Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Cudni nalazi

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Cudni nalazi

Moram otvoriti ovdje novu temu jer mi nalazi i misljenje ljekara nisu logicni.Bolio je stomak,malo prolheva,par puta povratila,temp.do 38,2. Danas radili nalaze: leukociti 14 (granica 9), eritrociti blago poviseni, sed.granul.iznad granice,a limfociti ispod granice.crp 15,5 a treba biti ispod 5.Trenutno ima temp.37,7,ali je generalno dobro. Dr.kaze:DA, POSTOJI UPALA,ALI VJEROVATNO VIRUSNA,pa cemo vidjeti sta dalje.Sutra ponoviti leukocite.Naravno,na sve to, nju vrat i ramena pocela boliti,ali su savitljivi-tako da osim straha od slhepig crijeva,sad me strah i meningitisa

Mia_Lena avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Nisam doktor,ali crp do 40 znaci virusnu infekciju, a preko 40 bakterijsku infekciju

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo sad smo od dr.jer joj je temp.samo skocila na 38,5. Kaze sad dr.da je u pitanjuBAKTERIJSKA????upala, ali ne moze dati antibiotike jer mozda ima sub...upalu slijepog crijeva, iako nema bas simptome????!!!!????Dobila sam uputnicu za bolnicu,u slucaju da se pogorsa situacija. Evo, ona je sad povratila,ali inace njoj kad skace temp.desava joj se da povrati. Stomak je boli malo manje.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dobro ti je rekao.
    Sto se tice nalaza mogu upucivati i na virus i na bakteriju.
    Crp je nizak za bakteriju , ali udio pojedinih leukocita u krvnoj slici izgleda kao da je bakterija u pitanju.
    Tako da se samo po nalazima ne moze nista jasno zakljuciti. Osim cekati i osloniti se na klinicki pregled.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih odvela dijete da ga pogleda kirurg ako dr sumnja na suakutnu upalu slijepog crijeva oni će napraviti i ultrazvuk pa vidjeti ima li kakvih promjena u području slijepog crijeva

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, nabadanje na mobitel u kombinaciji s 2 min za uređenje....
    htjela sam napisati da je gornja granica leukocite 9.7 za odrasle
    za djecu je 11.6
    mada se dg ne donosi samo na osnovu lab. nalaza
    moze biti i crijevna viroza sa povisenim leukocitima, pogotovo kod dehidracijE
    a moze biti i upala slijepog crijeva sa mirnim upalnim parametrima

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Vodila sam curicu kod dj.hirurga.On kaze da je u pitanju viroza i da nema veze sa slj.crijevom.Ponovili smo leukocite i jucer su spali na 7 hvala Bogu.Ne povraca vise, ali je zaboli jos uvijek stomak i jutros kad je kakila, stolica je bila kasasta i zuta,vise nego smedja????????Jako je smrdila. Ovo je vec 6.dan viroze,ali taj stomacic koji boli oko pupka me uznemirava. Prijedlozi za nalaze???

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lamy,daj se probaj opustit vidis da se stanje polako stabilizira.sve ce bit ok, bez panike.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Samo da zakljucim temu. Dr.je bio u pravu,bila je viroza. Sutra smo ponovili nalaze i leukociti su bili normalni. Tako da smo prosli bez antibiotika. Negdje sam procitala da ne treba vaditi nalaze nakon povracanja jer tad leukociti budu visoki...pa eto

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidiš a mi smo trebali vaditi nalaze posle povračanja ali neke elektolite , moram videti papire, ali nismo išli jer smo za to nismo imali uputnicu, to je bila preporuka gastriča

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    vidiš a mi smo trebali vaditi nalaze posle povračanja ali neke elektolite , moram videti papire, ali nismo išli jer smo za to nismo imali uputnicu, to je bila preporuka gastriča
    elektroliti su nešto drugo, to je dobro provjeriti jer se smrdaju kod povraćanja/proljeva pa ih je potrebno nadoknaditi
    (uslijed ovih viroza se snize, pa dolazi do malaksavosti)
    nadoknađuju se rehidromiksom, u težim slučajevima infuzijom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •