Pokazuje rezultate 1 do 50 od 139

Tema: Koliko su djeca vezana za vas i kako se time nosite?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Iskopala sam ovu temu, sad sve rješavam po spisku...

Znači, ja sam od ovih mama - svih koje su na temi pisale na koju je dijete fokusirano skoro stalno. I OK, sve je to tu negdje, još su mali i ne puštaju mamu iz vida.
    Mene to ne brine dok smo doma jer je ona doma i vesela i brbljava i sve je u redu.

Mene brine što je ona nakačena na mene dok smo u društvu i to non stop. Zapravo, brine me njeno ponašanje s vršnjacima. Ne vidim da ima želju za interakcijom, a ponekada kada dođem u vrtić po nju, nađem je kako stoji sama i cucla prst i gnječi krpicu tješilicu, a ostali se igraju. Prilagodbu je malo teže podnijela, prilagodila se oko Božića ali i dalje svako jutro ima monolog u stilu "mama ja bih s tobom ostala, mama ja sam usamljena, mama ja ću se odselit iz vrtića, itd."
    I ja je ostavim dok ona tako cendra.

Kada pitam tete, kažu da se sada oslobodila više, ali nije to puno. U parku, bojažljivo prilazi djeci, ili se čak makne da djeca prođu pa onda sama ide na tobogan ili slično. Kao da ju je strah djece.

Sad čitam o onoj "nesigurnoj privrženosti" i nekako si mislim da je to to...da joj nisam usadila dovoljno sigurnosti do sada i nema povjerenja u druge. Ja sam introvert sama, ali sam kroz život naučila socijalizaciju. Ali ne želim da ona bud etakva.

Ima li tko sličan slučaj?

Sutra idem na razgovor s tetama u vrtić da vidim kako se stvarno ponaša kroz cijelidan, ali mene to muči.
    lavko, to je sve u redu... Tek nakon treće godine će se odlijepiti. Do tada - djeca se igraju u grupi, ali se ne igraju ZAJEDNO nego svatko sa svojim igračkama, a interakcije se svode na otimačinu. Roditelj je u takvoj situaciji pivot točka, poznati teren pa nije čudo da nam se uglavnom vraćaju... Dok su moji bili mali, sjećam se da u igraonici u Turbolimaču nisu dozvoljavali roditeljima ostavljati djecu mlađu od 3 godine bez nadzora poznate osobe (roditelja ili nekoga tko je baš s njima) iz tog istog razloga.

Dobro si primijetila da se tvoja curica boji djece i to je vjerojatno točno, ali je to dio urednog razvoja. Ona mora steći sigurnost UZ TEBE, odnosno uz poznatu odraslu osobu (na igralištu i slično) a tek kad to postigne, krenut će sama... Netko nakon treće godine (moj mlađi sin) a netko nakon četvrte i kasnije (moj stariji sin, koji je i danas jako vezan za svog tatu i mene, dok je mlađi "cigansko dijete" koje se dobro osjeća i ako nema nikog poznatog, nego dapače, treba komad vremena u danu koji će provesti sam sa sobom).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.03.2017. at 08:02

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •