Pokazuje rezultate 1 do 50 od 607

Tema: Peglanje - otkud, zašto, do kad?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Iako ste sve starosjedilice, jednostavno moram uletiti na ovu temu.
    Ja sam apsolutni antitalent za peglu. Toliki, da me MM zamolio da mu ne peglam kosulje. Nikad. Radije to obavi sam navecer ili prije posla. Jedna kosulja i 2 sata kasnije nakon mog tretmana peglom, spremna je za ponovno pranje. Ako se i to da spasiti...
    Hoćeš kratki tečaj peglanja muških košulja?
    Napeglala sam ih se u životu.
    Staviš košulju na dasku tako da je vrh leđa, tj. onaj dupli dio na dasci, vanjskim dijelom prema pegli. Zagladiš rukama i prođeš peglom po tome.
    Zatim uhvatiš košulju za manžetu, ispeglaš manžetu s vanjske strane, zatim složiš rukav na dasku, tako da je otvor manžete prema pegli i dugim pokretima ispeglaš rukav, pazeći na crtu, tako da počneš od ramena, sve do onog dijela koji je preklopljen u manžetu. Ako imaš parnu stanicu, dovoljno je ispeglati s jedne strane. Zatim drugi rukav.

Onda staviš prednjicu na dasku tako da cijela leži po dužini na dasci, dugmad (ili rupice, zavisi od koje strane počneš, ja sam dešnjak i brže ide ako je dno košulje kraj desne ruke) paralelno sa duljom stranom daske. Ispeglaj dugim pokretima, lagano povuci košulju prema sebi, ispeglaj taj dio do ispod rukava i dio leđa koji je sad na dasci, pa opet povuci košulju za širinu daske. Ispeglaj sve do onog duplog dijela ispod kragne (jer, taj si dio prvo ispeglala), uvijek dugi pokreti, i ni jedan više nego što moraš, Još jednom povuci prema sebi, i već si na drugoj prednjici.

I, gotovo. Ni jedan dupli pokret Ako je pegla dovoljno topla, ne treba ti više od 5 minuta. Košulju na vješalicu.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 16.03.2017. at 18:59

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •