LaraLana prvotno napisa
Pak ne nuzno. Oni ce ti reci ovaj je ok i dobar al mozda ne i super pokretan i sl. Znaci koncentracija/ broj spermija u mililitru je bolje da ih je preko 20 milijuna.
Sistina radi s inernacionalnom bankom Cryos koju svi mogu vidjeti, koliko donora ima i sve info o njima. Zakon u Makedoniji je takav da ako je jednom vec sjeme bilo naruceno nema se pravo isto narucivati za drugu pacijenticu. Donor mora biti anoniman al opet puno toga vidis i procitas o njemu. Mozes pogledati ako te zanima.
Kad sam ih prvi put kontaktirala rekli su mi s kojom bankom rade i da mogu sama pogledati i dati neke donore u uzi krug.
Tako sam i napravila. Kad sam dosla u Sistinu i obavila prvo pregled kod dr i donijela sam vec tad sve nalaze hormona.
Poslije toga psiholog i tek zadnji slijedi biolog i odabir.
Dr. Janevski je odmah rekao za neke iz xy razloga da ne dolaze u obzir. Drugo je savjetovao da uzmemo najbolje pokretno sjeme jer su moji nalazi upucivali na losu kvalitetu js.
Onda mi je objasnio da ako uzmemo losiji materijal da mora raditi icsi oplodnju a da to nije bas tako jednostavno kod losih js.
Koliko sam skuzila bolje je ne dirati losu js jer ju mora pripremiti za icsi. Znaci onda bi i osrednji bili embriji.
Puno klinika/zemalja radi, odnosno ima vlastite banke pa tako da pacijenti nemaju puno informacija o svojim donorima sto se meni osobno ne svidja. Tako da je kod mene veliku prednost i Danska imala zbog toga a u Danskoj mozes sama otici po materijal i donijeti u kliniku sto ispada dosta jeftinije..znaci samo za jednom uzmes, (ja sam morala uzeti za tri pokusaja) al je postupak jako skup, pa smjestaj, avionska karta i troskovima nikad kraja.