Stranica 23 od 41 PrviPrvi ... 13212223242533 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 2015

Tema: Odbrojavanje 1/2016

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Tak je, iza 6 sati se računa dan iza kao prvi. Nisam ni ja ništa uzimala, mislim da ti daju pojačanje za endometrij ako treba, kod ovulacije, i onda nakon transfera što ide. Ja pijem trudničke vitamine već dulje vrijeme, imala sam pauzu od rujna do sada, pa sam sad natrag. Mislim da folna ne šteti, ako je imaš.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj Yarmmai prvotno napisa Vidi poruku
    Chiara, kada ti je beta?
    18.11. je beta. Iako se bas ne nadam previse jer inseminacija ima mali postotak uspjeha.

Buba38 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj mimsi prvotno napisa Vidi poruku
    Fuksija nadam se da lijekovi ipak pocinju od planirane ovulacije. Ja iskreno ne znam ovuliram li.. Uvijek imam sluz i bolove u lijevom jajniku i lh trakica pocne tamnit al ne do kraja, tj.ne uhvatim lh pik. Npr.prosle godine sam ovulirala, ali vec jako dugo mi to nitko nije pratio.
    Meni su rekli da dodjem 7.dc pa sam mislila ic preksutra (iako je to 8.dan). No dobila sam u srijedu navecer pa onda cetvrtak racunam kao 1.dc. Jel to ok? I za sada nikakve lijekove ne uzimam..
    Ovulirat možeš i da nema one prozirne sluzi tak je meni moj mpo dr reka a ako je ima još je bolje,a lijekovi ovisi koji i zašta oglavnom to dr odredi a folacin možeš pit stalno i dobar je,a ako je menga došla u srijedu poslije šest sati onda ti se taj dan ne računa neg tek od četvrtkakao 1dc

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Ja pijem folnu vec godinama jer sve kao 'sad ce, sad ce' a folnu treba piti najmanje 2 mj prije pocetka trudnoce jer kad do trudnoce dođe vec je kasno za poceti piti..mislim, unosimo mi to i hranom ali ja se zelim osigurati jer vec imam dijete s neuroloskim poteskocama a dovoljne kolicine folne navodno smanjuju tu mogucnost..
    A sto se tice lijekova u fetu, mislim da ja to zapravo pijem otpocetka ciklusa jedino sto mi poslije poveca dozu utrogestana nakon fet-a..

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Da,da, ma pijem vec dugo one vitamine "A-Z mama"- sadrze i folnu.
    Uglavnom, fet se moze obavit i ako nije bilo o? Jel tak?

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Danas mi je 25. DC i upravo sam prokrvarila. U bolnici su mi rekli da vadim krv 28. DC (kontrola bete) bez obzira jesam li dobila vjesticu ili ne. Ono sto me kopka je sljdece, ako je danas 1. DC i trebala bih poceti opet uzimati klomifen 3. DC., kada isto vadim krv, mogu li izvaditi krv 27. DC i tako provjeriti betu dan ranije i hormone na 3. DC?

sanjka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Danas mi je 25. DC i upravo sam prokrvarila. U bolnici su mi rekli da vadim krv 28. DC (kontrola bete) bez obzira jesam li dobila vjesticu ili ne. Ono sto me kopka je sljdece, ako je danas 1. DC i trebala bih poceti opet uzimati klomifen 3. DC., kada isto vadim krv, mogu li izvaditi krv 27. DC i tako provjeriti betu dan ranije i hormone na 3. DC?
    Di si u postupku??
    Nazovi njih tamo i pitaj ili ako se ne javljaju odi ako ti je zgodno da ne propustis ovaj ciklus.
    Al mislim da bi mogla tako kako si mislila al sigurnije da njih pitas.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Jutro cure. Ne znam zasto se u Ri tako kasno vadi beta. 3 tjedna nakon postupka

giulia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Chiara pa mozes je ti vaditi i ranije. Ja sam bila u postupku u Splitu i sva tri puta sam vadila betu 11dnt i ponavljalja 13dnt trodnevnih embrija. Jedva sam i to docekala, a kamo li tri tjedna!!!

sanjka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj giulia prvotno napisa Vidi poruku
    Chiara pa mozes je ti vaditi i ranije. Ja sam bila u postupku u Splitu i sva tri puta sam vadila betu 11dnt i ponavljalja 13dnt trodnevnih embrija. Jedva sam i to docekala, a kamo li tri tjedna!!!
    Tako i ja. Mislim da bi rogove dobila cekajuci tri tjedna.
    Na dvodnevne vadim betu 12-ti dan a trodnevne 11-ti kao i ti.
    Ako ima nesto pokazat ce i gotovo.

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Bila danas na fm i idem opet u subotu. Ovaj ciklus vjerojatno nist od transfera jer jos ima ostataka od stimulacije pa dr. ne zna sta je sta...a i o se jos ne nadzire. Bas sam tuzna...
    Na protokolu mi pise da su mi zamrznuta dva embrija 4.dan uz oznaku "r. bc." Znate li sto je to? Blastice?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mimsi, ja bih ovako polulaicki rekla rane blastociste. Sretno!

sanjka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj CHIARA... prvotno napisa Vidi poruku
    Jutro cure. Ne znam zasto se u Ri tako kasno vadi beta. 3 tjedna nakon postupka
    Chiara ti si aih imala??
    Al svejedno u Ri je isto beta tri tjedna od postupka pa bio aih ili ivf sto mi je bas ono.
    Koliko znam u Zg ako rade aih beta je tako 15-16 dan od aih-a sto je cist ok. Ako je se dogodila implantacija pokazat ce pozitivnu betu.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Imala sam aih. I nakon ivf-a i nakon aih-a se beta vadi za 3 tjedna. I gin nam daje uputnicu tek tada kad mi mpo napise da vadim.

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Da, Bubekica, i ja sam to tako nekako protumacila... Nadam se da jesu jer do sad nismo dosli do faze bc. Zadnji put su mi vratili trodnevne 8-st. I malo mi cudno sto je 4.dan a kao vec rane blastice, al to je valjda dobro

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

je, je, to je dobro, 4 dan budu obicno morule, ali cim se krene stvarati supljina unutar nakupine stanica to su rane blastice.

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Aha, ajd super, bar nest dobro
    Hvala ti

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Sanjka, u Bruxellesu. Ovdje je organizacija postupka poprilicno strukturirana. Doktora sigurno ne mogu nazvati, ali probat cu nazvati odjel koji se bavi monitoringom pacijenata koji koordiniraju davanje lijekova i razlicite preglede. Iako i oni sve rade po naputku doktora. Nikako ne bih htjela preskociti ovaj ciklus klomifena. Hvala na odgovoru

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

žao mi je mimsi ali bude se to sredilo, glavno da tijelo dođe na svoje, da se malci vrate u idealno okruženje jesi još uvijek na bo, možda sam propustila ako si negdje spomenula?

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Hvala ti, Sybila! Ma znam da je najbitnije da se tijelo oporavi, da...samo sto sam ja dr.zadnji put shvatila da ce transfer sigurno bit sljedeci ciklus i uhvatila se toga kao pijan plota, pa mi je ovo danas malo bio sok. Ako se ne varam, ti si isto odmah prvi ciklus nakon stimulacije imala onaj neuspjesni transfer? Ako da, kako su uspjeli odredit vodeci i rastuci folikul medju ostatcima stimulacije?
    Ja od sutra ponovo na posao...cak mi se i ide
    Kak bilo danas s fm?

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

A znam, to hoće-neće-hoće-možda-neće me izluđuje. Nikad ništa ne možeš znati za sigurno i onda za jednu stvar misliš da je garant - i ništa! Frustrirajuće. Suosjećam
    Da, ja sam prvi ciklus nakon imala taj fijasko, pa sad u drugom odbrojavam sitno.
    Osim što sam se loše osjećala, nije meni bila baš nešto jaka stimulacija. Sljedeći ciklus je bio u potpunosti normalan, jedan folikul, nikakvih tragova stimulacije, samo što je kraće trajao (ali vidim si po aplikaciji da sam prije točno godinu dana imala isti takav ciklus). Nije bilo ostataka stimulacije, pretpostavljam da je to ono što je kod tebe i problem.
    Folikul se drži, raste, bila sam u žurbi i totalno zaboravila pogledati koliki je XD Ali tamo je. Sutra sam na putu, u petak ponovno fm. Očekujem da će o biti u petak.
    Sretno sutra na poslu Sjećam se, i meni se išlo nakon duljih bolovanja

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Je, bas tako, frustracija zesca...al dobro, bit ce valjda sve ok. Da, problem je u ostatcima stimulacije. Vidjet cu u subotu na fm sto ce dr. reci. Hvala ti!
    Ajde bas mi je drago zbog rasta folikulica neka se tijelo lijepo pripremi za mrvice!

sanjka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Cure tko je biolog u Vg.??

Yarmmai avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Romina Rakoš, Dejan Ljiljak, Rea Bjelić

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Cure ja sam odradila konzultacije kod dr.R i zadovoljna sam. Napravio mi je uzv odmah i rekao da po onome što on vidi bi ja sa svojim nalazima i stanjem jajnika i sve trebala dobiti oko 10-tak stanica. Dao mi je još nalaza za izvaditi, između svega i atpo i atg-hormone štitnjače, isto tako i suprug je dobio isto neke hormone za izvaditi. E sad dali znate dali mogu to obaviti u vinogradskoj?

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Mozes!

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Znači sybila htjet će mi napraviti i taj atpo i atg? Čula sam da po bolnicama to neće raditi ako nije preporuka od endokrinologa, a meni će uputnicu dati moj ginić?

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Jolica,da uputnicu trazis od ginica.Velim ti probaj gore pitat,i ponesi povijest bolesti od Radoncica.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Huh pa trazili me jesu povijest bolesti, ali ne vidim kako oni mogu odbiti obaviti pretragu za koju te trazi ginekolog, privatni ili socijalni i koju ti imas uputnicu. Uglavnom, ja ti preporucujes da se narucis putem maila s popratnim tekstom "ja to trebam, molim narucivanje", a nikako ne "mogu li ja to kod vas?".

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja mislim da se na Sv.Duhu antitjela štitnjače vade bez naručivanja.Evo ti broj pa provjeri 3712 116

sanjka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj Jolica30 prvotno napisa Vidi poruku
    Znači sybila htjet će mi napraviti i taj atpo i atg? Čula sam da po bolnicama to neće raditi ako nije preporuka od endokrinologa, a meni će uputnicu dati moj ginić?
    Jolica samo uputnicu uzmi i ja sam bez problema i bez ikakve preporuke od dr.opce prakse dobila uputnicu i u Novoj bolnici u Dubravi bez ikakvih problema antitijela na stitnjacu vadila. Nikada nisam dosla da su rekli da nemaju reagensa sto se na Rebru stalno dogadja.
    Mozes se osobno ili mailom naruciti. Ali ako odes osobno dobijes termin jako brzo a ovako ti mailom daju termin kak im se s.....
    Vade krv od 7-9 h.
    Posljednje uređivanje od sanjka : 11.11.2016. at 10:25

Yarmmai avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Ja sam ih vadilia u Vuk Vrhovcu, tamo te brzo naruče. U Vinogradskoj su me bili naručili za mjesec dana pa sam odbila.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Jolice, možeš vidjeti liste čekanja na stranici HZZO-a, pa vidi kak ti odgovara. Makar, koliko sam čula, VV i Vin imaju nešto noviju i pouzdaniju aparaturu.

Inače, curke, ja danas odradila zadnju fm, folikul na 23 i pred pucanjem. Transfer u srijedu, krećem s duphastonima, andolom i folnom, kako rekoše Odbrajam stvarno sitno, već mi je odlazak na temu "nakon transfera" postao jedan cilj, jedna stepenica koju nikako da odradim
    Posljednje uređivanje od Sybila : 11.11.2016. at 13:51

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Hvala puno curke..probat ću u ponedjeljak naručiti i sebe i muža. Sybila sretno sretno u srijedu

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Sybila, cekamo te tam

Jolica, ja idem u VV kod endokrinologa..kad dodem kod dokice na kontrolu ona me ravno iz svoje sobe posalje na vadenje krvi kat nize i onda mi poštom posalje nalaz (pregleda i nalaz krvi) za par dana

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Vidim da nas jako puno na potpomognutoj ima problema sa stitnjacom, a mpo doktor mi tvrdi da to nije razlog zasto do sada nisam uspjela prirodno ostati trudna. Svi nalazi su nam dobri osim moje stitnjace.

Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Chiara, može biti i ne mora. Znam puno cura koje su prirodnim putem ostale trudne a imale problema sa štitnjačom.
    Samo da izvijestim u "Odbrojavanje 2016"... Danas sam bila na FM. Imam 11 folikula kojo variraju od 14-9 mm, sutra primam štopericu, punkcija u ponedjeljak. Suprug ovaj tjedan pohranio sjeme, ima cijela jedna ampula . Doktor me tiješi i veli "za pola Zagreba". Držite nam fige! Ja molim za svaku od vas!
    Jolice, imaš pp

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Klamerica sretno i da bude sto vise stanica na punkciji i naravno da se oplode.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Hvala Jolice
    klamerica - sretno
    Chiara, mislim da su naša tijela jednostavno izrazito kompleksna, svaka od naših priča je individualna i kompleksna da je pitanje što je kod koje odlučujući faktor Anegdotalno, ali znam ženu s hashimotom i dijabetesom, koja je jedan dan pokupila uputnice za MPO, a drugi skužila da je prirodno trudna. Opet, ima ljudi koji su skroz zdravi, a jednostavno niti prirodno, niti MPO ne ide i ne ide. Mislim da se ne pridaje dovoljno pozornosti uzrocima neplodnosti i kako ih spriječiti da se prošire na još veći dio populacije. Mi sada imamo i više problema sa štitnjačom, dijabetesom, muškarci imaju strašno loše spermiograme i pitanje je što je uzrok, a što posljedica.
    Govori se i o utjecaju plastike na endokrini sustav i tu bi mogao biti neki problem koji se odražava na naše reproduktivne sposobnosti, rezultati tih istraživanja tek dolaze i tek se rade ponovljene studije.
    Tako da...možda je, možda nije. Najbitnije je da si tsh držiš ispod 2,5 i t4 u visokoj normali koliko možeš, da bi njeno djelovanje isključila.
    Posljednje uređivanje od Sybila : 11.11.2016. at 17:48

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Klamerice, sretno u ponedjeljak!

Ja danas 10.dc, imam folikul od 13 mm i endometrij od 7 mm. Kaze dr.da dodjem u utorak i ako nastavi rast da idemo u fet. A ja vec maltene otpisala ovaj ciklus... Tako da, Sybila, mozda i ja uskoro preskocim tu opaku stepenicu pa se cujemo na "nakon transfera" Uh!
    I da, biologica me utjesila da je postotak prezivljenih embrija prilikom odmrzavanja 90% i da njoj u 20g ni jedan nije propao. Imamo dvije rane blastice, zamrznute 4.dan.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Jolica30, dr. R. traži HbA1C oko 5...tako da ako imaš friškiji nalaz obavezno ga ponesi doktoru...mene nije htio uzeti u obzir iako mi je Hb bio 6 ( što je još uvijek prihvatljivo)

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Tasha puno hvala ponijet ću sa sobom kada čemo ići ponovno k njemu. Hvala Bogu HbA1C je dobar tako da se nadam da ću moči u novi postupak.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

mimsi, nadam se da će sve biti ok jesi bila danas na fm? kako napreduje?

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Idem sutra na fm. Danas sam pisnula lh trakicu i mrvicu je potamnila, sluz je lagano pocela. Iako, uvijek imam problem s tim trakicama jer jos nisam uspjela uhvatit pozitivnu...pocne mi tamnit al nikak da uhvatim pik. Tak da me bas zanima stanje sutra.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj Jolica30 prvotno napisa Vidi poruku
    Tasha puno hvala ponijet ću sa sobom kada čemo ići ponovno k njemu. Hvala Bogu HbA1C je dobar tako da se nadam da ću moči u novi postupak.
    Sretno i javljaj novosti

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Bila na fm. Folikul 18 mm, endometrij 9.3 mm. Veceras stoperica, u cetvrtak racunamo ovulaciju pa pocinjem s utricima i u ponedjeljak FET!

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

jeeej mimsi eto, ipak i ti i ja u ovom ciklusu

mene užasno muči probava, mislim da je do duphastona. sjećam se da je tako, ali blaže, bilo i nakon stimuacije, samo sam valjda bila toliko izmučena da nisam primjećivala. mučnine, proljev, bolovi u trbuhu pozitivna je stvar što me jutros toliko bolio trbuh da sam mislila da mi m stiže, a kad ono samo proljev. kao, dobra stvar.

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Uh, Sybila, zao mi je...nadam se da ce brzo proci. Tvoj fet je sutra,jel? Sretno!!

Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Sybila, puno srece....

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Hvala curke
    Evo me u krevetu i cekam dr iz sale da dodje da obavimo transfer. Inace - oba su prezivjela i drugo odmrzavanje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •