Stranica 8 od 13 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 607

Tema: Peglanje - otkud, zašto, do kad?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa ako bebe mogu nosit polovne platnene pelene, što ja ne bih nečije čunjiće koristila, baš me briga

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ma ja bi ih poklonila! ali ne vjerujem da bi ih netko htio
    aj probaj stavit na burzu,
    napiši malo korišteni

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kaže marta na kegelovim:
    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ne treba hodati naokolo s tim.
    sad znate jednu više!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tko zna koliko žene naokolo hodaju takve!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja ne hodam, moj bi završio u čarapi

veliš, tash, da ih stavim na burzu? a stvarno sam samo jednom i to samo jedan probala

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tog jednog izvadiš iz kolekcije
    Ako znaš sigurno koji je bio

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

aaaaaaaa

ps. ovaj smijeh je komentar na zadnju stranicu, nisam ni vidjela da je već nova natipkana
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 16.03.2017. at 13:55

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Tog jednog izvadiš iz kolekcije
    Ako znaš sigurno koji je bio
    ajme šta mi sve pada na pamet

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

znam koji je bio. išla sam s trećim jer ako može ivka, mogu i ja!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dakle samo trojka ti je rabljena
    Posljednje uređivanje od spajalica : 16.03.2017. at 14:02

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

samo da prijavim da umirem od smiha, imam lipi dejavu dok vas čitam

Sad bi tila bit OT ali će me vertex špotat

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajme :D
    dakle, svakakve pi*darije na forumu otvaram, a ovaj nisam nikad. on mi bio je u rangu topika - imate li pirolitičku pećnicu. a viš koji skriveni biser je to

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jutros MM odveo curku u vrtić. Vratio se doma i zove mene na posao:
    MM: "Pa danas je trebala doći u trenerki, piše na vratima vrtića, idu vježbati u dvoranu!"
    Ja: "Uzmi joj kući trenerku i odnesi u vrtić."
    MM: "Našao sam trenerku, a koju majicu za ispod da joj ponesem? Može ona plava sa bijelim končićem?"
    Ja: "Ne može, ta nije ispeglana!"
    MM: "Pa ko da se vidi ispod trenerke!"

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Poznajem bračni par, sad su skoro u 80-ima, oboje iste struke, uspješne karijere
    On - naravno - nikada nije znao ništa od kućanskih poslova, ona je radila samo ono što je morala, niti je htjela niti je mogla puno više, zbog posla van kuće koji je tražio puno.
    Digresija: pričao mi je kako je kao dječak imao fazu kad ga je zanimalo kuhanje, ali da ga je otac, inače sveučilišni profesor, upozorio da ne ide "tamo". Nije ga posramljivao, nego mu je baš strogo zabranio da se bavi "ženskim" poslovima. To se ne radi, ti si muško, točka. Poslušao ga je, štasad.

U fazama kad bedinerica nije mogla uletjeti, supruga je košulje peglala tako da opegla samo kragnu i onaj dio koji se vidi kad ima na sebi sako.
    I svi sretni. Jedino je nezgodno bilo kad bi mu palo napamet skinuti sako, fakat se kužilo.

Pouka: treba imati pomoć u kući, ako ne stižemo ili ne znamo sami. U današnje vrijeme, materijali su takvi da treba peglati puno manje nego ranije, zbilja. Inače sam više tim Mima na ovoj temi, ali doma peglamo puno manje nego što je peglala generacija mojih roditelja a ne izgledamo neurednije. Odjeća je od takvih tkanina da nije nužno uvijek.
    Nažalost, nije sva.
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 16.03.2017. at 14:37

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ajme :D
    dakle, svakakve pi*darije na forumu otvaram, a ovaj nisam nikad. on mi bio je u rangu topika - imate li pirolitičku pećnicu. a viš koji skriveni biser je to
    Kao da si od jučer tu.
    I ovaj topik ima naziv o peglanju, a radpravlja se već dvije strane o čućama i čunjićima.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moje je mišljenje da rastezljivu odjeću (a to bi velikim dijelom bila ova za koju se slažemo da ne traži puno pegle ako se mašina ne pretrpa) pegla postarava i skraćuje vijek trajanja.
    puno bolje se sačuvaju materijali s nekim postotkom elastina i roba dulje izgleda nova ako se pegla stvarno ovlaš, na lagano, ili ako se izvede neka kerefeka pa se izbjegne peglanje, a izgleda ravno, ne sažvakano.
    a nešto baš moraš stisnuti, poput traperica.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

e ja bas traperice ne peglam. nekako ih dozivljavam kao odjecu kojoj to ne treba. ostalo peglam. sto starija, to vise.
    cunjice nemam. kegel ne radim. jokicu je kosulja zguzvana. rezervne gace samo na sl.put po broju dana i jedne ekstra. za bolnicu je sve bilo spakirano pa je tako zakoniti i donio.
    a sad idem na drugu temu :D

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Koji smijeh ovdje

Traperice se pod peglom opuste i puno su ugodnije za nošenje. Jedna stvar koja me grozno živcira kod peglanja je kad roba jarke boje, npr crvena majica onako malo promjeni boju u tamniju kad stisneš peglom, ne znam bolje objasniti. A probala sam i na manju temperaturu al onda nit ne popegla kakko spada.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Iako ste sve starosjedilice, jednostavno moram uletiti na ovu temu.
    Ja sam apsolutni antitalent za peglu. Toliki, da me MM zamolio da mu ne peglam kosulje. Nikad. Radije to obavi sam navecer ili prije posla. Jedna kosulja i 2 sata kasnije nakon mog tretmana peglom, spremna je za ponovno pranje. Ako se i to da spasiti...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dobra fora

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ivana s prvotno napisa Vidi poruku
    Jedna stvar koja me grozno živcira kod peglanja je kad roba jarke boje, npr crvena majica onako malo promjeni boju u tamniju kad stisneš peglom, ne znam bolje objasniti.
    Da, ali to se vrati natrag u originalnu boju kad se ohladi.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ali to se vrati natrag u originalnu boju kad se ohladi.
    Ozbiljno? Nisam uopce skuzila, eto koliko se bavim peglanjem i proucavanjem popeglane i nepeglane robe

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dođoh na peglanje, a ono Jokić, gaće i čunjići.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Rezervne gaće?

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

di ste vi zavrsile!
    Jadna Peterlin na kraju ostala sama s gacama u torbi pa moram prijaviti da ih imam i ja zajedno s opremom koja bi mi osigurala prezivljavanje apokalipse, ali hulahopke nemam. I fali mi mali wd, moram to nabavit negdje.

Prije par mjeseci sam zakljucila da mm ne cijeni dovoljno sto radim po kuci i bila sam 3 tjedna u strajku - nisam radila ali apsultno nista ili u rangu onoga sto bi on napravio. Tako nije pratio kad treba ves prat. I bio je prisiljen jednom ici u mojim gacama na posao citav dan sam dobivala poruke kako mu je neudobno

Stvarno sam zbunjena peglanjem tajica...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Iako ste sve starosjedilice, jednostavno moram uletiti na ovu temu.
    Ja sam apsolutni antitalent za peglu. Toliki, da me MM zamolio da mu ne peglam kosulje. Nikad. Radije to obavi sam navecer ili prije posla. Jedna kosulja i 2 sata kasnije nakon mog tretmana peglom, spremna je za ponovno pranje. Ako se i to da spasiti...
    Hoćeš kratki tečaj peglanja muških košulja?
    Napeglala sam ih se u životu.
    Staviš košulju na dasku tako da je vrh leđa, tj. onaj dupli dio na dasci, vanjskim dijelom prema pegli. Zagladiš rukama i prođeš peglom po tome.
    Zatim uhvatiš košulju za manžetu, ispeglaš manžetu s vanjske strane, zatim složiš rukav na dasku, tako da je otvor manžete prema pegli i dugim pokretima ispeglaš rukav, pazeći na crtu, tako da počneš od ramena, sve do onog dijela koji je preklopljen u manžetu. Ako imaš parnu stanicu, dovoljno je ispeglati s jedne strane. Zatim drugi rukav.

Onda staviš prednjicu na dasku tako da cijela leži po dužini na dasci, dugmad (ili rupice, zavisi od koje strane počneš, ja sam dešnjak i brže ide ako je dno košulje kraj desne ruke) paralelno sa duljom stranom daske. Ispeglaj dugim pokretima, lagano povuci košulju prema sebi, ispeglaj taj dio do ispod rukava i dio leđa koji je sad na dasci, pa opet povuci košulju za širinu daske. Ispeglaj sve do onog duplog dijela ispod kragne (jer, taj si dio prvo ispeglala), uvijek dugi pokreti, i ni jedan više nego što moraš, Još jednom povuci prema sebi, i već si na drugoj prednjici.

I, gotovo. Ni jedan dupli pokret Ako je pegla dovoljno topla, ne treba ti više od 5 minuta. Košulju na vješalicu.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 16.03.2017. at 19:59

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mislim, znam ja peglati. Samo...mi se neda.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Baš sam se došla naluknuti što ovdje ima novoga, kad ono...

Obožavam vas!

I Jokića volem, i niš' mi ne smeta ta njegova neispeglana košulja , na njemu mi je to super !

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Staviš košulju na dasku tako da je vrh leđa, tj. onaj dupli dio na dasci, vanjskim dijelom prema pegli. Zagladiš rukama i prođeš peglom po tome.
    ovo nikad nisam radila
    prvo opeglam kragnu s obje strane, zatim rukave, potom ostatak, a taj dupli dio na vrhu leđa peglam kad i ostatak leđa, sve u jednom komadu, navučeno na dasci

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da, prvo kragnu, preskočila sam ju A ako se ovo na leđima prvo, olakša cijeli postupak, potrebno je manje micanja košulje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sybila prvotno napisa Vidi poruku
    di ste vi zavrsile!
    Jadna Peterlin na kraju ostala sama s gacama u torbi pa moram prijaviti da ih imam i ja zajedno s opremom koja bi mi osigurala prezivljavanje apokalipse, ali hulahopke nemam. I fali mi mali wd, moram to nabavit negdje.

Prije par mjeseci sam zakljucila da mm ne cijeni dovoljno sto radim po kuci i bila sam 3 tjedna u strajku - nisam radila ali apsultno nista ili u rangu onoga sto bi on napravio. Tako nije pratio kad treba ves prat. I bio je prisiljen jednom ici u mojim gacama na posao citav dan sam dobivala poruke kako mu je neudobno

Stvarno sam zbunjena peglanjem tajica...
    Eh, dobro je znati da bi torba možda mogla biti manja. Od rezervnih gaća mogla bih još i odustati, iako teška srca, ali od čarapa nikako.... ali nema veze. Samo da napomenem, nisu peglane. Ni gaće ni čarape.

Čestitam na terapiji neradom. Ovo s vešom ja povremeno radim djeci. Što nije u košari za veš za mene ne postoji.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.03.2017. at 21:22

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ajme...i ja dala 250 kn za čunjiće i jednom probala jedan... eno ih stoje u ormaru već nekih 9 godina... ako ih netko želi, nek se javi

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Zatim uhvatiš košulju za manžetu, ispeglaš manžetu s vanjske strane, zatim složiš rukav na dasku, tako da je otvor manžete prema pegli i dugim pokretima ispeglaš rukav, pazeći na crtu, tako da počneš od ramena, sve do onog dijela koji je preklopljen u manžetu. Ako imaš parnu stanicu, dovoljno je ispeglati s jedne strane. Zatim drugi rukav.

Onda staviš prednjicu na dasku tako da cijela leži po dužini na dasci, dugmad (ili rupice, zavisi od koje strane počneš, ja sam dešnjak i brže ide ako je dno košulje kraj desne ruke) paralelno sa duljom stranom daske. Ispeglaj dugim pokretima, lagano povuci košulju prema sebi, ispeglaj taj dio do ispod rukava i dio leđa koji je sad na dasci, pa opet povuci košulju za širinu daske. Ispeglaj sve do onog duplog dijela ispod kragne (jer, taj si dio prvo ispeglala), uvijek dugi pokreti, i ni jedan više nego što moraš, Još jednom povuci prema sebi, i već si na drugoj prednjici.

I, gotovo. Ni jedan dupli pokret Ako je pegla dovoljno topla, ne treba ti više od 5 minuta. Košulju na vješalicu.
    Nikad nisam čula (niti pročitala) da je itko opisao peglanje muške košulje s ovoliko detalja! Možda bi trebala patentirati upute koje će se pakirati uz košulje. Hm.. Ili pegle. Peglanje košulje po Beti

Hvala, hvala! Isprintat ću upute za buduće generacije nepeglenjakovića.
    Nije da baš skroz ne znam, ali kad ON kaže da mu nije problem, ne navaljujem. A i ne da mi se baš. Osim toga,postoji cijela religija za pranje i peglanje. Košulje stavlja u mašinu zakopčane s kragnom i manžetama preokrenutima prema unutra (da se rubovi ne iscufaju) i odmah nakon pranja se moraju rastegnuti i staviti na vješalicu. To je dio prije peglanja...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Brisem suze od smijeha
    Majko mila koje ste vi legende

AdioMare to su sad vec poznari cunjici mogli bi dobru cijenu postic na burzi

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Skoro sam se upišala na poslu od smijeha, a nisam imala ni rezervne gaće .
    Kako mi se to s pišanjem u gaće zadnjih mjeseci nerijetko dogodi, a na neku foru nisam upalila mašinu cijeli tjedan, sutra ću ja na posao u muževim gaćama .

Otvorim sad fejs, a ono Šimleša s Jokićem na dodjeli nagrade za komunikatora godine. Nit čitam objavu, nit komentare, nego proučavam košulje . Obojica besprijekorni, al stvarno!

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku

meni je mm nakon prvog poroda, nenadano rodila 3 tjedna ranije,
    na moje donesi mi gaća, donio ni manje ni više nego - tange,
    koje ni inače nisam previše nosila.
    muškarci su legende majke mi..

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    kad sam malog rodila, išla sam doma u papučama na minus nekoliko,
    jer je gospon zaboravio cipele donijeti.
    papuče nisu bile ispeglane, da i ja ostanem OT
    o da klasik, no za utjehu ima nas još sa legendama doma, evo nedavno, pošaljem ga u dućan po 3 stvari, pile, kruh i krafne, i on mi još s vrata važno pokaže, aha, dakle 3 stvari? ja reko, da 3!
    I on dođe nakon pola sata sa 1 stvari doma, krafnama Majke mi nije crni humor, tako to i slično mu se događa već dva desetljeća, uglavnom, ko ga samo ne bi volio, do boli

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A da tema, ali zato pegla, kad pegla, a la Beti3

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja u torbi imam punpu za bicikl, probirštift, šrafciger i pincetu.
    Kad mi je zatrebalo kegel je sredio stvar, pa na moju sreću, ne trebaju ni čunjići ni rezervne gaće.

Kod nas se peglaju samo muževe gaće.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja u torbi imam kamenčiće i komadiće smeća koje djeca skupe na ulici, zalutale autiće i medvjediće koje im se nije dalo nosit... bilo bi bolje da gaće nosim

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krenuli i na peglanje kose. Čekam da krenete peglati bore.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja izjurim s mokrom glavom, i usred zime, al duboko navučem kapu i kapuljaču.
    Treba spremati vrtićnjakinje pa niš od fena.

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ja u torbi imam kamenčiće i komadiće smeća koje djeca skupe na ulici, zalutale autiće i medvjediće koje im se nije dalo nosit... bilo bi bolje da gaće nosim
    Ovo je još i dobro... Ja sam neki dan izvadila iz torbe onu limenu gratis kutijicu koja se dobije uz higijenske uloške, punu malih pužića.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Nera prvotno napisa Vidi poruku
    Krenuli i na peglanje kose. Čekam da krenete peglati bore.
    To je bar lako - udebljaš se kilu-dvije i bore se same ispeglaju, hehehe...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ako nemaš štipaljke ništa nisi napravila
    plus djetetove crteže koje svaki dan radi u vrtiću za mamu a mama ih nosi u torbi jer ih opet zaboravi lijepo izvaditi i sačuvati u zamišljenoj fascikli
    plus sasušene cvijetiće, omote žvakaćih, spajalice (za njih stvarno ne znam otkud se stvore)
    bah, svašta se tu nađe
    ali gaća ni za lijek

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    spajalice (za njih stvarno ne znam otkud se stvore)

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Štipaljke imam pod normalno. Ne znam zasto. I cesto po jednu djecju carapu.
    I najčešće se svih tih gluposti sjetim kad torba ide na sken na aerodromu. Pa se onda samo crvenim

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Munkica, ma jesi li luda, što bi se gurala. Pazi i mazi tog svog muža.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Peterlin, ovo sa gaćama prvi put čujem.

Stranica 8 od 13 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •