Pokazuje rezultate 1 do 50 od 114

Tema: Suhi nadražajni kašalj

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pholcodine bih ja odmah izbacila jer to ti je kodein - više štete nego koristi. Za ovaj drugi nisam ni čula. Sirup od izdanaka smreke ti je ok, maslinovo ulje ne znam kako koristiš, ali trebala bi se time namazati navečer po prsima i leđima, obući staru majicu + debelu vestu i u krevet. Za istu stvar u sjevernoj Hrvatskoj koriste svinjsku mast. To radi tako da ti začepi pore i zadrži tako toplinu u tijelu, pa će se sluz (ako je ima) otopiti i suhi kašalj će se pretvoriti u produktivni.

Čisti nadražajni suhi kašalj je obično rezultat suhog zraka u okolini. Doma ti je lako - staviš vodu u isparivače + solnu lampu i super, aliiii na poslu je koma. Mi imamo na poslu isparivač na radijatoru (baš sam utočila vodu, jer ako ja to napravim, nitko drugi se ne sjeti).

Dodatno - prašina od papira, pa ona koju statički navlači elektronika = koma

Ja povremeno ukradem sinu Flixotide (ili nešto slično od tih lijekova za astmu) i to mi je super, ali ne bih ti preporučila da to radiš na svoju ruku, jer to je inhalacijski kortikosteroid, ali se pokazalo najboljim. Moraš pitati dr da li bi to bilo ok za tebe, pogotovo ako imaš još kakvu terapiju. Ono što možeš raditi na svoju ruku je slijedeće:
    - potpis za čaj od lovora (ili sirup) - to sam ja godinama svom E. kuhala i pomagalo je.
    - fiziološka otopina u nos (bez brige, dođe to i u niže dijelove pluća) - aquamaris u spreju, a propolaid je još bolji (kombinacija morske vode i propolisa)
    - ISLANDSKI LIŠAJ u sirupu ili pastilama

Moraš paziti da ti sluznica uvijek bude vlažna - bitno je uzimati DOVOLJNO TEKUĆINE u obliku juhe, čaja, kompota, vode, bilo čega - bila žedna ili ne, to je nužno. Ja osjetim prvo na očima da mi se sluznice suše, ali to je individualno. Ako ne osjetiš žeđ, stavi si bocu ili šalicu negdje u vidno polje da se podsjećaš.

Ako je sluznica tanka i nikakva, veća je vjerojatnost da kroz nju probiju bakterije i eto ti upale s temperaturama kakve si opisala.

Btw. za tinitus je isto važna rehidratacija organizma. Povremeno si uzmi nešto izotonično (Iso-sport ili slično, ima i negaziranih) ili si napravi sama (evo brzinski, kako ja radim: 0,5 dl soka od grejpa ili nara ti je dosta, u to dodaš na vrh noža soli i žličicu meda i dopuniš vodom do 2 dl). Evo tu sam na brzinu našla i više o tome: https://www.fitness.com.hr/prehrana/...i-napitak.aspx

Eto, liječi se i brini o sebi.

I probaj si nešto učiniti na poslu da ti uvjeti rada budu normalniji, ako je ikako moguće. Znam da je to teško izvedivo, ali probaj...

Petrlin,ja se tebi uvijek iznova divim

(sigurna si da se u prošlom životu nisi bavila medicinom ?)
    Posljednje uređivanje od Forka : 27.10.2016. at 17:06

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •