Pokazuje rezultate 1 do 50 od 792

Tema: vanjski izgled i patrijarhat

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    To ima dobrih i loših strana. Muškima se lakše obući, mislim prije svega na političare i one koji rade po uredima: 2,3 zimska i 2,3 ljetna odijela, nekoliko košulja i kravata, 2-3 para dobrih cipela. I to možeš u svim prilikama. Kad je svečanije, imaš i košulju, kravatu i sako, kad je opuštenije skineš sako i kravatu. Po ljeti, za leženije dane može i neka fina polo majica, leženije hlače i cipele.

Loše strane su da, čast iznimkama, ipak su svi uniformirani i da nemaš baš puno mogućnosti odstupanja od takvog oblačenja. Pričao mi prijatelj koji je u politici, kad su bili na nekoj svečanoj proslavi, vani 35+, na suncu i betonu valjda preko 40C, a oni u odijelima, stoje par sati. Nekima je i pozlilo.
    Koliko sam ja shvatila, ta se moda stalno mijenja. Sad su u modi uža odijela, ako obučeš ono od pred par godine onda si demode. Pa onda pred koju godinu se nosila drugačija kragna, i tako dalje (nedavno je mm kupovao odijelo i objašnjavao zašto mu više ne valja ono od pred 10 godina kojeg je obukao par puta, još sam pod dojmom). A svako odijelo košta po koju tisućicu. Tako da ispada da se oblače da pokažu da su u trendu i da se ima love. Opet samo pokazivanje moći, mašta nije poželjna.

A za ovo drugo se slažem, nije ni njima lako.
    Posljednje uređivanje od pomikaki : 30.08.2016. at 13:56

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko sam ja shvatila, ta se moda stalno mijenja. Sad su u modi uža odijela, ako obučeš ono od pred par godine onda si demode. Pa onda pred koju godinu se nosila drugačija kragna, i tako dalje (nedavno je mm kupovao odijelo i objašnjavao zašto mu više ne valja ono od pred 10 godina kojeg je obukao par puta, još sam pod dojmom). A svako odijelo košta po koju tisućicu. Tako da ispada da se oblače da pokažu da su u trendu i da se ima love. Opet samo pokazivanje moći, mašta nije poželjna.

A za ovo drugo se slažem, nije ni njima lako.
    Meni su sva odijela ista, razlikujem ih jedino po boji.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Pomi, malo je neobično da ne razumiješ pojam mode i zašto nekome ne valja odijelo od prije 10 godina. Zato što je - demode. Da, moda je također i industrija i sigurno da se trudi nabiti svoj presing, ali 10 godina i nije baš kratki period. Ono, nije da mu lanjsko više ne dolazi u obzir.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •