran da će ti ta osoba brzo tražit mane i još ih brže naći
    bome, vrlo koristan pristup!
    danas si puna mudrih misli.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

lili ti se ne brojis!
    biciklira za tramvajem da bi spasila jaknu!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pa naravno
    da ti je to rekla i sama Naomi Campbell, našla bi joj sigurno neku manu, jer kad ti netko tako komentira izgled, naravno da ćeš tražit na njemu nesavršenosti

Preodličan post!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa naravno

Da li To znaci da ako si mrsava ,imas manikuru , pedikuru, depilaciju i frizuru mozes biti zlocesta baba ?

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam veoma ugodnog karaktera u RL. Osim što psujem ko kočijaš i puno landram rukama. Ljubazna sam i pristojna čak i previše pa sam dosadna.
    Nego je to očito nekome bitno, dovoljno bitno da se uspoređuje s nekim koga nije briga nosi li mudante ili tange.Nisko samopoštovanje u kombinaciji sa željom da izgleda bolje od sebe.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da li To znaci da ako si mrsava ,imas manikuru , pedikuru, depilaciju i frizuru mozes biti zlocesta baba ?
    ne
    zato što sigurno nisi savršena, a ako si zločesta baba, saznat ćeš i po čemu
    možda si premišićava, sise bi mogle bit zeru veće, ili bi bilo bolje da su manje, nijansa pramenova ti je passe.. vidiš da ta urednost ima samo ovdje nabrojanih jedno 500 oblika

isvetice, nisam naravno mislila da si ti bila zlobna pa zato dobila komentar na račun svog izgleda
    očito je to osoba koja tako inače procjenjuje ljude, ima ih, jel
    moje se odnosilo na ono što si ti rekla da inače to ne gledaš, ali kad te popljuvala, odmah si drugim očima odmjerila s čim imaš posla
    logična reakcija

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Isvetice, ja se volim sredit, ali imam krive zube jbg. Nisu bas ni bijeli skroz, iako ih perem, casna rijec.
    Znala sam da nije bas estetski, ali bas da je bljak mi je prva rijec.
    Sto mi zene znamo bit stroge jedne prema drugima, prestrasno.
    Svetice, nista osobno, samo me fascinira ta pojava. Nije da ni sama par puta ne zagrizem jezik...
    Samo da dodam da aparati u odrasloj dobi niti u ludilu nisu izbor za svakoga.
    Posebno ako je samo estetika u pitanju.
    Otapati kost u odrasloj dobi ima svoje rizike koje ortodonti nece reci. Zato misljenje o tome treba pitati paradontologa.
    Ja sam u dvadesetima radila u ortodnciji i imala sam ponudu besplatno staviti aparat na moje malo zguzvane zube.
    Obzirom da sam vidjela kako izgleda proces ucvrscivanja kosti u odrasloj dobi, a kvaliteta zuba i paradonta mi je prilicno losa , rekla sam -ne hvala.
    To me je spasilo da imam svoje zube u cetrdesetima, jer me nakon opakog stresa poharala ozbiljna paradontoza.
    da se to dogodilo na kost koja je tretirana ortodntski bilo bi " veselo".

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, dobar karakter ili bar priuceno ljubazno ponašanje znatno utječu da manje gledamo na fizički izgled osobe
    odlican post tangerina

a kad smo kod sijedih, imam ih tonu, ali me ljenost sprječava da se farbam, jer mi je izrast gori od prosaranosti sjedinama
    ali bila kosa sijeda, prosijeda, farbana živo ili decentno, ružno mi je na starijoj ženi duga kosa
    sto je žena starija, kosa bi trebala bii kraca
    ne mislim na mašinicu
    ali starija žena i kosa do guzice mi ne idu skupa
    jedino mozda ako je turbo ljubazna

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kao neka dugokosa dobra vila : djecacvijeca:

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zašto bi neki ko je sjed ili ima sijede morao se farbati? s druge strane moja mama je imala dužu kosu recimo do pol leđa kad je umrla i par sjedih

pričala ja s jednim njemcem na Lošinju ( naš stari znanac) i veli kak sam posjedila, on je potpuno bijel, istina ima skoro 20 godina više od mene, ali se nasmije i veli bolje biti i bijeli nego biti bez kose

mene osobno farbanje, šminkanje ne zanima, a ni previše depiliranje,

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svi mi navodimo sto nama osobno smeta kod necijeg vanjskog izgleda
    meni duga kosa, posebno sijeda ili farbana u ivo robić crnu ili švedski plavu, na starijoj ženi djeluje neuredno i zapusteno
    i ne podsjeća me na dobru vilu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    svi mi navodimo sto nama osobno smeta kod necijeg vanjskog izgleda
    meni duga kosa, posebno sijeda ili farbana u ivo robić crnu ili švedski plavu, na starijoj ženi djeluje neuredno i zapusteno
    i ne podsjeća me na dobru vilu
    X meni isto!
    čak se ne mora raditi o starijoj ženi. recimo za janicu kostelić mi je krajnje vrijeme da se ošiša i osvježi frizuru.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    lili ti se ne brojis!
    biciklira za tramvajem da bi spasila jaknu!
    sta si ti zapamtila

Aleksandrovanja rikavam na tvoj zadnji opis

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kao neka dugokosa dobra vila : djecacvijeca:
    Hehe, baš!

Možda je stvar navike, ali ni meni se nedopada duga raspuštena kosa kod starijih gospi. Punđa još nekako, ali frizura u stilu djece cvijeća stvarno rijetko kojoj starijoj ženi dobro stoji.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Baš sam se sad sjetila jedne bake djeteta iz naše vrtićke grupe, ima dugu kosu, pofarbanu (vidjela sam joj i bijeli izrast jednom ili dvaput), i žena ju baš dobro nosi.
    A neke su ovdje baš zgodne...
    https://www.google.hr/search?q=old+l...5DDh8Q_AUIBigB

Ja sam se došla autati kao još jedna zapuštena .
    Dok ne poželim (svake prijestupne) obući suknju ja se svojih dlaka na nogama ni ne sjetim. Ako je dovoljno hladno za čarape s puno dena, neću ih ni tad ukloniti. I nema mi dosadnije stvari na svijetu nego rezat si nokte i prati kosu, i to radim s takvim naporom i osjećajem "ono zar opet, zar vas nisam nedavno odrezala/ oprala"... Kad god imam sat vremena za sebe, radije ću čitat ili pogledat seriju nego čupat dlake. Ono, ima li išta dosadnije?

I imam mišljenje kao i Trina, ali na suprotnoj strani .
    Meni su zapušteni beskućnici , onda ide jedna linija do normalnog, pa preko njegovanog do uređenog i previše uređenog.

Većina mojih frendica i kolegica s posla ne čupa obrve i ne lakira nokte, mislim da nam je svima domet farbanje kose (zbog sijedih)... sad bih morala jako puno razmišljati da se sjetim više od 2,3 cure s posla (od nas 25) koje imaju lak na noktima. Ajde, možda njih 5. Istih 5 koje se šminkaju i čupaju obrve.

Ako ne izgledam ko Mesić, ne znam zašto bih morala čupati obrve, ja to uopće ne primjećujem na sebi ni na drugima, dok ne primijetim da netko ima savršeno počupane obrve- Samo tad primijetim. I ne pomislim kako mi je to lijepo i poželjno. Upravo suprotno... pomislim "Kako ti se to da radit?"

Meni sve žene koje konstatno (gdje god da idu) nose šminku tipa i puder, i rumenilo, i sjenilo, i nalakirani nokti, spadaju u subkulturu. Ili npr. cure koje nose dugačke zgelirane fluoroscente nokte. Meni je to ista kategorija kao kad je netko panker ili darker, pa se uredi u svom stilu. Dakle, samo to - nečiji stil, nešto što se nekome sviđa. Ništa što proglašavam lijepim, poželjnim, uobičajenim ili da bi trebalo biti "normalno za sve". Normalno za sve mi je samo da ne smrdi i da se pere. Ostalo mi je samo stil - baš isto mislim i o ženi s izrastom, ili skroz sjedoj ili skroz sređenoj - žena kao žena, ima nešto u životu što joj je bitno, i nešto što nije. Dapače, ja kad razmišljam o ženama oko sebe, s posla, mame iz vrtića, parkića... većina ih je (meni) normalna = ništa šminke, do umjereno uređena (malo maskare i rumenila, al moraš bolje pogledati da vidiš je li našminkana ili ne)... tu i tamo ih ima neko s full make-up-om svaki dan.

Jednom je jedan moj frend rekao "žene si ujutro kad ustanu prvo moraju nacrtati lice". I točno tako se ja osjećam u vezi šminke - kao da si crtam nešto što nisam ja. Pa ja već imam lice, čemu da si (ja) crtam drugo?
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 04.08.2016. at 15:25

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ali bila kosa sijeda, prosijeda, farbana živo ili decentno, ružno mi je na starijoj ženi duga kosa
    sto je žena starija, kosa bi trebala bii kraca
    ne mislim na mašinicu
    ali starija žena i kosa do guzice mi ne idu skupa :
    Nikad se šminkala ni bojala nije, 75g., kraljica Martha
    https://www.google.hr/search?q=marth...iw=360&bih=511

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Nikad se šminkala ni bojala nije, 75g., kraljica Martha
    https://www.google.hr/search?q=marth...iw=360&bih=511
    uh, stvarno potvrdjuje rijeci od a70v, bas joj nikako ne stoji sijeda duga kosa

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni zena bas dobro izgleda. Totalno sa (svojim) stilom.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Bas joj prekrasno stoji.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    X

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Članak na temu http://muf.com.hr/2014/09/23/13-naci...ranja-ljepote/

Zaista ne znam što mi je ružno. Više ljudski mehanizam misli koji osuđuje, prosuđuje sva ta ženska tijela. Ne šminkam se, dlake ne volim na sebi, za tuđe ne marim, ne bavim se njima. U zadnje vrijeme neugodno me iznenađuju statusi mojih poznanika na društvenim mrežama gdje mnogi čeznu da i drugi imaju jednake standarde što je lijepo i kakve stavove treba imati. Utrošena, bezveze, energija. Izrugivanje i omalovažavanje, valjda da vlastite nedostatke umanjimo. Najteže je učiti voljeti sebe i svoje tijelo. Početak emancipacije, tolerancije, ljubavi.
    Posljednje uređivanje od palčica : 04.08.2016. at 16:21

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    ne bih se složila da je savršeno nevažno koliko si matematika doktorirao dok god si mršav. ali činjenica je da je na žene stavljen znatno veći pritisak nego na muškarce. to ide od onog da će meni kao ženi puno češće u svim situacijaama pa i poslovnim komentirati fizički izgled nadalje. no ne mislim da mi fizički izgled determinira napredovanje- spol mi utječe na napredovanje sigurno, i iz tog konteksta je presmiješno pričati o matrijarhatu. da, neke su žene grube prema ženama i grubo ih procjenjuju po tipu fizičkog izgleda no to ima veze sa preslikanim patrijarhalnim obrascima, kakvim crnim matrijarhatom u društvima gdje muškarci drže moć, pozicije i novac? ono što me više brine je da su mlade djevojke izložene kroz sve te instagrame ifejsbuke i mtvijeve vrlo uskim kriterijima ljepote što u nekim formativnim godinama može generirati pritisak i nezadovoljstvo. no ne zavaravajmo se, nije Paris Hilton ta koja diktira situaciju već svi oni (mi) koji smo doveli do toga da Paris Hilton postaje opinion maker određenoj populaciji.
    X

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Članak na temu http://muf.com.hr/2014/09/23/13-naci...ranja-ljepote/

Zaista ne znam što mi je ružno. Više ljudski mehanizam misli koji osuđuje, prosuđuje sva ta ženska tijela. Ne šminkam se, dlake ne volim na sebi, za tuđe ne marim, ne bavim se njima. U zadnje vrijeme neugodno me iznenađuju statusi mojih poznanika na društvenim mrežama gdje mnogi čeznu da i drugi imaju jednake standarde što je lijepo i kakve stavove treba imati. Utrošena, bezveze, energija. Izrugivanje i omalovažavanje, valjda da vlastite nedostatke umanjimo. Najteže je učiti voljeti sebe i svoje tijelo. Početak emancipacije, tolerancije, ljubavi.
    Evo još jedne mudrice danas ovdje Lijepo rečeno.
    Blisko mi je ovo što si napisala, te Tangerina i Seni. Naravno i sve ostale koje razmišljaju u tom điru. ALi ove tri su za pohvalnicu danas

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    X

Ali da je vidiš kako maše tom kosom dok strastveno svira i kako nitko ne primjećuje da ima par istih haljina/majica/suknji koje godinama nemarno vrti po najvecim svjetskim dvoranama....boginja!

Htjedoh zapravo samo pokazati kako je sve u oku promatrača .

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Samo još nešto o zubima, baš razmišljam danas o tome, jer ima dosta ljudi kod kojih se genetika nije posložila i gotovo. Pa nabrajam sve ljude u glavi koje znam i muške i ženske, i došla sam do zaključka, stvarno ti badava biseri od zubi, ako nemaš onaj neki osmjeh koji plijeni. Isto je tako mislim sa svime.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Da zapela sam za zube, i možda je primjer van ovih okvira u kojima je tema, ali ima jedna djevojčica, prijateljica moje kćeri, izgubila je skoro sve prednje zube, sva je krljava kako bi se to reklo, ali kad se to dijete nasmije kao da te sunce obasja, naprosto ne primjetiš tu krljavost.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

O dugoj kosi kod starijih zena. Ja sam apsolutno uvjerena da necu biti osisana na kratko u tim godinama. Ne znam zasto ali zbog necega mi to smeta. Ne smeta mi na drugim ženama ali ne zelim to vidjeti na sebi i tog sam misljenja od malena.
    Ja imam krive zube. I fali mi jedan. Imam nasljedni feler da imam mliječne zube jako dugo. Jedan je ispao u trudnoci i nema zamjene a drugi se jos drzi nekako i tamo je samo da nisam krezuba. Skupljam lovu za aparatic. Da ne pazim na druge elemente tj.da ne isticem prirodne ljepote na svom licu i tijelu (jer meni sminka sluzi za isticanje a ne prikrivanje, osim mozda podocnjaka ili roga na faci) ne bih se osjecala bas pretjerano privlacno ali to sam samo ja

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sjećam se da sam kao klinka strašno patila što se moja mama ne šminka i ne sređuje. U to vrijeme sam mislila da je problem lova, ali danas mislim da se s istim novcima mogla ipak bolje dotjerati. Uvijek je bilo: nije to za mene, kaj bi ljudi rekli. Eto, ja isprazna i dan danas to pamtim.

Priče, kćer vidi od mame pa se zato depilira... Mislim da to nema veze jedno s drugim. Moja mama se nikad nije ni depilirala ni brijala, a meni je to normalno još od osnovne škole. Uz to, imam doma i podsjetnik, ako se dulje ne depiliram, kćer me uredno podsjeti da bi već bilo vrijeme.
    Važno mi je da se JA osjećam dobro kad sam koliko-toliko sređena. Može meni MM pričati koliko hoće da mu nije važno imam li dlake na nogama, MENI je važno (a čak ne nosim suknje ni haljine).

Kad nabacim kile, najviše zluradih komentara dobijam od žena koje su daleko deblje od mene, pa me to baš ne dira previše. Rijetki muškarci komentiraju kile, ali stvarno rijetki.

I mislim da bi kriterij za sređivanje trebao biti samo želi li to osoba ili ne želi.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Razumljivo, mi žene nikad nismo zadovoljne izgledom, a kad ono pola toga što mi vidimo, drugi ljudi uopće ne primjećuju na nama, fokus im je na sasvim desetom.
    Posljednje uređivanje od šafran : 04.08.2016. at 17:01

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Pa to je ono kak sam napisala. Nikada mi niti jedan muskarac nije toliko komentirao niti postavljao mjerila koliko su to cinile zene.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Druži se više sa muškarcima

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Makar, hm, hm, muškarci znamu biti isto jako svirepi, samo na drugim poljima. Vanjština nije njihova domena toliko.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ali opet s druge strane, moje životno iskustvo nije naravno nikakvo univerzalno mjerilo, ali uglavnom svaki takvi komentar je potaknut nekim vlastitim frustracijama, nesigurnošću, nezadovljstvom.
    Najgore je kod posve mladih ljudi koji nemaju to ćitovno iskustvo, oni mogu jako patiti, mi stariji bi trebali biti znad svega toga.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nešto ovako recimo, priča o ljubičastom šeširu

http://stil.kurir.rs/lifestyle/svaka...a-clanak-27722

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to je ono kak sam napisala. Nikada mi niti jedan muskarac nije toliko komentirao niti postavljao mjerila koliko su to cinile zene.

k
    Pa muski samo gledaju sise i guzice, izrast bas i ne, a dlakave noge i pazuha - pa vjerojatno si misle da se to moze srediti, bitno da su sise dobre.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

E da, vezano uz izrast - sad su moderne te ombre frizure, pa kaze MM da je to njemu ko veliki izrast.

Stranica 6 od 16 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •