Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Sretan Dan žena!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zanimljivo (meni i šokantno) da je jedna Švicarska, koja je svima pojam bogatstva, uređenosti, mira, rada, reda itd, na federalnoj razini dala pravo glasa ženama tek 1971.
    a zadnji kanton je to učinio 1990, i to tek prisiljen od savezne razine
    za nevjerovati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    zanimljivo (meni i šokantno) da je jedna Švicarska, koja je svima pojam bogatstva, uređenosti, mira, rada, reda itd, na federalnoj razini dala pravo glasa ženama tek 1971.
    a zadnji kanton je to učinio 1990, i to tek prisiljen od savezne razine
    za nevjerovati
    Imala sam kolegicu sa studija koja je rođena ovdje, ali je školu završila u Švicarskoj. Raspravljali smo svojevremeno baš o tome u studentskim danima (osamdesete sam upisala studij) i mi smo isto to kritizirale, ali ona je rekla da žena tamo doduše nema pravo glasa, ali je zaštićena. Eh, meni se to ni onda nije činilo kao neka povlastica, a tako mislim i danas. To je vjerojatno način na koji neke zemlje koje ni danas ne daju ženama pravo glasa (zbog vjerskih razloga) pravdaju tu svoju odluku. Tja, trebat će vremena da se i tamo žene izbore za svoja prava i ravnopravnost.

S druge strane, gledam oko sebe kako ljudi i danas smatraju taj Dan žena nekakvom komunističkom tekovinom, što je potpuno krivo i bzvz jer jednostavno nije točno. Za takve evo malo povijesti: https://hr.wikipedia.org/wiki/Me%C4%..._dan_%C5%BEena

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •