Kopiram post kojeg sam uocila na fb zidu jednog uglednog srednjoskolskog profesora, nije njegov nego, izgleda, nekog njegovog kolege, a rasprava je isla oko loseg rezultata PISA-e.
Sigurna sam da bi, nazalost, veliki dio nastavnika isti post potpisao.

"Za djecu kakvu imamo, za rezultate na PISA kriviti treba samo i isključivo psihologe i pedagoge, oni su ti koji unistavaju skolstvo i
oni su ti koje treba maknuti iz skolstva. Djeci daju lazne nade, svima utuvljuju u glave kako su svi za sve, kako svi mogu, trebaju i na kraju moraju imati iz svega odlican. Stav pedagoga i psihologa je kako nitko ne zna predavati od nastavnika, kako djeca nisu sama kriva za svoje ocjene, zabranili su glagol ZNATI u skolama i sad se cudite sto imamo tupave klince. Ako su pedagozi i psiholozi tako pametni da profesorima sole pamet kako predavat i klincima kako uciti, pa sto onda ti isti psiholozi i pedagozi nemaju po 3 fakulteta zavrsena? Sta psiholozi i pedagozi usput nisu i kirurzi, matematicari, kemicari, pa vi gospodo pedagozi i psiholozi znate kako uciti jel da, pa sta vi onda sami niste ucili i vise stvari zavrsili? 1% je u nastavniku 99% je u sposobnosti ucenika/studenta, ili imas notu/zicu za to ili nemas. Ne moze me neko nauciti operno pjevati ako nemam sluha, sposobnosti ni kapaciteta. Pedagozi shvatite to, ima tupave djece koja nemaju notu za nista. Ima briljantne djece. Ako su svi za sve i ako svi moraju iz svega imati 5 sto je NEMOGUCE, pa sto onda u sportu vi pedagozi i psiholozi ne napravite supersportasa koji ce biti, prvak u sahu, prvak u boksu, prvak u sprintu, prvak u biciklizmu,prvak u streljackim sportovima? NEMOGUCE. Nisu svi za sve, zato ne slusate pedagosko-psiholoske gluposti. Napravite dobro za nasu djecu i za okolinu i buducnost, pedagozima/psiholozima zabranimo ulaske u skolske prostore i nastavni proces uopce."

Pa ti, Queenbee, hajde obrazuj takve i tumači im na strucnom usavrsavanju sve ove "bajke" oko kojih si se angazirala.