Obicno uz nesisanje imaju nesto drugo pri ruci, dudu ili bocu (ovo drugo je osobito lose, ako je u boci bilo sto osim vode), pa postoji mogucnost da ce u nekoj ranijoj dobi sami nauciti dohvatiti sto im fali i nastaviti spavati.
Moja druga dojena beba je super spavalica. Skoro cijelu prvu godinu zivota je prespavala uz mozda jedno nocno budjenje zato sto je s nekoliko tjedana otkrila - prst. Kad se probudi, ugura ga u usta i spava dalje. Sad kad je presla godinu dana, budi se vjerojatno jednako cesto, ali ne zeli se uspavljivati sisanjem prsta, vec podojem. Spavamo skupa pa mi je to ok, a i dio dana radim pa je moguce da nadknadjuje i eventualno izgubljene obroke u tom periodu. Uglavnom, sad kad je starija, sisa nocu puno cesce. Dok je bila skroz mala, to samouspavljivanje i sisanje prsta su zapravo predstavljali prepreku dojenju i morala sam voditi racuna o tome da se ja budim i nudim podoje jer je sama sebi bila dovoljna i zavaravala se tim prstom.
Tiia, ako ti je dojenje jako mucno, a u isto vrijeme bi voljela nastaviti bebu hraniti majcinim mlijekom (prerano je za bilo sto drugo, osim AD-a), bi li izdajala?