Pokazuje rezultate 1 do 50 od 105

Tema: Odvojenost od novorođenčeta-molim pomoć!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    slavonika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Cure,preksinoc me tresla groznica,malaksalost nalik gripi. Bolna dojka s unutrašnje strane. Mali ju je posisao no danas pipam kvrgu na korjenu dojke i malo je crvena. Sada imam temp 38.3
    Idem pod vreli tus prije podoja, poslije hladni oblog,masiram tokom podoja ali slabo ista pomaze. Savjet? Do kada traje to stanje i kada se zabrinuti?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj slavonika prvotno napisa Vidi poruku
    Cure,preksinoc me tresla groznica,malaksalost nalik gripi. Bolna dojka s unutrašnje strane. Mali ju je posisao no danas pipam kvrgu na korjenu dojke i malo je crvena. Sada imam temp 38.3
    Idem pod vreli tus prije podoja, poslije hladni oblog,masiram tokom podoja ali slabo ista pomaze. Savjet? Do kada traje to stanje i kada se zabrinuti?
    Obavezno utopljavaj tu dojku i nudi je vise i cesce od druge (ali pazi da ne bi doslo do zastoja i u toj drugoj). Masiraj u vrijeme podoja (kao da istiskujes tu lopticu iz nekog crijeva za polijevanje vrta), a kad zavrsi podoj, obavezno hladne obloge i/ili listove kupusa. Bebu okreni tako da brada masira kvrgu/bolno podrucje dok traje sisanje.

Ako, nakon podoja, kvrga i dalje postoji, nastavi izdajati sve dok ju ne razbijes. Cim se napuni, odmah opet podoj, ili izdajanje do kraja. S obzirom na postojanje temperature i crvenila, moras prazniti taj kanalic do kraja (a poslije cemo brinuti o prevelikoj proizvodnji mlijeka, ako uopce bude problem).

Koliko dugo traje temperatura? Ako je imas vec tri dana, a ovo crvenilo se dodatno pojavilo, onda je vrijeme da se javis lijecniku da pogleda treba li antibiotik. U tom slucaju, bitno je naglasiti da dojis i da nastavljas s dojenjem (vecina antibiotika je kompatibilna s dojenjem).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •