Pokazuje rezultate 1 do 50 od 792

Tema: vanjski izgled i patrijarhat

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hebem ti buru
    pa, umjesto da na plaži pokazujem ispucane pete, površnu epilaciju, celulit i neurednu kosu, sad tu nabadam
    bit će da zato nisam imala omiljeni predmet kad mi ni jedna prof. nije gaće pokazivala
    gornji opisi profesora su meni apsolutno neprihvatljivi
    sise na izvolite i ultra kratka minica
    meni to za školu nije nikako
    ma ni za kakvo radno mjesto
    ja sam imala genijalnu prof. HJ
    ucili smo jer nas je bilo sram ne znati kod nje
    ne strah, vec sram
    tad je imala cca 50 god, uvijek njegovana
    kostimi, suknja do koljena, bluzica
    umjerena, odmjerena
    njegovana dama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    hebem ti buru
    pa, umjesto da na plaži pokazujem ispucane pete, površnu epilaciju, celulit i neurednu kosu, sad tu nabadam
    bit će da zato nisam imala omiljeni predmet kad mi ni jedna prof. nije gaće pokazivala
    gornji opisi profesora su meni apsolutno neprihvatljivi
    sise na izvolite i ultra kratka minica
    meni to za školu nije nikako
    ma ni za kakvo radno mjesto
    ja sam imala genijalnu prof. HJ
    ucili smo jer nas je bilo sram ne znati kod nje
    ne strah, vec sram
    tad je imala cca 50 god, uvijek njegovana
    kostimi, suknja do koljena, bluzica
    umjerena, odmjerena
    njegovana dama
    Samo da potpisem ... jer ako je takvo oblacenje prihvatljivo i dobrodoslo kod profesorice.
    , onda bi bilo dobrodoslo da i srednjoskolke dodju tako obucene u skolu. Ili smo ipak licemjerni pa ne bismo da nam djeca takva idu u skolu?
    U nasoj osnovnoj skoli vrlo mlada psihologinja dolazi u uuskim i ultrakratkim suknjicama i premalim sakoicima. Dodje u razred rjesavati problem i razgovarati s ucenicima. Sjedne ispred cijelog razreda i prekrizi noge, suknja se podigne do gacica i pita u cemu je problem. Svi zasute, sline.cure deckicima od 13 godina, curama isto neugodno i nakon sutnje sbi odgovore da u stvari nema problema. Po meni kriva odjeva na krivom mjestu bez obzira.koliko se ona super ugodno i tome osjeca. Poslala je krivu poruku.

Imam osjecaj da stikla i minica mnogim zenama sluzi kao predmet moci i snage. Nije bez razloga da je cipela na petu gotovo obavezna u bankama gdke se radi sa strankama - pokazati da si mocniji.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    Imam osjecaj da stikla i minica mnogim zenama sluzi kao predmet moci i snage. Nije bez razloga da je cipela na petu gotovo obavezna u bankama gdke se radi sa strankama - pokazati da si mocniji.
    ignoriram ovaj novi zgraž zgraž val na temi

i vadim ovu rečenicu sa štiklom koja mi je baš zanimljiva
    možda zato i lupkaju, to isto daje jedan efekt "da te se čuje kad stižeš" i da malo i zvučno dominiraš prostorom
    nisam dosad tako na štikle gledala

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nemam tu "pozitivnu diskriminaciju", da mi je netko tko odskače izgledom, eto npr. ekstremno se istetovira ili spirsa, automatski simpatičan. Nemam ni negativnu da mi automatski nije simpatičan. To mi je, onako, totalno površno.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 09.08.2016. at 11:12

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam tu "pozitivnu diskriminaciju", da mi je netko tko odskače izgledom, eto npr. ekstremno se istetovira ili spirsa, automatski simpatičan. Nemam ni negativnu da mi automatski nije simpatičan. To mi je, onako, totalno površno.
    Naravno. Ali da li se sjecate one reklame, mislim za sampon, gdje 2 cure prodaju nesto - sladoled? i veliki je red kod one koja ima lijepu kosu, a kod druge koja ima masnu kosu i perut nema nikog?

O tome pricamo ovdje, o vanjskom izgledu - da vi imate izbor od 2 osobe o kojima ne znate bas nista, samo vidite vanjski izgled, dakle samo vizualni dojam - jedna ima neurednu kosu, tetovirana, dlakave noge i pazuha, izgrizene nokte, nesredjena stopala, odjevena u poderane traperice, japanke i majicu sa nekim cudnim natpisom, npr. marihuana za sve, a druga uredjene frizure, manikirana, pedikirana, depilirana, u kostimicu i cipelicama na 5 cm petu. Koju bi na prvi pogled, bez ikakvih drugih info odabrali za razrednika svom djetetu?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U kojim bankama su obvezne cipele na petu? Ovo me jako zanima, jer sam radila u banci i suradjujem jako puno sa ljudima iz banaka i to za nisam nikad cula.

U vecini banaka i financijskih institucija postoje pravila o oblacenju, koja su obicno dio nekog internog pravilnika koji regulira vise aspekata poslovnog ponasanja. Koliko znam, na nizim razinama, salterskih sluzbenika propisano je nosenje sluzbene uniforme - kosulja/sako/suknja/hlace, dok na mangerskim razinama je propisano samo primjereno odijevanje koje obicno za muske znaci kosulja i odijelo, dok je za zene odijevanje puno slobodnije. Nikad nigdje nisam ni cula ni procitala obvezu nosenja cipela na petu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    U kojim bankama su obvezne cipele na petu? Ovo me jako zanima, jer sam radila u banci i suradjujem jako puno sa ljudima iz banaka i to za nisam nikad cula.

U vecini banaka i financijskih institucija postoje pravila o oblacenju, koja su obicno dio nekog internog pravilnika koji regulira vise aspekata poslovnog ponasanja. Koliko znam, na nizim razinama, salterskih sluzbenika propisano je nosenje sluzbene uniforme - kosulja/sako/suknja/hlace, dok na mangerskim razinama je propisano samo primjereno odijevanje koje obicno za muske znaci kosulja i odijelo, dok je za zene odijevanje puno slobodnije. Nikad nigdje nisam ni cula ni procitala obvezu nosenja cipela na petu.
    Meni tako rekla sestricja koja radi na u zabi sa strankama i pokazala mi tocno sto mora nositi na poslu. Od kosulje, kostima , marame i cipela na petu odredjene visine. Eto ako je ona mene lagala onda i ja tebe lazem.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni tako rekla sestricja koja radi na u zabi sa strankama i pokazala mi tocno sto mora nositi na poslu. Od kosulje, kostima , marame i cipela na petu odredjene visine. Eto ako je ona mene lagala onda i ja tebe lazem.
    Odjecu dobivaju ako rade sa strankama u poslovnicama. Cipele - ne znam, prije bi rekla da je propisana max. visina pete nego minimalna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •