Pokazuje rezultate 1 do 50 od 81

Tema: Fitness recepti / jelovnici

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja isto rizu ne dam, obozavam je. Ne izbjegavam ni jecam, proso i heljdu.

Rizoto s kozicama moze na ovaj topic ako se ne stavlja u njega vrhnje za kuhanje. Valjda
    Stavlja se bijelo vino.... Nikakva mudrost. Paket smrznutih kozica od cca 300g otvoriti i kozice doobro isprati pod vodom. Na malo ulja u ekspres loncu propržiti režanj češnjaka sitno isjeckan, tek da zapjeni. Dodati kozice i žličicu morske soli, pa opranu rižu (štajaznam, 125 grama, to je oko 2/3 šalice za bijelu kavu), podliti čašom vina i čašom vode ili temeljca, zatvoriti lonac i prokuhati 5 minuta. Isključiti i ostaviti pod tlakom još možda 2 ili 3 min, a ako se lonac ne odključa, malo ga gurnuti pod hladnu vodu da se riža ne prekuha. Dodati svježi zeleni peršin i mljeveni papar.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 01.02.2017. at 17:50

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Stavlja se bijelo vino.... Nikakva mudrost. Paket smrznutih kozica od cca 300g otvoriti i kozice doobro isprati pod vodom. Na malo ulja u ekspres loncu propržiti režanj češnjaka sitno isjeckan, tek da zapjeni. Dodati kozice i žličicu morske soli, pa opranu rižu (štajaznam, 125 grama, to je oko 2/3 šalice za bijelu kavu), podliti čašom vina i čašom vode ili temeljca, zatvoriti lonac i prokuhati 5 minuta. Isključiti i ostaviti pod tlakom još možda 2 ili 3 min, a ako se lonac ne odključa, malo ga gurnuti pod hladnu vodu da se riža ne prekuha. Dodati svježi zeleni peršin i mljeveni papar.
    ovak, te smrnute kozice - dajte pročitajte otkuda dolaze. Frend mi je rekao kako se uzgajaju u Aziji - gledao je dokumentarac na TVu, više se ne sjećam detalja, ali je nekaj grozno, tako da ih otada nikad ne kupujem.
    Za one friške s ribarnice i jadranske treba ipak više posla. Ja ih dan prije očistim, s tim da ljuske ne bacim neg od njih skuham temeljac. Uglavnom rižu podlijevam s tim temeljcem i ne stavljam nikakvo vrhnje. Neg kad je gotovo stavim maslac.

Moja mama nikada nije koristila vrhnje za kuhanje ikakvog obroka, pa sam to ja valjda preuzela od nje, iako ga ipak koristim za neke saftove s tijestom jer su to klinci negdje probali pa im se svidjelo.

U mojoj roditeljskoj kući vrhnje se koristilo samo za sir i vrhnje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •