Pokazuje rezultate 1 do 50 od 567

Tema: Podjela poslova u kuhinji među partnerima

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jel da se ja uopće javljam na ovu temu?

muž kuha. muž ide u nabavku. muž sprema kuhinju.

muž čisti i sprema i ostatak kuće. pegla kad ja ne ispeglam, a ja često ne ispeglam. sve okokućne poslove radi muž uključujući mini vrt.
    on vozi djecu u školu/vrtić. ja ih skupljam onaj tjedan kad radim ujutro, a kad radim popodne on ih skuplja i razvaža na aktivnosti.

i mene zanimaju rezultati oklade

edit: sad čitam mojčin post pa se sjetih zimnice. i to on pravi. pekmeze, punjene paprike, kisele krastavce... i da, peče kruh jer ne voli kupovni
    Posljednje uređivanje od rahela : 15.11.2016. at 13:48

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    jel da se ja uopće javljam na ovu temu?

muž kuha. muž ide u nabavku. muž sprema kuhinju.

muž čisti i sprema i ostatak kuće. pegla kad ja ne ispeglam, a ja često ne ispeglam. sve okokućne poslove radi muž uključujući mini vrt.
    on vozi djecu u školu/vrtić. ja ih skupljam onaj tjedan kad radim ujutro, a kad radim popodne on ih skuplja i razvaža na aktivnosti.

i mene zanimaju rezultati oklade

edit: sad čitam mojčin post pa se sjetih zimnice. i to on pravi. pekmeze, punjene paprike, kisele krastavce... i da, peče kruh jer ne voli kupovni
    Pa kaj je tu čudno? Netko to voli i ide mu, netko ne voli i ne mora mu biti... Sve je to stvar dogovora. Uostalom, meni uvijek ide na živce kad ljudi (muškarci i žene) od tih kućnih poslova rade drame... Bzvz. Obaviš kaj moraš, a u nečemu uživaš više pa to radiš češće...

Meni su se uvijek čudili (ekipa s posla) što znam rukovati silikonom, gletati, lijepiti pločice (popravno - za više od toga nisam imala prilike, ali planiram vježbati u vikendici) i krečiti, a to zna jako puno žena. Isto kao što jako puno muškaraca zna kuhati i ide im to.

Zlo je samo kad su ljudi jako lijeni. Ali i tome ima lijeka - platiš nekoga i kraj priče.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Uostalom, meni uvijek ide na živce kad ljudi (muškarci i žene) od tih kućnih poslova rade drame... Bzvz. Obaviš kaj moraš, a u nečemu uživaš više pa to radiš češće...

Meni su se uvijek čudili (ekipa s posla) što znam rukovati silikonom, gletati, lijepiti pločice (popravno - za više od toga nisam imala prilike, ali planiram vježbati u vikendici) i krečiti, a to zna jako puno žena. Isto kao što jako puno muškaraca zna kuhati i ide im to.

Zlo je samo kad su ljudi jako lijeni. Ali i tome ima lijeka - platiš nekoga i kraj priče.
    Kod mene je to neka druga priča koja nema veze s lijenošću, bez beda mogu za sebe reći da sam stvarno vrijedna i većinu života radim nešto, pa nerijetko i do 10-12 sati dnevno, često do dugo u noć kad klinci zaspu i sl. „Radim“ u smislu da radim za posao ili neki drugi sličan tip aktivnosti (volontiram i sl.), a ne odmaram, ne gledam TV, ne pratim serije i slično. Ok, dođe i to na red, ali u prosječnom danu puno radim. Ali ništa, tj. rijetko nešto što ima veze s kućom i održavanjem kuće. Moja najbolja frendica je u stanju sto puta raspravljati što se pere na kojoj temp. koji prašak je za što. S čim se briše ovo ili ono. Obožava i kuhati i peći kolače i kad je u društvu netko treći (osim mene) krenut će na red i svi detalji o odvajanju žumanjka od bjelanjka – kad da, a kad ne .

Meni je sve to nula bodova jer kuću doživljavam kao mjesto na kojem se prespava i predahne i opet ide van. Ja kad provedem nekoliko sati čisteći ja sam duboko nesretna jer sam to učinila. (Još nemam novaca za čistilicu). Nisam nimalo sretna jer je sve pospremljeno i čisto nego sam nesretna što sam morala trošiti vrijeme na nešto tako glupo, umjesto da sam bila vani. U stanju sam biti vani satima. Mislim baš vani, na otvorenom, u prirodi. I to ne mora biti ništa posebno, obična šetnja Maksimirom, Sljeme, Jarun i slično. Ako vikendom nismo bili barem 8 (a po ljeti i više) sati vani ja sam u komi od propalog vikenda. Tako da kod mene su kućanski poslovi nešto najgore na svijetu. Ne iz lijenosti. Nego besmisla. Ne zanima me ni kako mi kuća izgleda. U Ikei sam bila samo jednom, i nisam ništa kupila. Zavjese je kupio mm. I sve slike, ukrase, vaze i sl. Čak i za pola namještaj sam nakon jednog dana hodanja njemu rekla „kupi koji ti se više sviđa“. Suđe i krevetninu sam dobila u miraz od mame koja je toga nakupovala za 7 života i godinama mi sve čuvala u kutijama. (Da, luda žena, ali eto, bar nisam morala to kupovati). Eto. Ja i kuća – nula bodova. I uvijek će mi to biti najveća tlaka na svijetu i radit ću od toga dramu. A nisam nimalo lijena .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •