Pokazuje rezultate 1 do 50 od 279

Tema: ne želim djecu uopće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj edita39 prvotno napisa Vidi poruku
    prvenstveno htjela znati postoje li pretrage koje bi uočile moju eventualnu neplodnost ili smanjenu plodnost.
    Postoje jednostavne pretrage koje sluze za procjenu plodnosti, a to su krvne pretrage hormona FSH i AMH. FSH test mozes napraviti u svakom privatnom laboratoriju na vlastiti zahtjev, dok za AMH nisam sigurna rade li ga svugdje.

Nesto vise o procjeni plodnosti i tim testovima vidi npr. ovdje:
    http://www.betaplus.hr/korisno/procj...plodnosti.html

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Postoje jednostavne pretrage koje sluze za procjenu plodnosti, a to su krvne pretrage hormona FSH i AMH. FSH test mozes napraviti u svakom privatnom laboratoriju na vlastiti zahtjev, dok za AMH nisam sigurna rade li ga svugdje.

Kakvog smisla rezultati tih testova imaju kodosobe koja ne zeli trudnocu i trudnoca joj nije prihvatljiva?
    Jer ima slucajeva na forumu gdje su zene u prijevremenoj menopauzi ostale spontano trudne.

Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

pa imaju itekako smisla jer bi meni bilo lakše znajući da nisam baš 100 posto plodna, bila bi puno opuštenija. eto samo to.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa imaju itekako smisla jer bi meni bilo lakše znajući da nisam baš 100 posto plodna, bila bi puno opuštenija. eto samo to.
    stvarno?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Kakvog smisla rezultati tih testova imaju kodosobe koja ne zeli trudnocu i trudnoca joj nije prihvatljiva?
    Jer ima slucajeva na forumu gdje su zene u prijevremenoj menopauzi ostale spontano trudne.
    Kao sto je pokretacica teme vec vise puta objasnila, njoj bi to imalo nekog smisla. A ja je dobro razumijem jer i sama ne zelim imati vise djece i kao osobi koja je puno puta kontrolirala FSH u postupku lijecenja neplodnosti informacija o trenutnoj vrijednosti FSH bi mi pruzala odredjenu sigurnost. Jasno, uz punu svijest o tome da se ne radi ni o kakvoj garanciji, te uz preuzimanje pune odgovornosti od moguceg rizika.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A ja je dobro razumijem jer i sama ne zelim imati vise djece i kao osobi koja je puno puta kontrolirala FSH u postupku lijecenja neplodnosti informacija o trenutnoj vrijednosti FSH bi mi pruzala odredjenu sigurnost. Jasno, uz punu svijest o tome da se ne radi ni o kakvoj garanciji, te uz preuzimanje pune odgovornosti od moguceg rizika.
    Aurora, ne šališ se za ovo? Najozbiljnije bi te umirila činjenica da si smanjeno plodna, ali možeš ostati trudna bilo kad ako ne poduzmeš sve korake kao da si i milijun posto plodna?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    Aurora, ne šališ se za ovo? Najozbiljnije bi te umirila činjenica da si smanjeno plodna, ali možeš ostati trudna bilo kad ako ne poduzmeš sve korake kao da si i milijun posto plodna?
    Ne, ne salim se. Sa svojih 44 godina zivota, s povjescu lijecenja neplodnosti i s poduzimanjem svih koraka za zastitu od nezeljene trudnoce, jos uvijek su moguce situacije u kojima mi relevantne informacije, te s tim u vezi svijest o vrlo malim sansama za zacece mogu pruziti mir i sugurnost u slucaju eventualne dvojbe.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Takodjer, ne treba zaboraviti i na korisnost informacije u slucaju da navedeni testovi ukazuju na ocuvanu plodnost.

Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Kao sto je pokretacica teme vec vise puta objasnila, njoj bi to imalo nekog smisla. A ja je dobro razumijem jer i sama ne zelim imati vise djece i kao osobi koja je puno puta kontrolirala FSH u postupku lijecenja neplodnosti informacija o trenutnoj vrijednosti FSH bi mi pruzala odredjenu sigurnost. Jasno, uz punu svijest o tome da se ne radi ni o kakvoj garanciji, te uz preuzimanje pune odgovornosti od moguceg rizika.
    hvala, upravo tako. napisala sam već dva odgovora, ali iz nekog razloga mi nije htjelo poslati pa samo skraćeno.
    dakle, nije da bi ja sad na osnovu rezultata koje dobijem prakticirala nezaštićeni seks 24/7 i onda se čudila ako se ipak nešto dogodi i udarala glavom o zid.
    ako sam bila odgovorna s 20 bit ću i dalje.
    ali činjenica je da bih bila puno opuštenija znajući da nisam baš tako plodna da s 50 začnem bez beda prirodno :D
    isto kao što sam puno opuštenija u seksu sada nego s 20, a jedini razlog tome je što sam svjesna da sam sad starija i da ipak nije baš tako lako ostati trudna (čast iznimkama).
    ako gledate obrnutu logiku - neplodna žena koja pokušava zanijeti, ako joj rezultati pokažu recimo 20 posto šanse, njoj će to biti puno i veselit će je, makar je samo statistika koja ne mora ništa značiti u konkretnom slučaju. tako bi i mene veselilo da saznam da nisam 100 posto plodna, čisto da mi bude lakše u glavi.
    ne znam zašto je to tako čudno.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

isto kao što sam puno opuštenija u seksu sada nego s 20, a jedini razlog tome je što sam svjesna da sam sad starija i da ipak nije baš tako lako ostati trudna (čast iznimkama).
    jesam li to samo ja bila puno opuštenija (po pitanju trudnoće) u seksu s 20 nego s 44?
    bome me veća frka od kad pouzdano znam kako izgleda kada seks završi trudnoćom nego kad to nisam znala

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jesam li to samo ja bila puno opuštenija (po pitanju trudnoće) u seksu s 20 nego s 44?
    bome me veća frka od kad pouzdano znam kako izgleda kada seks završi trudnoćom nego kad to nisam znala
    Nisi. I kod mene je tako.

Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

s 20 nisam imala love za abortus, sad barem to imam :D
    šalim se, ne znam, ja sam svakako opuštenija.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bas prema rezultatima AMH i FSH (pa onda i jos ponekog testa), ja sam ispala poprilicno neplodna, s apsolutno smanjenom zalihom jajnih stanica i na najboljem putu za prijevremenu menopauzu. Imala sam 34 godine i nikakvu obiteljsku anamnezu koja bi isla u tom smjeru. Ali ok. Uz prilicno los spermiogram, stvarno nam nisu davali sansu, do te mjere da je i postupak bio upitan, odnosno ekipa u reproduktivnom centru se nije bas trgala raditi s nama.

...i onda uz ove gorespomenute podatke, iz devetog ciklusa kucne radinosti, ostvarena je prva trudnoca, potencijalno blizanacka (na prvom pregledu je postojala jedna zumanjcana vrecica s pripadajucim zutim tijelom i jedno zuto tijelo viska, na drugom jajniku, bez tragova ploda). Nakon toga, u trideset osmoj godini, druga trudnoca, uz full-time dojenje prvog djeteta. Recimo da je uspjela iz trinaestog pokusaja, ali realno gledano, rijec je o dva, tri ciklusa gdje je sve odradjeno kako treba. Sad, sa skoro 40 godina (hebate, wtf. ), uz dojenje tandema i ove lose rezultate s pocetka price, i dalje imam sasvim redovne cikluse i toliko sam opustena da ozbiljno razmisljam o celibatu. Za svaki slucaj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •