Pokazuje rezultate 1 do 50 od 627

Tema: Preseljenje u Zagreb

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    A kako ti misliš na što ja mislim? Obožavam kad se izvuče jedna riječ i onda analizira. Pa kako da ti to objasnim, odvratne su mi gužve, tiskanje i smrad u tramvajima i autobusima, magla i hladnoća, ceste sa dvadesetpet traka, buka itd..A ima ljudi kojima to ne smeta.
    Baš si me nasmijala. Vi iz manjih mjesta imate drugačiju perspektivu. Ako odeš s vremena na vrijeme u neku zaista veliku metropolu (Moskva mi pada napamet, radi spomenutih 25 traka shvatiš da je Zagreb zapravo malo mjesto, da ne kažem selo

Inače, i mene s vremena na vrijeme (vrlo kratko) uhvati ideja o preseljenju iz Zagreba, u manje mjesto na more. Zadnji put me uhvatilo ovog proljeća na otoku Zlarinu (bio je prekrasan sunčan dan ali znam da ne bih dugo tamo izdržala. Naime, potpisujem tangerinu:

meni osobno je jako važno da sam okružena ljudima malo širih vidika, a takvih je u manjim mjestima jednostavno - manje. Puno je pravila koja se podrazumijevaju i manje tolerancije ako izlaziš iz tih okvira. Puno je tereta oko toga tko si, iz koje obitelji, iz koje kuće.. sve što napraviš a da je neobično, ima veći odjek nego u gradu di to nitko ne primijeti. Malo mjesto može bit fantastično ako se uklapaš, ali ako se ne uklapaš...jao!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Baš si me nasmijala. Vi iz manjih mjesta imate drugačiju perspektivu. Ako odeš s vremena na vrijeme u neku zaista veliku metropolu (Moskva mi pada napamet, radi spomenutih 25 traka shvatiš da je Zagreb zapravo malo mjesto, da ne kažem selo

Inače, i mene s vremena na vrijeme (vrlo kratko) uhvati ideja o preseljenju iz Zagreba, u manje mjesto na more. Zadnji put me uhvatilo ovog proljeća na otoku Zlarinu (bio je prekrasan sunčan dan ali znam da ne bih dugo tamo izdržala. Naime, potpisujem tangerinu:
    Gle, svi mi biramo ono što i kako želimo. Nema ti tu puno veze živiš li u provinciji ili u gradu. Široki vidici nisu stvar geografske širine nego mentalne.
    Ja redovito od Zagrepčana slušam primitivne izjave vezane uz turizam, nasljeđe itd, što od naših ljudi nikad nećeš čuti u obrnutom smjeru jeli.

A što se selidbe tiče, zadnjih godina sve više ljudi se seli u moju selendru. Kupuju nekretnine za koje znamo da su skuplje od vaših i ostaju ovdje živjeti. Dok oni koji su se odavde odselili u Zg godinama žive kao podstanari i imaju bolji posao. Znači ljudi imaju nekakve prioritete a kvaliteta života ovisi o njima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •