Stranica 4 od 12 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 567

Tema: Podjela poslova u kuhinji među partnerima

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ne znam bome, mi se ne druzimo dok cistimo
    ja ribam wc, nitko ne sjedi sa mnom i udise sredstva za ciscenje
    muz npr. usisava, ne moze se uz buku druziti ni da hoce
    razmijenim s djecom koju njeznu rijec tipa, odnesi ove igracke u svoju sobu ili ih bacam, ili skupi carape s balkona, necu da vidim nijedne!!!
    ili ja ribam fronte, oni su vecinom u svojim sobama sredjuju nered, da sve te aktivnosti zavrsimo u nekom ogranicenom vremenu (a opet je to par sati subotom ili nedjeljom, kako cvijeta pise)
    da minutu vise u zivotu ne provedem ni u jednom od tih poslova, nimalo mi ne bi nedostajalo

i zelim vec dugo uzeti zenu za pomoc, imam i novce za to, ali eto, vjj ovo o cemu sasa pise, mislim da bismo mi trebali moci sve, ili da smo razmazeni ako to netko drugi radi, pa stalno oklijevam
    istina je da sam preopterecena tijekom tjedna, i taj dugoocekivani vikend stvarno mogu iskoristiti ljepse i ispunjenije nego ribajuci umivaonik koji ce nakon sljedeceg pranja zubi biti u skoro istom stanju

a da uzmu zenu zelim i djeci ako ih te aktivnosti ne budu ispunjavale :D
    Posljednje uređivanje od summer : 16.11.2016. at 15:30

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

cvijeta i summer

summer, ti stvarno trebas nekog uzeti
    mozda bi onda uspjela vjezbati u neko normalno vrijeme
    recimo, prije 23h

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam bome, mi se ne druzimo dok cistimo
    ja ribam wc, nitko ne sjedi sa mnom i udise sredstva za ciscenje
    muz npr. usisava, ne moze se uz buku druziti ni da hoce
    razmijenim s djecom koju njeznu rijec tipa, odnesi ove igracke u svoju sobu ili ih bacam, ili skupi carape s balkona, necu da vidim nijedne!!!
    ili ja ribam fronte, oni su vecinom u svojim sobama sredjuju nered, da sve te aktivnosti zavrsimo u nekom ogranicenom vremenu (a opet je to par sati subotom ili nedjeljom, kako cvijeta pise)
    da minutu vise u zivotu ne provedem ni u jednom od tih poslova, nimalo mi ne bi nedostajalo

i zelim vec dugo uzeti zenu za pomoc, imam i novce za to, ali eto, vjj ovo o cemu sasa pise, mislim da bismo mi trebali moci sve, ili da smo razmazeni ako to netko drugi radi, pa stalno oklijevam
    istina je da sam preopterecena tijekom tjedna, i taj dugoocekivani vikend stvarno mogu iskoristiti ljepse i ispunjenije nego ribajuci umivaonik koji ce nakon sljedeceg pranja zubi biti u skoro istom stanju

a da uzmu zenu zelim i djeci ako ih te aktivnosti ne budu ispunjavale :D
    Naravno da tijekom ribanja WC-a ili kade nitko osim perača ne treba udisati kemiju, no zaista, koliko vremena ode na "ribanje" WC-a? Šta to može toliko onečistiti WC školjku da je na njezino čišćenje potrebno više od par minuta dragocjenog vremena... pogotovo ako se redovno održava i ako su ukućani koliko toliko kulturni i poštuju druge ukućane pa drže do osnova higijene i urednosti...?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Već drugi, treći put spominjete taj umivaonik, a ja si mislim kako prije očistim njega nego što narezem luk.
    Još jedan razlog zašto manje volim kuhanje je što se kuhat mora svaki dan, a spremati ne mora

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Već drugi, treći put spominjete taj umivaonik, a ja si mislim kako prije očistim njega nego što narezem luk.
    Još jedan razlog zašto manje volim kuhanje je što se kuhat mora svaki dan, a spremati ne mora

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne trosim puno vremena na ciscenje a ne mislim da smo bas neki prasci mozda se varam
    Svakodnevno usisamo, pospremimo sudje i svakakve stvari koje se uvik nadju naokolo di im nije misto. Vikendom brisem pod, skale, operem wc... kuhinjske fronte i prozore cistim kad se sjetim. Stednjak, pecnicu i hladnjak po potrebi. Peglam 1-2 puta tjedno po sat-dva, ovisi. Ne znam...meni se ne cini da nesto puno vremena ode na to

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa Vidi poruku
    Ne trosim puno vremena na ciscenje a ne mislim da smo bas neki prasci mozda se varam
    Svakodnevno usisamo, pospremimo sudje i svakakve stvari koje se uvik nadju naokolo di im nije misto. Vikendom brisem pod, skale, operem wc... kuhinjske fronte i prozore cistim kad se sjetim. Stednjak, pecnicu i hladnjak po potrebi. Peglam 1-2 puta tjedno po sat-dva, ovisi. Ne znam...meni se ne cini da nesto puno vremena ode na to
    E tako nekako je kod mene, sa time da skoro svaki dan kuham ručak a ponekad i večeru.
    I sve stignem, nije prljavo a bogami niti besprijekorno blistavo.
    Mojoj obitelji i meni je sve OK, ništa nam ne fali.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I mi kuhamo svaki dan... po potrebi i veceru. Cesto navecer nesto kuzinajem da imamo za dorucak.
    Trenutno mi je pecnica kriminalna. Ocistit cu je kad stignem

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Ali uvaljivanje sebe u krivnju jer se ne mucimo dovoljno i jer nedajboze stignemo i uzivati je sigurno dosta svojstveno zenama nasih prostora.
    Slažem se. Mislim, općenito je tako, čini mi se, a kod nas je to dodatno izraženo.

Cool su mi i postovi od Peterlin (ne, pobogu, ovo s poplavom u stanu, poludila bih na to), ali mi je vrlo cool ovo kako svoje dečke uči tome da su samodostatni i da odrađuju stvari. Jer... nekako mi se čini da će cure to pokupiti i ne samo od obitelji (društvo gura u tom smjeru), a kod muških je potrebna posebna obiteljska briga i kad su temelji u obitelji dobri, budućim partnericama je puno lakše (a i mamama ).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.11.2016. at 16:39

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se. Mislim, općenito je tako, čini mi se, a kod nas je to dodatno izraženo.

Cool su mi i postovi od Peterlin (ne, pobogu, ovo s poplavom u stanu, poludila bih na to), ali mi je vrlo cool ovo kako svoje dečke uči tome da su samodostatni i da odrađuju stvari. Jer... nekako mi se čini da će cure to pokupiti i ne samo od obitelji (društvo gura u tom smjeru), a kod muških je potrebna posebna obiteljska briga i kad su temelji u obitelji dobri, budućim partnericama je puno lakše (a i mamama ).
    A da vidiš samo kako je fora kada imaš kćer i sina iste dobi, pa kad jedno krene pomagat a drugo bježi glavom bez obzira po kući...
    smijeh

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Daj mi nadu - jel' žensko bježi il' muško?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ina, moja curka je voljele pomagati u kuhinji, kad je bila mala, sto je naravno bilo slatko, ali ponekad kad sam bila u žurbi, stiskala bih zube da se ne vidi koliko me to nervira, jer je sve trajalo trostruko duže.
    Onda je imala fazu oko 9, 10 godinakad ju je to malo interesiralo, a nakon toga je "bježi glavom bez obzira" e sad, posto i ja bježim glavom bez obzira, a i muž je sličan, ne mogu joj ništa reći.
    Napravi ona, ono sto joj kažemo, pospremi nakon jela u perilicu, odnese smeće, sredi sobu...
    ali ne sama od sebe.
    s druge strane ako ostanemo dugo na poslu, napravi nesto za večeru, kupi i skuha, hoće sa mnom raditi kolače (sto sam skrivila?), onda ona pravi, ja sjeckam i čistim. Na sreću je to s kolačima ne bas cesto.
    super mi je ovo kod peterlin i mamasch, ali kod nas je malo drugačija organizacija.
    nekako se ne brinem, sto ne pegla, pere prozore i slično, kad će joj trebati, snaći ce se.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Upropastih Cvijeti temu, al sorry Cvijeta, ovo je zanimljivije nego podjela kuhanja :D

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Inace mamasch, kod tebe mi se usjeklo: kava i travarica u 7 ujutro.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Daj mi nadu - jel' žensko bježi il' muško?
    Uh, ovisi o kojem poslu se radi.
    Al češće bježi muško no stan je dovoljno malen pa ga vrlo brzo uhvatimo i zaposlimo.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Inace mamasch, kod tebe mi se usjeklo: kava i travarica u 7 ujutro.
    Nego kaj, super mi je kod Rođe sjesti među lokalne umirovljenike i uz kavu i travaricu slušat tračeve i proste viceve u zadimljenom bircuzu okružena vrećicama sa placa koje svi pošlihtamo po stolicama i uzprozornim šankovima. Nakon partije trača i par travarica svi se razbježimo kućama kuhat nedjeljne juhice i peći pečenke nakon kojih se vrhunski drijema na kauču...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ...ali kod nas je malo drugačija organizacija.
    nekako se ne brinem, sto ne pegla, pere prozore i slično, kad će joj trebati, snaći ce se.
    Moja mama ponosno ponavlja da nije pogrijesila sto nas je poticala da ulazemo u znanje, jer smo puno naucili i pri tome stekli radne navike. Na svim poljima, pa i u domacinstvu. Doma isto nismo prale prozore. Peglale bismo svoje majice, netom prije oblacenja, smece, ducan, plac, ribanje jabuka, mljevenje oraha i sl. Al zapravo skoro ništa prema mojim prijateljicama.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

opet žešće zastranjenje teme...pa da dam svoj doprinos...na špaheru mi se kuha temeljac od kostiju i taman finula bosanski lonac...dok se to kuhalo i ja povremeno tresla lonac, upicila sam kuhinju...dok perem zube,drugom rukom čistim ogledalo koje kćer prije zašprica...dok držim masku na kosi (onih čarobnih 7min kako piše) klečim nad kadom i ribam....i sve tako...ne sjećam se kad sam zadnji put sve u kompletu čistila,za to nemam vremena...preduvjet je minimalizam (dakle u kupaonici nema nego 3-4 proizvoda na otvorenom) te momentalno odlaganje stvari na svoje mjesto, a to svi radimo na dnevnoj bazi.

a za pjacu i kupovanje (da malo utješim one koji nemaju vremena), prekjučer sam kupila povrće u Tommy-a jer nisam davno vidila tako freško, ćimulice i špinat,i što je još bolje puno puževa i rupica od papanja...jutros povrće uzela na pjaci (maloj na koju ne idem skoro nikad), sve mi se čini da je bio preprodavač,tek sam kasnije skužila da je imao previše toga,čistim doma i nigdje ni beštije ni tragova...pisala sam već negdje, moji prvi susjedi imaju banak na pjaci,truju na veliko,kad sam jednom pitala da mi daju za bebu otišli su iza kuće ubrat,ono ispred se nosi na pjacu...a kako koriste otrove, imam anegdoticu iz djetinjstva, mama kao student farmacije ide susjedima pomoć oko omjera razrjeđivanja...pitaju oni nju,daj kol'ko piše da ulijemo,kako to ide? ona njima da pola čepa stave na kantu...a oni njoj:pol' čepa,ma malo je to i uliju oni 2x toliko...

MB,čisti špaher pred BING..

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Ahahah, to cu ja prije iz feministickog diskursa nego psihijatrijskog. Ali uvaljivanje sebe u krivnju jer se ne mucimo dovoljno i jer nedajboze stignemo i uzivati je sigurno dosta svojstveno zenama nasih prostora.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    X upravo tako.
    Osobno nemam problem s tim jer mi je uzivanje definitivno veci prioritet nego domacinstvo picikato.

Usudila bih se cak reci da je puno teze nauciti uzivati u zivotu, biti opusten bez obzira na te bakanalije. Znam ljude koji mjesecima ne odu vikendima s djecom u prirodu, na izlete ...nastavi niz jer se vik3ndima spremq i cisti. Od obiteljskih trenutaka vikendom ostanu djelici.
    Mi zato obicno malo stisnemo u cet popodne tako da od sub krecemo u landranje.

Cistilica mi dolazi povremeno svakih 3-4 tjedna ( na detaljnije ciscenje) i to mi je ok za odrzavanje naseg stana.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pa ne znam, meni tih vasih par minuta u kupatilu uvijek zvuci ko sf
    imam kupatilo i wc, dok sve pospricam, dok prebrisem skoljku i istrljam iznutra i izvana, umivaonik, pipe, ogledalo, sve otvorene police na ormaru i visece, kosare sa detergentima na masini, masinu, staklena vrata tusa, plocice i tus kadu, vagu, cetku za wc - e pa bome ode bar dvadesetak minuta i to kad nije bas detaljno
    ovisi i koliko nam je stvari vani, jesu li zatvoreni ormari i minimalizam ili je nacickano
    ali ja ih cistim jednom tjedno, preko tjedna samo ovlas prebrisem skoljku/umivaonik/ogledalo kad se zaprljaju, da bas nema paste za zube ili kose, tockica

isto je i s kuhinjom ili usisavanjem/prasinom
    kad se generalnije radi samo jednom tjedno, u par minuta mozes samo malo povrsno protrcati, ali ocistiti bome neces
    a ja vise od jednom tjedno ne mogu, najcesce niti ne udjem prije 17:30-18 doma, a bar tri puta tjedno i kasnije, niti zelim

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni isto, bar 20 minuta- pola sata za obično tjedno pospremanje kupaonice koje uopće ne uključuje brisanje pločica na zidu.
    Isto tako za kuhinju, a sigurno bar sat vremena za brisanje prašine i namještaja i pospremanje razbacanih stvari.
    Znači, minimalno dva sata pospremanja, s tim da je to pola posla jer MM sauga, presvlači posteljinu i pere podove.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I evo nas na temi Kako odrzavate svoj dom cistim?
    http://forum.roda.hr/threads/64395-K...oj-dom-čistim
    Posljednje uređivanje od Jelena : 17.11.2016. at 00:34

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, nema tu pomoći.... prašina se skuplja, a štednjak i kada se zamažu kako god okreneš...

Mi smo jučer čistili silom prilika ispod kreveta - sinu je ispao miš od računala i odletio je poklopčić pretinca s baterijom u smjeru našeg kreveta, pa smo ga odmaknuli dok smo tražili dijelove miša. Jesam ja usisala prošli petak i mm očistio ispod kreveta peruškom u subotu, ali opet je bilo mačaka i prašine.

Rasplet - poklopčić nismo našli tamo, odskočio je u košaru s knjigama koja stoji pored kreveta. No, svi dijelovi su se našli, a prašina ispod kreveta je počišćena.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nije me bilo dva dana i eto ti četiri stranice!

Nemam vremena sve iščitavati, a zanimaju me rezultati ankete/oklade/što li, pa ako ima koja dobra duša koja bi sve rezimirala...

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svi čekamo statističku obradu podataka!
    Posljednje uređivanje od Nera : 17.11.2016. at 09:24

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    opet žešće zastranjenje teme...pa da dam svoj doprinos...na špaheru mi se kuha temeljac od kostiju i taman finula bosanski lonac...dok se to kuhalo i ja povremeno tresla lonac, upicila sam kuhinju...dok perem zube,drugom rukom čistim ogledalo koje kćer prije zašprica...dok držim masku na kosi (onih čarobnih 7min kako piše) klečim nad kadom i ribam....i sve tako...ne sjećam se kad sam zadnji put sve u kompletu čistila,za to nemam vremena...preduvjet je minimalizam (dakle u kupaonici nema nego 3-4 proizvoda na otvorenom) te momentalno odlaganje stvari na svoje mjesto, a to svi radimo na dnevnoj bazi.
    Hvala ti, mislila sam da sam jedina koja to radi.
    Plus: obavljam telefonske razgovore dok čistim, peglam, ribam...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    I evo nas na temi Kako odrzavate svoj dom cistim?
    http://forum.roda.hr/threads/64395-K...oj-dom-čistim
    Lol... to nam je svima najveća boljka. Ili najdraža tema?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Lol... to nam je svima najveća boljka. Ili najdraža tema?
    To je meni stvar koja nije baš uvijek prioritet, ali postoji granica nakon koje ne mogu trpjeti - odnosno po potrebi. Čistim kad vidim da je prljavo. To je sinusoida - nešto na dnevnoj, nešto na tjednoj, nešto na mjesečnoj ili sezonskoj bazi.

I moram reći da mi je prioritet pospremiti i počistiti kod svekrve ili mame (da one budu zadovoljne) a doma - kad i kako stignem(o).

Ne volim božićnu ludnicu, ali sam zaključila da ta preporuka (božićno o proljetno čišćenje) postoji zbog ljudi koji se inače nikad ne bi toga primili. A nekima ne pomogne ni to. Kriterij je isključivo vlastita tolerancija nereda/zmazanoće/viška stvari i slično.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Ne volim božićnu ludnicu, ali sam zaključila da ta preporuka (božićno o proljetno čišćenje) postoji zbog ljudi koji se inače nikad ne bi toga primili. A nekima ne pomogne ni to. Kriterij je isključivo vlastita tolerancija nereda/zmazanoće/viška stvari i slično.
    A ja kod MM-ove family zbog toga počela mrziti blagdane. Kretalo se mj. dana ranije s iznošenjem i klofanjem pa ribanjem tepiha, prozori, zavjese, pranje sveg porculana i kristala iz vitrina koji se gotovo nikad ne korist... Pa pečenje kolača kojih mora biti 20 vrsta... A ne do Bog da bi se prao i sušio veš na nedjelju ili kakav svetak... Zato se danas ne opterećujem da prozori moraju biti oprani prije Božića, prije Uskrsa jer ne moraju. Mogu biti mjesec prije ili mjesec poslije... A kekse i kolače radim koje volimo par doza makar samo 2 vrste pa kad i ne stignem prije, radim na sam blagdan ili kad odem na g.o. nakon blagdana.
    Posljednje uređivanje od Nera : 17.11.2016. at 10:26

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

bravo Nera, to se zove napredak!!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Nera prvotno napisa Vidi poruku
    A ja kod MM-ove family zbog toga počela mrziti blagdane. Kretalo se mj. dana ranije s iznošenjem i klofanjem pa ribanjem tepiha, prozori, zavjese, pranje sveg porculana i kristala iz vitrina koji se gotovo nikad ne korist... pa pečenje kolača kojih mora biti 20 vrsta... A ne do Bog da bi se prao i sušio veš na nedjelju ili kakavsvetak...Zato se danas ne opterećujem da prozori moraju biti oprani prije Božića, prije Uskrsa jer ne moraju. Mogu biti mjesec prije ili mjesec poslije...A kekse i kolače radim koje volimo par doza makar samo 2 vrste pa kad i ne stignem prije, radim na sam blagdan ili kad odem na g.o. nakon blagdana.
    Ovako je i kod nas. Za blagdane gledam da očistim kod svekrve i eventualno kod mame, a doma čistim kad nas je volja.

Kolače ispečem za široku populaciju, ali po istom principu - ne 20 vrsta, nego one koje vole i jedu, ne samo za blagdane nego i inače. To mi je idealan dar za BOžić + domaća zimnica. Ne samo da cijene, nego sad već i očekuju, hehehe...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

da ja odgovorim na ono cvijetino pitanje - kod nas više kuha mm jer izvrsno kuha , jedino ne peče kolače jer se tu mora držati recepta a to ne voli
    i ja kuham samo to pokušavam što više njemu prepustiti (da ne kažem uvaliti )
    nabavku obavljamo oboje, plac on jer je tip koji ima "svoje" kumice na placu, on se sa svima skompa...
    čišćenje kuhinje pol-pol
    ali općenito kućanski poslovi ja bi rekla 60:40 za mene, u nekim trenucima i 70:30

nisam s tim sretna ali djeca rastu pa će i oni preuzeti koji postotak

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bas mi danas bila spremacica
    i bas placem za starom
    smrc...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja se isto pridružujem onima koji ne kuže to 2, 3 minute. I ja ponekad radim vise stvari odjednom, ali ne bi mi bio neki gušt, da dok perem zube, mažem kremu ili se šminkam, da usput udišem te divne mirise od Froscha ili nečeg sličnog. No svatko radi kako mu paše.

volim ići na tržnicu i počesto nagovorim i muža, ali to je subotom, kad dođu seljaci sa proizvodima. Nedjeljom ovdje tržnice ne rade.
    dosada samp/smo uvijek s placa na putu kući stali na jedan espresso. Probat ću sad, kad su hladni dani sa grappom.
    I ja obožavam Dolac. Uvijek kad sam u Zagrebu njega uplaniram.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Plac mi uz slastičarnice najviše nedostaje. Šmrc...
    Svako jutro obrišem wc školjku jer je gadljiva... I prođem pod mopom u boravku. Jednom tjedno tusiram kupaonicu i operem stednjak. Mm stalno vraća stvari na mjesto i ludi. Prozore perem kad se netko krsti, pricescuje, slavi rođendan i sva sreća pa imam djecurlije... Naravno samo one u boravku... Djeca sama kad ih ulovi peru u svojim sobama. I meni je skroz ok i čisto. Voljela bih imat za tetu koja bi jednom tjedno posisala i tusnula kupaonicu. Iako peglam samo za rođendane i svetke, opet uz njih četvero imam dojam da povazdan bedinamo robu. Ono nikad kraja... I ne vidim svjetlo na kraju tunela. Baš uvijek ima još jedna mašina ili pelena il robe il posteljine. Valjda se precesto presvlacimo ili je to križ familija s x djece. Otvorena sam za savjete...

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

MM odlično kuha, voljela bih da može i češće. Sprema sve - od doručaka (najbolje jaje na oko!) do umaka, gulaša, roštilja, palačinki.. Kolač mi je jednom pokušao napraviti dok smo bili još dečko i cura i zamolila sam ga da to više nikada ne pokuša Najčešće petkom sprema ribu, a tijekom tjedna nam barem doručak napravi ili nešto drugo što meni bude gušt.

Čistimo kako kada, obično tko stigne prije raspremi suđericu i prljavo suđe. MM obavezno mijena posteljinu, usisava (mada sada imamo i robota, on nas spašava na dnevnoj bazi jer nam se zaista mnogo prašine nakuplja po stanu), ali zaista mu nije problem ništa napraviti.

Zna nam se povremeno dogoditi da se jedno od nas ulijeni po pitanju kućanskih poslova, a drugo više poteže, onda se dobro isposvađamo i ponovno dosegnemo ravnotežu

I opet mi se čini da previše vremena bacam na kućanske poslove i priuštila sam si odličnu čistačicu za generalku nakon krečenja, ali uzalud, nitko ne može usjajiti to kupatilo i kuhinju kao ja

I da, zavidim vam na Dolcu. Maštam da ću u penziji imati topli stančić prepun knjiga i divnog vintage namještaja na Kaptolu ili Gornjem gradu i jutra provoditi na Dolcu kupujući svakakve delikatese i divne namirnice i ispijajući kavicu na trgu, samo što bih za takvu penziju vjerojatno morala biti Trumpova unuka

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Plac mi uz slastičarnice najviše nedostaje. Šmrc...
    Svako jutro obrišem wc školjku jer je gadljiva... I prođem pod mopom u boravku. Jednom tjedno tusiram kupaonicu i operem stednjak. Mm stalno vraća stvari na mjesto i ludi. Prozore perem kad se netko krsti, pricescuje, slavi rođendan i sva sreća pa imam djecurlije... Naravno samo one u boravku... Djeca sama kad ih ulovi peru u svojim sobama. I meni je skroz ok i čisto. Voljela bih imat za tetu koja bi jednom tjedno posisala i tusnula kupaonicu. Iako peglam samo za rođendane i svetke, opet uz njih četvero imam dojam da povazdan bedinamo robu. Ono nikad kraja... I ne vidim svjetlo na kraju tunela. Baš uvijek ima još jedna mašina ili pelena il robe il posteljine. Valjda se precesto presvlacimo ili je to križ familija s x djece. Otvorena sam za savjete...
    Evo što je meni pomoglo: https://www.vbz.hr/knjiga/jhung-paul...canske-poslove

Btw. sjećam se topica kad smo se iščuđavali kako to tuširaš kupaonicu, a u međuvremenu sam i ja nadošla što od toga mogu iskoristiti (ne baš za sve uglove, ali za neke dijelove sanitarija svakako) pa hvala lijepa na korisnom prijedlogu koji štedi vrijeme. Samo ga treba prilagoditi vlastitom okruženju. Moja kupaonica zna biti puna mucica i prašine (jer je u njoj bojler za centralno + kombinirana perilica-sušilica) pa mi dobro dođe da bar rubove kade i radijator koji je iznad nje uredim na ovaj način. Mogla bih i više da maknem drveni ormarić, pa mi je to u vidu za iduću rekonstrukciju (planirano za ljeto 2017.)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

casa, ta robetina ti je stvar familije s više djece. Ja sam jučer ušla u jedno kupaonicu u kojoj stoje kutijetine za prljavu robu, da bih iznenađeno shvatila da nisu pune. Onda sam ušla u drugu kupaonicu i otkrila da su se svi presvlačili u toj drugoj i da tamo stoji na podu cijela hrpa prljave robe, puna mašina....
    Nema tu spasa. Ja stalno premećem, il u mašinu il iz mašine il na sušilo, il na štrik il sa štrika na sušilo ako padne kiša, nikad na zelenu granu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas je jedno dijete, a količina robetine je neopisiva. Ja mislim da je kod mene to stvar neurednosti, jer mi je najlakše sve potrpati u mašinu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E sad to pomnoži s 4 i to ti je kod mene. I svi smo neuredni što se robe tiče.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo isto troje, a ja se stalno pitam otkud ta silna količina robe za pranje?
    sa potpitanjem, kako su to ljudi hendlali prije, kad nije bilo mašina za pranje rublja.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa roba se prala triput godišnje kad nije bilo veš mašina. Mi jednostavno imamo previše odjeće i prečesto ju presvlačimo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Pa roba se prala triput godišnje kad nije bilo veš mašina. Mi jednostavno imamo previše odjeće i prečesto ju presvlačimo.
    Ovo je debela istina.

Kod nas se smanjilo otkad je i mlađi krenuo u srednju, ali moglo bi se još poraditi na tome.

Ja sam tip koji za sve traži (i nalazi) upute, pa sam nešto o rješavanju gomile veša našla u knjizi Elaine St.James - Živjeti jednostavno http://ezop-antikvarijat.hr/foto1.php?productID=19126

Voljela bih si to nabaviti, ali je više nema u prodaji. Nema veze - to bi bila samo još jedna knjiga koja zauzima mjesto, a nije mi nužna.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa normalno. Kad sam ja bila dijete, mi smo ljetovali bez vešmašine. Možete misliti kako smo često prali robu, kad je sve trebalo prati na ruke . Ja danas na moru neke dane vrtim mašinu i dva puta.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Apsolutno i pokušavam smanjit. Ujutro dobiju ciste gace, čarape i majicu. Kućnu robu perem jednom tjedno, i pidžame, i hlače. Osim kad smoce, ili isprljaju vidno puno. Dakle, osim uvijek. Ono, ovaj treci pere zube i zapasti i smoci trećinu pidžame, drugi igra nogomet na putu iz škole i ima zelena koljena, najstariji je u fazi peremsestoputdnevno a najmlađi kad pojede dohranu treba sve čisto, od čarapa nadalje. Ili ih slat van zelenih koljena s pastom ili postrozit rezim tako da provode dane čuvajući robu. Prvo ne mogu, bar ne u školu, a drugo ne želim. Peterlin, što bi mi rekle te knjige?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja stalno premećem, il u mašinu il iz mašine il na sušilo, il na štrik il sa štrika na sušilo ako padne kiša, nikad na zelenu granu.
    e, baš to. stalno i stalno i nikad kraja. ne mogu zamisliti količine s još više djece od ovih mojih dvoje. majko moja.
    i sad šta, kiša je narednih 5-6 dana, nemam sušilicu i to će biti tragedija.
    a najviše mrzim robu od treninga. svaki božji dan sve mokro, znojno, aj mala stavi sušiti iz bazena i to ne peremo svaki dan. ako ne zaboravi i bne ostane mokro u torbi i sve se usmrdi. al mm i j, katastrofa, ne možeš ne oprati. imam jedne one gradele samo za šporku mokru robu, a drugu za čisto mokru robu. onda se pomiješa i ne znam više što je čisto, a što šporko.
    i stalno ta napol mokra i napol smrdljiva roba se povlači po mašinama, kupaonama, balkonima...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Apsolutno i pokušavam smanjit. Ujutro dobiju ciste gace, čarape i majicu. Kućnu robu perem jednom tjedno, i pidžame, i hlače. Osim kad smoce, ili isprljaju vidno puno. Dakle, osim uvijek. Ono, ovaj treci pere zube i zapasti i smoci trećinu pidžame, drugi igra nogomet na putu iz škole i ima zelena koljena, najstariji je u fazi peremsestoputdnevno a najmlađi kad pojede dohranu treba sve čisto, od čarapa nadalje. Ili ih slat van zelenih koljena s pastom ili postrozit rezim tako da provode dane čuvajući robu. Prvo ne mogu, bar ne u školu, a drugo ne želim. Peterlin, što bi mi rekle te knjige?
    Rekle bi ti da si u pravu kad smanjuješ količinu robe i stvari.

Knjiga "Kako izbjegavati kućne poslove" mi je draga jer je pisana na zabavan i veseo način, a ima dosta iskoristivih rješenja... Ono što koristim iz te knjige je da svatko od nas ima ručnik svoje boje, pa se zna čiji su (i tko ih nije pospremio, hehehe). Ista knjiga mi je pomogla da se prestanem nervirati što moj mlađi hoda okolo u čarapama. Tamo piše da to trebamo smatrati glancanjem poda... A čarape je dobio tamne, bijele ima samo za tjelesni i treninge.

Što još volim iz te knjige - napomene kako svoju odjeću minimalizirati... "Nosite haljine" kaže žena i fakat je u pravu - navučeš preko glave i ne patiš se s kombiniranjem bluza-suknja-marama... Ima toga još. To je više psihoterapija, jer se vidi kako je žena s vremenom i kroz život nalazila načine da se nosi s istim stvarima o kojima mi ovdje raspravljamo. Uživala sam čitajući to.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 18.11.2016. at 09:45

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi smo i sto zatrpani u robi, a samo nas je troje. Ali evo - klinac dođe iz vrtića sav prljav, moram ga odmah presvući i oprati. Navečer opet u pidžamu i već imam najmanje dva njegova presvlaka za taj dan (još ako se negdje smočio ili blatom uprljao..). MM i ja nema šanse da jednu majicu dva dana zaredom obučemo bez pranja. Pa dok krpe, ručnici, dvaput tjedno mijenjanje posteljine... Svaki dan najmanje jedna mašina robe opere. I roba je uvijek posvuda na svakom koraku.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi isto vrtimo minimalno jednu masinu dnevno. isto mrzim robu s nogometa MM jer je uvijek punanekih crnih mrvica- to je valjda teren koje se razlete kojekuda. sin srecom nije uopće zainteresiran za sport. još smo u 2016.imali gliste, uši 2x i buhe. što je podrazumijevalo dodatno pranje SVEGA nekoliko puta. fakat provod. a sušilicu nemam kud stavit.

Stranica 4 od 12 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •