Pa ako bebe mogu nosit polovne platnene pelene, što ja ne bih nečije čunjiće koristila, baš me briga![]()
ja ne hodam, moj bi završio u čarapi
veliš, tash, da ih stavim na burzu? a stvarno sam samo jednom i to samo jedan probala![]()
Tog jednog izvadiš iz kolekcije
Ako znaš sigurno koji je bio
aaaaaaaa
ps. ovaj smijeh je komentar na zadnju stranicu, nisam ni vidjela da je već nova natipkana![]()
Posljednje uređivanje od Angie75 : 16.03.2017. at 13:55
znam koji je bio. išla sam s trećim jer ako može ivka, mogu i ja!![]()
dakle samo trojka ti je rabljena![]()
Posljednje uređivanje od spajalica : 16.03.2017. at 14:02
samo da prijavim da umirem od smiha, imam lipi dejavu dok vas čitam![]()
Sad bi tila bit OT ali će me vertex špotat![]()
ajme :D
dakle, svakakve pi*darije na forumu otvaram, a ovaj nisam nikad. on mi bio je u rangu topika - imate li pirolitičku pećnicu. a viš koji skriveni biser je to![]()
Jutros MM odveo curku u vrtić. Vratio se doma i zove mene na posao:
MM: "Pa danas je trebala doći u trenerki, piše na vratima vrtića, idu vježbati u dvoranu!"
Ja: "Uzmi joj kući trenerku i odnesi u vrtić."
MM: "Našao sam trenerku, a koju majicu za ispod da joj ponesem? Može ona plava sa bijelim končićem?"
Ja: "Ne može, ta nije ispeglana!"
MM: "Pa ko da se vidi ispod trenerke!"![]()
Poznajem bračni par, sad su skoro u 80-ima, oboje iste struke, uspješne karijere
On - naravno - nikada nije znao ništa od kućanskih poslova, ona je radila samo ono što je morala, niti je htjela niti je mogla puno više, zbog posla van kuće koji je tražio puno.
Digresija: pričao mi je kako je kao dječak imao fazu kad ga je zanimalo kuhanje, ali da ga je otac, inače sveučilišni profesor, upozorio da ne ide "tamo". Nije ga posramljivao, nego mu je baš strogo zabranio da se bavi "ženskim" poslovima. To se ne radi, ti si muško, točka. Poslušao ga je, štasad.
U fazama kad bedinerica nije mogla uletjeti, supruga je košulje peglala tako da opegla samo kragnu i onaj dio koji se vidi kad ima na sebi sako.
I svi sretni. Jedino je nezgodno bilo kad bi mu palo napamet skinuti sako, fakat se kužilo.
Pouka: treba imati pomoć u kući, ako ne stižemo ili ne znamo sami. U današnje vrijeme, materijali su takvi da treba peglati puno manje nego ranije, zbilja. Inače sam više tim Mima na ovoj temi, ali doma peglamo puno manje nego što je peglala generacija mojih roditelja a ne izgledamo neurednije. Odjeća je od takvih tkanina da nije nužno uvijek.
Nažalost, nije sva.
Posljednje uređivanje od Danka_ : 16.03.2017. at 14:37
moje je mišljenje da rastezljivu odjeću (a to bi velikim dijelom bila ova za koju se slažemo da ne traži puno pegle ako se mašina ne pretrpa) pegla postarava i skraćuje vijek trajanja.
puno bolje se sačuvaju materijali s nekim postotkom elastina i roba dulje izgleda nova ako se pegla stvarno ovlaš, na lagano, ili ako se izvede neka kerefeka pa se izbjegne peglanje, a izgleda ravno, ne sažvakano.
a nešto baš moraš stisnuti, poput traperica.
e ja bas traperice ne peglam. nekako ih dozivljavam kao odjecu kojoj to ne treba. ostalo peglam. sto starija, to vise.
cunjice nemam. kegel ne radim. jokicu je kosulja zguzvana. rezervne gace samo na sl.put po broju dana i jedne ekstra. za bolnicu je sve bilo spakirano pa je tako zakoniti i donio.
a sad idem na drugu temu :D
Koji smijeh ovdje
Traperice se pod peglom opuste i puno su ugodnije za nošenje. Jedna stvar koja me grozno živcira kod peglanja je kad roba jarke boje, npr crvena majica onako malo promjeni boju u tamniju kad stisneš peglom, ne znam bolje objasniti. A probala sam i na manju temperaturu al onda nit ne popegla kakko spada.
Iako ste sve starosjedilice, jednostavno moram uletiti na ovu temu.
Ja sam apsolutni antitalent za peglu. Toliki, da me MM zamolio da mu ne peglam kosulje. Nikad. Radije to obavi sam navecer ili prije posla. Jedna kosulja i 2 sata kasnije nakon mog tretmana peglom, spremna je za ponovno pranje. Ako se i to da spasiti...
Dođoh na peglanje, a ono Jokić, gaće i čunjići.![]()
di ste vi zavrsile!
Jadna Peterlin na kraju ostala sama s gacama u torbi pa moram prijaviti da ih imam i jazajedno s opremom koja bi mi osigurala prezivljavanje apokalipse, ali hulahopke nemam. I fali mi mali wd, moram to nabavit negdje.
Prije par mjeseci sam zakljucila da mm ne cijeni dovoljno sto radim po kuci i bila sam 3 tjedna u strajku - nisam radila ali apsultno nista ili u rangu onoga sto bi on napravio. Tako nije pratio kad treba ves prat. I bio je prisiljen jednom ici u mojim gacama na posaocitav dan sam dobivala poruke kako mu je neudobno
Stvarno sam zbunjena peglanjem tajica...
Hoćeš kratki tečaj peglanja muških košulja?
Napeglala sam ih se u životu.
Staviš košulju na dasku tako da je vrh leđa, tj. onaj dupli dio na dasci, vanjskim dijelom prema pegli. Zagladiš rukama i prođeš peglom po tome.
Zatim uhvatiš košulju za manžetu, ispeglaš manžetu s vanjske strane, zatim složiš rukav na dasku, tako da je otvor manžete prema pegli i dugim pokretima ispeglaš rukav, pazeći na crtu, tako da počneš od ramena, sve do onog dijela koji je preklopljen u manžetu. Ako imaš parnu stanicu, dovoljno je ispeglati s jedne strane. Zatim drugi rukav.
Onda staviš prednjicu na dasku tako da cijela leži po dužini na dasci, dugmad (ili rupice, zavisi od koje strane počneš, ja sam dešnjak i brže ide ako je dno košulje kraj desne ruke) paralelno sa duljom stranom daske. Ispeglaj dugim pokretima, lagano povuci košulju prema sebi, ispeglaj taj dio do ispod rukava i dio leđa koji je sad na dasci, pa opet povuci košulju za širinu daske. Ispeglaj sve do onog duplog dijela ispod kragne (jer, taj si dio prvo ispeglala), uvijek dugi pokreti, i ni jedan više nego što moraš, Još jednom povuci prema sebi, i već si na drugoj prednjici.
I, gotovo. Ni jedan dupli pokretAko je pegla dovoljno topla, ne treba ti više od 5 minuta. Košulju na vješalicu.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 16.03.2017. at 19:59
Mislim, znam ja peglati. Samo...mi se neda.
Baš sam se došla naluknuti što ovdje ima novoga, kad ono...![]()
Obožavam vas!
I Jokića volem, i niš' mi ne smeta ta njegova neispeglana košulja, na njemu mi je to super
!
Da, prvo kragnu, preskočila sam juA ako se ovo na leđima prvo, olakša cijeli postupak, potrebno je manje micanja košulje.
Eh, dobro je znati da bi torba možda mogla biti manja. Od rezervnih gaća mogla bih još i odustati, iako teška srca, ali od čarapa nikako.... ali nema veze. Samo da napomenem, nisu peglane. Ni gaće ni čarape.
Čestitam na terapiji neradom. Ovo s vešom ja povremeno radim djeci. Što nije u košari za veš za mene ne postoji.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.03.2017. at 21:22
ajme...i ja dala 250 kn za čunjiće i jednom probala jedan... eno ih stoje u ormaru već nekih 9 godina... ako ih netko želi, nek se javi![]()
Nikad nisam čula (niti pročitala) da je itko opisao peglanje muške košulje s ovoliko detalja!Možda bi trebala patentirati upute koje će se pakirati uz košulje. Hm.. Ili pegle. Peglanje košulje po Beti
Hvala, hvala! Isprintat ću upute za buduće generacije nepeglenjakovića.
Nije da baš skroz ne znam, ali kad ON kaže da mu nije problem, ne navaljujem. A i ne da mi se baš. Osim toga,postoji cijela religija za pranje i peglanje. Košulje stavlja u mašinu zakopčane s kragnom i manžetama preokrenutima prema unutra (da se rubovi ne iscufaju) i odmah nakon pranja se moraju rastegnuti i staviti na vješalicu. To je dio prije peglanja...
Brisem suze od smijeha
Majko mila koje ste vi legende
AdioMare to su sad vec poznari cunjici mogli bi dobru cijenu postic na burzi![]()
Skoro sam se upišala na poslu od smijeha, a nisam imala ni rezervne gaće.
Kako mi se to s pišanjem u gaće zadnjih mjeseci nerijetko dogodi, a na neku foru nisam upalila mašinu cijeli tjedan, sutra ću ja na posao u muževim gaćama.
Otvorim sad fejs, a ono Šimleša s Jokićem na dodjeli nagrade za komunikatora godine. Nit čitam objavu, nit komentare, nego proučavam košulje. Obojica besprijekorni, al stvarno!
![]()
o da klasik, no za utjehu ima nas još sa legendama doma, evo nedavno, pošaljem ga u dućan po 3 stvari, pile, kruh i krafne, i on mi još s vrata važno pokaže, aha, dakle 3 stvari? ja reko, da 3!
I on dođe nakon pola sata sa 1 stvari doma, krafnamaMajke mi nije crni humor, tako to i slično mu se događa već dva desetljeća, uglavnom, ko ga samo ne bi volio, do boli
![]()
Ja u torbi imam punpu za bicikl, probirštift, šrafciger i pincetu.
Kad mi je zatrebalo kegel je sredio stvar, pa na moju sreću, ne trebaju ni čunjići ni rezervne gaće.
Kod nas se peglaju samo muževe gaće.
ja u torbi imam kamenčiće i komadiće smeća koje djeca skupe na ulici, zalutale autiće i medvjediće koje im se nije dalo nosit... bilo bi bolje da gaće nosim
Krenuli i na peglanje kose. Čekam da krenete peglati bore.![]()
Ja izjurim s mokrom glavom, i usred zime, al duboko navučem kapu i kapuljaču.
Treba spremati vrtićnjakinje pa niš od fena.
ako nemaš štipaljke ništa nisi napravila
plus djetetove crteže koje svaki dan radi u vrtiću za mamu a mama ih nosi u torbi jer ih opet zaboravi lijepo izvaditi i sačuvati u zamišljenoj fascikli
plus sasušene cvijetiće, omote žvakaćih, spajalice (za njih stvarno ne znam otkud se stvore)
bah, svašta se tu nađe
ali gaća ni za lijek![]()
Štipaljke imam pod normalno. Ne znam zasto. I cesto po jednu djecju carapu.
I najčešće se svih tih gluposti sjetim kad torba ide na sken na aerodromu. Pa se onda samo crvenim![]()
Munkica, ma jesi li luda, što bi se gurala.Pazi i mazi tog svog muža.