Stranica 19 od 143 PrviPrvi ... 917181920212969119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 7104

Tema: Vježbačice i trkačice 2017.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

j-la, hvala

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

MB dat ću ja tebi na tvojim komentariam o samoj sebi: nisam ja neka trkačica a kakva bi trebala biti. Sad će uskoro proljeće, pa ćeš ti lijepo po svojoj šetnjici opalit. Znači odlučila si se za Split i Zadar, super. Žao mi je što se nećemo vidjet u Zadru, ne mogu zbog puta vani.
    A ja da živim gdje ti živiš, nema šanse da bi propustila tako prekrasan trail u tvojoj blizini, najljepši hrvatski trail-Dalmatia ultratrail.

Rahela, trailove je lakše organizirat npr. na proljeće, odete s djecom na izlet u prirodu i fino u zgodnom trenutku kad su oni već umorni i nešto se svoje igraju, ti u trk po prirodi, hoću reći mogu se neke stvari spojiti ne mora ih se zasebno planirati.
    ne znam točno okruženje tvoje lokacije al pretpostavljam da je tebi šuma i priroda puno bliže nego meni, digneš se subotom ujutro ranije na proljeće, toplo, sunce lijepo sja, sve miriši, mir, tišina i malo u trk na obližnje brdo.

Ja sam recimo danas na posao ponijela cijelu sportsku torbu sa svim što trebam za trčanje jer bih možda danas ili sutra poslije posla trčala s posla prema doma da ne kradem od obiteljskog vremena predveče, usput se vraćam doma i odrađujem trening. Ništa mi draže jednim udarcem 2 muhe :praktična do boli:
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 26.01.2017. at 10:04

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    A ja da živim gdje ti živiš, nema šanse da bi propustila tako prekrasan trail u tvojoj blizini, najljepši hrvatski trail-Dalmatia ultratrail.
    :
    ma meni je i pm puno kilometara a kamili ultratrail. neman nikakvu zelju ni ambiciju trcati to
    kazem ti, nisam ja neka trkacica. ja to vise za svoju dusu <3
    zato i ne namjeravam trcati neke duzine, polumaratone i tako... bar ne u ovom periodu jer me to opterecuje psihicki kad nesto moram, e onda mi vise nije gust.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nego marta ne razumijem zašto si se prisiljavala trčati uvijek istim ritmom, tko ti brani da ubrzavaš ili usporavaš kako ti odgovara, dapače zašto ne?! Ja recimo kod dužinskih treninga uvijek volim na zadnjim kilometrima ubrzavat ja kažem da se volim “izvrtit”. Meni je trčanje čisto pražnjenej misli, neka vrsta meditacije, razmišljam o ničemu i svačemu, baš tako nekako, uživam u trčanju, a nakon trčanja uz sve te endorfine sam puna energije, druga žena. Evo sad sam preskočila svoj trening u pon i danas mi skroz čudno da 3 dana nisam trčala (naravno planiram ja nadoknadit trening sutra ili u petak) ko 100 godina.

Nema tu nikakvog prisiljavanja na ritam. Nije to ni normalno ubrzavanje ni usporavanje. ivana s piše da ona ne može držati neki tempo, nego da trči i prati disanje. Ja ne mogu pratiti disanje, jer ispadam iz bilo kojeg tempa. Znači to je vrlo blagi osjećaj da je npr. korak koji sam upravo napravila manji od onog koji sam napravila u glavi. Zvuči blesavo, ali je tako.

Što se tiče kalorija, nije da me briga, pa ću se držati planinarenja, međutim, razlika u gubitku istih je minimalna za trčanje i planinarenje. Recimo za osobu otprilike moje tjelesne mase od 60-62kg, 1 sat trčanja po prirodi, znači kros, vrijedi da će potrošiti oko 530 prema nekoj tablici za tu kilažu, dok će na planinarenju s ruksakom od 5-10 kg potrošiti oko 450 kalorija za sat vremena (po istoj tablici). Ono što izmiče u široj slici je podatak da planinarenje gotovo nikad ne traje 1 sat. Osim možda kad ideš s malom djecom. Ture na koje se ja ukrcam su uglavnom 3 - 6 sati uspona. I onda mi nakon 2 sata uspona padaju hlače.

Generalno gledano, trčanje brzinom 8 km/h i penjanje po planinama troši isti broj kalorija na sat. Prestaje biti usporedivo tek kod puno bržeg trčanja.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Al imaš trasu na dužinu polumaratona 21 km, a trail ti je lakši, ne trčiš cijelo vrijeme, puno km prehodaš, planinariš, malo potrčiš, uživaš u prirodi a pogled s Biokova prema moru je

Ja bih tako rado otišla na taj trail al u nezgodno vrijeme mi pada, baš u sezoni jesenskih glavnih utrka, ove godine idem u Ljubljanu pa opet neću moći.

a ja vidiš kad imam neki cilj, fokusiram se na njega i ko mazga zapnem (sve ne ke tvrdoglave mazge ovdje na temi ),onda budem happy kad ga izrealiziram. pa postavim novi zahjtevniji cilj i opet al kužim različiti smo, nekome je to pressing a nekome poticaj.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam dodati link o trčanju i fleksibilnosti. Ima ih zapravo cijela hrpa, ovaj je kratak, a pokriva otprilike to o čemu sam pisala.
    http://running.competitor.com/2014/0...retching_21094

Ameri to zovu running economy, i to je upravo ono što mene j**e.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

uživaš u prirodi a pogled s Biokova prema moru je
    ovo ti dodje ko ono da se mi s mora najmanje kupamo to imam svaki dan valjda mi zato nije toliko privlacno.

marta, bacit cu poslin oko na ovaj tvoj clanak

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Nema tu nikakvog prisiljavanja na ritam. Nije to ni normalno ubrzavanje ni usporavanje. ivana s piše da ona ne može držati neki tempo, nego da trči i prati disanje. Ja ne mogu pratiti disanje, jer ispadam iz bilo kojeg tempa. Znači to je vrlo blagi osjećaj da je npr. korak koji sam upravo napravila manji od onog koji sam napravila u glavi. Zvuči blesavo, ali je tako.

Što se tiče kalorija, nije da me briga, pa ću se držati planinarenja, međutim, razlika u gubitku istih je minimalna za trčanje i planinarenje. Recimo za osobu otprilike moje tjelesne mase od 60-62kg, 1 sat trčanja po prirodi, znači kros, vrijedi da će potrošiti oko 530 prema nekoj tablici za tu kilažu, dok će na planinarenju s ruksakom od 5-10 kg potrošiti oko 450 kalorija za sat vremena (po istoj tablici). Ono što izmiče u široj slici je podatak da planinarenje gotovo nikad ne traje 1 sat. Osim možda kad ideš s malom djecom. Ture na koje se ja ukrcam su uglavnom 3 - 6 sati uspona. I onda mi nakon 2 sata uspona padaju hlače.

Generalno gledano, trčanje brzinom 8 km/h i penjanje po planinama troši isti broj kalorija na sat. Prestaje biti usporedivo tek kod puno bržeg trčanja.
    Ej drago mi je da si se javila natrag na temu

Korak koji napraviš ni ne može bit jednak koraku u glavi, kako ivana reče disanje je bitno u trčanju, netko napravi kod jednog udisaja/izdisaja 3 a netko 5 koraka, to moraš pronaći sama za sebe koliki broj koraka ti odgovara ili jednostavno se prepustiti disanju. Disanje i postura se mogu osvijestiti i naučiti. Stvar je dosta i do nečije koordinacije, al ovisi naravno i o visini/dužini nogu, posturi i sl.

Što se tiče kalorija, planinarenje je odlično, baš fine ture odradiš, i sama obožavam planinariti, ali nemojmo se zavaravati, trčanjem se troši više kalorija nego planinarenjem. Ja sam sebi mjerila sa Garminom i puls trakom i razlika je znatna, kani se pustih tablica. Ja definitivno trčim puno brže nego što planinarim, nema šanse da bih trčala 8 km/h (sorry al to nije trčanje, to je zapravo jogging ili brzo hodanje), niti znam ijednog trkača koji trči tom "brzinom". Ne znam tko su autori takvih tekstova al su mi u najmanju ruku dvojbeni. nikad čula za ove 2 tvrdnje koje si navela a gutam brdo literature na tu temu.

Nego marta molim te daj mi neku ideju za zgodnu stazu po Medvednici a da je ok za dječicu (5 i 7 god), hvala.

Sad vidim link, idem pročitat, thanx marta.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 26.01.2017. at 11:01

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao što rekoh, taj problem s trčanjem i ritmom je malo teško objasniti. Nisam tu početnik, svi parametri su mi poznati odavno. Samo me konačno prosvijetlilo otkud mi poteškoće.

Taj link je čisto informativan. Treba kopati dublje, međutim nemam vremena sve iskopati, niti je to nešto posebno važno.

Zanimalo me je informativno što druge "neuspješne" trkačice mogu reći na tu temu, zato sam pisala o tome.

O Medvednici imaš cijeli topic negdje na forumu, baš staze za šetnju s djecom.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zaboravila sam dodati link o trčanju i fleksibilnosti. Ima ih zapravo cijela hrpa, ovaj je kratak, a pokriva otprilike to o čemu sam pisala.
    http://running.competitor.com/2014/0...retching_21094

Ameri to zovu running economy, i to je upravo ono što mene j**e.
    CV autora moram priznat ne predstavlja mi neki autoritet. :/

Ja znam već skoro za sve naše trkače (jer se stalno zajedno istežemo) tko ima poteškoće (ili ne) kod istezanja i odgovorno tvrdim da uopće ne mogu pronaći tu poveznicu između nefleksibilnosti i bržeg/ekononočnijeg trčanja. Na sebi apsolutno nisam primjetila smanjenu fleskibilnost u odnosu na razdoblje prije trčanja, bit će da je to individualno.

Ja bi voljela tebi marta dat neki koristan savjet, al mi nije do kraja jasno koji dio ti je teško postići kod trčanja.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku

Nera kad kazes 10 km to je ukupno ili u komadu?
    S posla do pilatesa, pa sat pilatesa, pa s pilatesa do cuga, pa od cuga do knjižnice na predavanje, pa od knjižnice doma, pa par krugova po kvartu dok nisam završila ćakulu s kumom.
    Mogle bi nas dve skupa na trčanje u 5 ujutro, al kad krene proljeće. Ja dok trčim ne pričam. Ne mrem oboje. A susjeda u to doba nema da nas zaustave.
    Posljednje uređivanje od Nera : 26.01.2017. at 11:21

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zanimalo me je informativno što druge "neuspješne" trkačice mogu reći na tu temu, zato sam pisala o tome.

O Medvednici imaš cijeli topic negdje na forumu, baš staze za šetnju s djecom.
    ok zavirim na topic.
    ovdje su ti samo ili netrkačice ili uspješne trkačice nema neuspješnih trkačica

Citiraj Nera prvotno napisa Vidi poruku
    S posla do pilatesa, pa sat pilatesa, pa s pilatesa do cuga, pa od cuga do knjižnice na predavanje, pa od knjižnice doma, pa par krugova po kvartu dok nisam završila ćakulu s kumom.
    Mogle bi nas dve skupa na trčanje u 5 ujutro, al kad krene proljeće. Ja dok trčim ne pričam. Ne mrem oboje. A susjeda u to doba nema da nas zaustave.
    Nera dobra si, nema šta.Natukla ti kilometražu.

ja pak dok trčim uvijek pričam ili mogu pričat , pa čak i jučer na 5:00, smiješno je kad se čovjek zadere (onako poštenije) tamo nekome preko puta, znamo se bodrit tako, a onda se na pulsu baš vidi.
    al nadrobi danas puno postova, vidi se da mi je danas malo lakši dan u odnosu na prethodne ajd neću vas više gnjavit, idem radit.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 26.01.2017. at 11:28

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kažem ti da to nije sve, da je priča šira. Možda je ovako bolje:

https://scholar.google.hr/scholar?q=...aADyUQgQMIFTAA

Većina istraživanja nema neki ogroman uzorak, ali ima vrlo sličan zaključak:Decreased flexibility has been associated with increased in-line running and walking economy.

Možeš slobodno preskočiti savjet, mene uopće ne muči trčanje jer se ne namjeravam time ponovo baviti.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa Vidi poruku
    ... bar ne u ovom periodu jer me to opterecuje psihicki kad nesto moram, e onda mi vise nije gust.
    Eto ,točno kao da sam ja napisala. Ono kad moraš radi utrke mi ubije gust trčanja samo radi trčanja.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Možeš slobodno preskočiti savjet, mene uopće ne muči trčanje jer se ne namjeravam time ponovo baviti.
    Pa onda rasprava uopće nema smisla to sam se u jednom trenu i pitala koja je poanta postova.

ivana s evo najavljuju neko zatopljenje pa ne uplaćuj tu teretanu.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam nekad planinarila i u tome doista uživala. Čak sam i MM povukla, no stala upravo zbog njega jer ga bole koljena pa treba izbjegavati uzbrdo, naročito nizbrdo. Sad se planiram vratiti jer su djeca veća. Ak se hoće priključiti, mogu, ako neće odoh sama.
    Problem je s planinarenjem kaj onda odem na cijeli dan, a uz današnje obaveze mi je to teže organizirati. Plan mi je jednom/mj.
    Trčati sam počela slučajno. Popišanku sam budila da ne bude mokar krevet na g.o. U 5 više nisam mogla zaspati. Tad sam otkrila čari zore i izlaske sunca, te mira i spokoja u turističkom mjestu ljeti. Nastavila sam doma.
    Nisam postigla nešto puno od početka. Moje trase su cca 4-5 km. Došla sam do cenera i do sad istrčala ukupno 3, na utrkama. Sama nikad.
    Mene utrke povuku da koliko-toliko redovno trčim. Obožavam ih jer mi je savršen osjećaj na njima. Uvijek dam više od sebe nego inače, naprosto me ostali trkači povuku i trčim brže.
    Ja istrčim 10 km/h i ne trudim se povećati pace. Rekord mi je bio zg maraton petak koji sam uspjela za 22 min.
    Dakle, mogla bi, al nemam potrebe i želje. Želim uživati, ne se mučiti.
    Ja na trčanju želim osjetiti prirodu. Napravim krug od 5 km. Planiram ga ove godine povećati. Al želim na tom krugu vidjeti izlazak sunca, preplašenu čaplju koja se diže iz jezerca, cvrkut ptičica, kapljice rose koje se ljeskaju na izlasku sunca, miris šume, miris srijemuša... Zato nemam potrebu povećavanja pace-a jer tad bi se zakinula užitka ostalih osjetila.
    Posljednje uređivanje od Nera : 26.01.2017. at 11:51

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Počela sam trčati zbog bolova u kičmi i jer svaku god natučem koju kilu. Bolovi u kičmi su nestali. Kile stoje, al bar ne idu gore. Produžavanjem trasa, a znam da bi morala i pojačavanjem tempa bi vjerujem uspjela i s kilama.
    Osjetim da sam u savršenoj kondi i mišići se zategnuli. Znam da mi pomaže i pilates di se savršeno razgibam.
    Pri trčanju mi najbole paše jedan udah, 2 kratka izdaha. Ostalo mi iz osnovne škole kaj nas profa učila.
    Meni pašu dulje trase. To sam vidjela kad sam trčala 1. cener u životu. 1. krug mi bio najteži, 2. lakši, 3. još lakši, u 4. su noge same išle. Samo mi fali vrijeme...

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lili, vidim da ti nećeš stati na maratonu. Ići ćeš ti dalje. Mogu te zamisliti kao ironwomen. Samo ti je nebo granica!

kjb avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Opet smo uzurpirale temu sa razmišljanjima o trčanju.
    Meni je najbliže Nerino razmišljanje, pogotovo što sam i ja počela trčati slučajno. Ali ja sam se baš zakačila.
    Evo sad sam na režimu prehrane samo da bi smršavila - no ne zbog zdravlja, ljepote, već da budem brža
    Za utrke - ponese adrenalin kad si tamo, ali malo mi ide na živce nabrijavanje prije utrke.
    Ja danas turbo zaposlena, pa ne sudjelujem u raspravi

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa onda rasprava uopće nema smisla to sam se u jednom trenu i pitala koja je poanta postova.
    Pa ono, larpurlartizam, rasprava poradi usporedbe iskustava, a ne u svrhu rješavanja problema.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja na trčanju želim osjetiti prirodu. Napravim krug od 5 km. Planiram ga ove godine povećati. Al želim na tom krugu vidjeti izlazak sunca, preplašenu čaplju koja se diže iz jezerca, cvrkut ptičica, kapljice rose koje se ljeskaju na izlasku sunca, miris šume, miris srijemuša... Zato nemam potrebu povećavanja pace-a jer tad bi se zakinula užitka ostalih osjetila.
    Divno

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ivana s evo najavljuju neko zatopljenje pa ne uplaćuj tu teretanu.
    Već danas je puno bolje!
    Ne znam jel se vama događa ali meni već x puta kad se požalim i krenim rješavati neki "problem" on se sam nekako riješi.

Nera, baš si lijepo sročila svoj doživljaj.
    Ja sam počela doslovno bježeći od kuće i djece na trećem porodiljnom

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana s prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bježim od muža i četvero. Imam jači motiv!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dakle ja znam sta bi me moglo nagnati na trk, al bome nece :vecibrojdjece:

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

lude ste skroz

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

bome mene nisu djeca natjerala. ja sam bas sasvim slucajno i neplanirano pocela trcat.
    kjb znaci ima nade i za mene da ubrzam kad napokon skinem ovaj visak kila

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

taman sad blizance pa te ni lili neće moći uloviti

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nego Nera ti opet pticurine vidis kraj grobnice. i to je romanticno
    mos i po sumi otrcati krug ima i zeceva i srna bila ja u subotu.

Minimalist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Ivana s, nisam si bas zacrtala koja je kilaza idealna. Cilj mi je bio promjena navika pa ce se onda i kilaza iskristalizirat sama. Realno imam za skinut jos 15kg. Iako to na meni izgleda kao 7 ili 8.

Odtadila sastanke do 11 ujutro i ia s frendicom u divljinu brzu setnju 12km. Napunila baterije, noge i guzica mi vibriraju hahahaah

Bravo cure na treninzima i rezimima!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lili, vidim da ti nećeš stati na maratonu. Ići ćeš ti dalje. Mogu te zamisliti kao ironwomen. Samo ti je nebo granica!
    joj draga pretjeruješ al hvala ti

Citiraj kjb prvotno napisa Vidi poruku
    Evo sad sam na režimu prehrane samo da bi smršavila - no ne zbog zdravlja, ljepote, već da budem brža
    kjb

a moja frendica je trenutno na odvikavanju od cigareta i kaže fale joj, al da joj netko kaže da će bit 5 min brža na polumaratonu da bi joj odmah bilo punooo lakše izdržat ovu apstinenc.krizu

Citiraj ivana s prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bježim od muža i četvero. Imam jači motiv!
    o pa ovo sve neki dobri razlozi za počet trčat, i ja sam nekako slučajno počela, čitajući vikki i vas ostale cure na ovom topicu.
    nikad ne reci nikad, imaš ti dobre susjede da te natjeraju.

Citiraj malena beba prvotno napisa Vidi poruku
    bome mene nisu djeca natjerala. ja sam bas sasvim slucajno i neplanirano pocela trcat.
    kjb znaci ima nade i za mene da ubrzam kad napokon skinem ovaj visak kila
    lude ste skroz na skroz...

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Spajka, mogle mi trk do grobnice pa stanemo i pojedemo m&m's. Cisto da imamo cilj.
    Moze i u 5 ujutro, da dozivimo ljepotu koju Nera opisuje

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Danasnji meni:
    D: 1 zobena palacinka +malo pekmeza (neki kupovni, dosta secera al samo dvije male zlicice pa cu prezivit)
    MO: saka badema i saka brusnica
    R: omlet od 3 jaja i malo ajvara
    V: sampinjoni i malo piletine (ostaci od nekidan)
    Moram vodit evidenciju negdi

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mb, 1 palacinka?
    Koliko velika?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

uh slab doručak mi to nekako al bolje i to nego moj, jutros preveliko precivo bilo pa dodala maslaca i šunke, i još nisam ručala koliko me zasitilo. Sad čekam ručak (dostava: šampinjoni i povrće sa žara) a uskoro će trebat kući poć

Minimalist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Dan 26

D: 2 jaja i kisela paprika
    R: kobasica i kiseli kupus
    V: avokado, tuna i mijesana kisela salata

Uz dooooobar LIIS trening, jako dobar dan. Cak sam malo i klavir svirala.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

jeste natipkale,a ja nemam kad danas, tztztz...

Mini meni se sviđa što jedeš ali mi nešto malo
    u smislu broja obroka, ne znam, možda nadknadiš količinom...

vezano za trčanje ja nemam pojma zašto sam počela trčati
    ne mogu se sjetiti ni kako sam došla na tu ideju, znam da sam jednostavno jedno veče obula tenisice I otišla....
    mogla bih pročačkati po temi, možda bi nasal kako se to zbilo ali to samo ako postanem poznata maratonka
    pa da mogu u intervjuima spomenuti taj važni trenutak

uglavnom, volim trčati, oduvijek od djetinjstva volim pokret, aktivnost, brzinu
    volim taj osjećaj da nekud idem

nikad ne razmišljam o tempu I sve mi dolazi spontano
    ako mi dođe da ubrzam, ubrzam
    ako mi tijelo signalizira da usporim, ja usporim
    anekad kad mi je bio cilj spustiti 5 km ispod 30 min. razmišljala sam o brzini I to me nekako iscrpljuje
    iako je osjećaj supe rkad uspiješ
    ali sam shvatila da možda nije za mene da imam puno takvih trčanja, to mogu ponekad ali ne stalno I uvijek

iako sam sebi zadala da otrčim 5 km s pejsom na 5, ali nisam zadala rok u kojem ću to učiniti
    tako da to može biti I za tri godine
    inače meni vise pašu duže rute
    ove kratke I žestoke su mi jako teške I događalo se da skoro kolabiram kad tako trčim
    plus neki problem s pulsom, ne bih se zezala s tim forsiranjem dok en obavim sve potrebne preglede I pretrage

volim trčanje, volim wingse, planiram jedan pm ove godine I možda pokoju lokalnu utrkicu zbog društva
    za moj stil života I moje potrebe/želje lijepo I dovoljno
    hoću li u budućnosti trčati, koliko, gdje, što, kako, o tome ne mislim
    donijet će vrijeme odgovore
    dok mi paše a paše mi, trčim
    ne volim nabrijavanja nikakve vrste, ne volim te neke frenetične skupine u kojima s epriča samo o pejsu, tenisicama, intervalima I prehrani
    mislim, sve je meni to super u nekoj mjeri ali me inače isključivost I radikalizam bilo koje vrste snažno odbijaju I izazivaju mi otpor
    na kraju krajeva svatko sebi izabire I jedino je bitno da smo mirni s onim što smo izabrali...

sad o jelu
    kava
    D: palačinka od dva jaja i banana
    Užina: sendvić od šunke, svježeg sira, radića i endivije (u velikim lchf pogačicama)
    R: batat pečen u pećnici na kriške, s masl. uljem, jedno kiselo vrhnje i zdjela salate (mrkva, jabuka, radić, kristalka)
    MO: ananas
    V: samo čaj od kadulje ovaj ananas me zasitio...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hahahha, sad mi upada u oči rečenica da ne volim kad se samo priča o pejsu, prehrani itd...
    zvuči licemjerno, jer ovdje o tome uglavnom pričamo, jel...
    ali zapravo mislim na situacije kad je to ljudima životna preokupacija...
    mi svi ipak imamo živote i izvan ovog foruma
    bar se nadam

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ops
    zaboravila sam spomenuti nekako i palačinke NAKON užine
    neplanirano, u društvu
    aj aj biću iskrena
    5 kom.

kad razmislim , može biti da su me one onda zasitile...

Minimalist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Flopice, pa poanta lchf je da jedes kad ai gladan, makar preskakao obroke po potrebi. Vjwrujem da vama trkacicama treba vise obroka. Ja sam na s health aplikaciji vidjela da mi je 12km brzog hoda potrosilo 790 kalorija O-)

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

jao, nemojmo o tome
    jesi vidjela one palačinke
    nemam obraza o lchf-u danas pričati

ma bitno da ti NISI gladna, ja to iz svojih cipela

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Sani1612 prvotno napisa Vidi poruku
    mb, 1 palacinka?
    Koliko velika?
    velika ko jedna obicna palacinka. ponjela sam dvije ali nisam mogla pojest, bilo mi previse (aj nek sam i ja jednom to rekla )

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nesto me zeza tipkovnica :mad:

flopi, i ja nekako tako razmisaljam

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Flopi umrla sam na dio sa ananasom i palačinkama .

Ne vjerujem da je i jedna ovdje opterećena u rl pacevima i ishranom. Uglavnom se ovdje jadam kad pretjeram .

Flopi sviđa mi se tvoj današnji meni, Mini i tvoj.

Ja se za sada držim redovnih obroka i u manjoj količini. Nemam napade gladi sto mi je bitno.
    Doručak zobene palačinke sa svime onim što sam juče pisala, ručak riža sa piletinom, večera zdjelica sira sa kašikom kajmaka, zalogaj pečenog mesa (samo da probam), 4-5 cvaraka, 1 dcl mlijeka 1,5 mm sa dva razena krekera pomazana sa pekmezom od šipka (domaći ). Možda vam se čini puno, ali stvarno su manje količine. I za užinu sam uzela dva keksa bez šećera.

Danas sam vježbala power sculpt, baš mi je nešto teško bilo, jedva sam završila, čak sam jednom i prekinula na par minuta.
    Pospana sam i začepljena, jedva čekam spavat.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

J-la meni je ovo tvoje sve mljac i tako nekako i ja jedem. Cesto a manje porcije.
    Ajd bas ako mozes tako funkcionirat probaj mjesec dana, pa javi jel ima kakvih promjena.i bravo za power sculpt!

kjb avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I meni su ananas i palačinke vrh, sva se isproljevala čajem.
    Prijavak ubitačnog treninga za ramena i gornji dio leđa (plus sve ostalo). Dobro sam se istegla, neće valjda jako bolit sutra. Poslije treninga bodywraping, iscijedilo je sve iz mene. Umorna sam ko pas, a doma ne smijem priznat jer će svi reći: vidiš da si pretjerala.
    Malena maminim stopama stalno nešto vježba, i jede, pa trebam i nakuhat raznih ručkova/večera. Velika vježba moždane vijuge, nije ni to loše.
    Mislim da će mm sa mnom u subotu malo trčat

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ola cure

ja danas nikako postati ovdje, stalno mi se javljaju neka cuda, ne znam je li do moje tipkovnice ili do foruma
    mb, sta se tebi dogadjalo?

uglavnom, odradila sad stronger warrior, 35 min hiit, plyo i strength
    uf
    a sad se opet moram spojiti na posao, a vec sam dva sata odradila od doma, nakon napornog dana
    i jos imam neku dosadnu glavobolju

i ja pazim na prehranu kako i rekoh, malo vise nosim na posao pa malo manje rucam
    i pijem puno vode, tu sam isto zadovoljna sobom jer do prije par godina popiti casu vode mi je bila muka
    a sad je min 2 l dnevno, cesto i vise, posebno ljeti

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Summer nadam se da ce danas bit bolji dan
    Meni nije space radio, poslin je proradio.

Kjb nadam se da si legla ranije i odmorila

Ja opet nisam mogla zaspat nadam se boljem spavanju veceras

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Flopi, za palacinke i ananas.

I meni se cini da se planinarenjem potrosi vise kalorija nego trcanjem, al bome ih se vise i unese. Malo di je hrana tako ukusna kao u planini.

Prijavljujem 3 km trcanja.

Bravo svima za sve odvjezbano!

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Bravo Jadro !!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Umrla sam na zasitni ananas!.

kjb, bome su te dobro stisli..al drugačije ni ne može.

j-la, nije to puno hrane.

Jadro, krenula si, bravo!

Sinoć kućni trening: minuta i pol planka, pa minuta side jump lunges, pa pet minuta vježbi za ruke s gumom, 4x i na kraju hip bridges s 22 kg.

Danas ću vjj bit za niš; perioda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •