Pokazuje rezultate 1 do 50 od 279

Tema: ne želim djecu uopće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Postoje ti ove gore navedene pretrage, ali njih ti mora kontekstualizirati tvoj ginić. Opet, moraš znati i to da jajnici pred menopauzu voze u 6.-toj (a ti si, ako si normalno plodna, još jako daleko, 10 godina daleko od toga), pa npr. ako si bila normalno plodna prije (što ne znaš, jer si se uvijek štitila), postoji šansa da se ispale dva iz oba jajnika jer jajnici ubrzano rade kako FSH raste ne bi li ovulirali... pa dobiješ blizance pod stare dane, how about that irony. Bottomline - nema smirenja, do kontracepcije. Po meni. Kako je tebi baš bitno ne ostat trudna, ja ne bih računala na Murphyja, na kojeg baš neplodne računaju... pa se trudnoća ne dogodi. Sori što sam nositelj loših vijesti. Mislim da ti je baš taj stav "sad sam manje plodna" zapravo zez - de fakto jesi, ali što to tebi znači. Osim ako nisi spremna riskirati ab... u zemlji u kojoj je vrlo lako moguće da bude zabranjen u nekoj ne tako dalekoj budućnosti, nakon neke od inicijativa koje će kad-tad uslijediti.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.04.2017. at 17:25

Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Postoje ti ove gore navedene pretrage, ali njih ti mora kontekstualizirati tvoj ginić. Opet, moraš znati i to da jajnici pred menopauzu voze u 6.-toj (a ti si, ako si normalno plodna, još jako daleko, 10 godina daleko od toga), pa npr. ako si bila normalno plodna prije (što ne znaš, jer si se uvijek štitila), postoji šansa da se ispale dva iz oba jajnika jer jajnici ubrzano rade kako FSH raste ne bi li ovulirali... pa dobiješ blizance pod stare dane, how about that irony. Bottomline - nema smirenja, do kontracepcije. Po meni. Kako je tebi baš bitno ne ostat trudna, ja ne bih računala na Murphyja, na kojeg baš neplodne računaju... pa se trudnoća ne dogodi. Sori što sam nositelj loših vijesti. Mislim da ti je baš taj stav "sad sam manje plodna" zapravo zez - de fakto jesi, ali što to tebi znači. Osim ako nisi spremna riskirati ab... u zemlji u kojoj je vrlo lako moguće da bude zabranjen u nekoj ne tako dalekoj budućnosti, nakon neke od inicijativa koje će kad-tad uslijediti.
    ma neću ja sigurno ništa nepromišljeno raditi i riskirati abortus, ne želim se ni dovesti u tu situaciju.
    radi se samo o mojoj glavi - meni puno znači ako bih bila opuštenija.

probat ću plastično objasniti: recimo kad trudna majka ide na mjerenje nuhalnog nabora ili na double i triple test. ništa od tih testova nije super pouzdano i ne mora uopće značiti da problema neće biti, ali vjerujem da svaka majka odahne ako su ti rezultati dobri.
    e pa tako bih i ja odahnula kada bih znala da barem nisam savršeno plodna, iako znam da to i dalje ne znači da se ne moram paziti. jbga, moja psiha kod mene igra veliku ulogu (ne samo kod moguće trudnoće nego uopće) i znam da bi meni ta informacija puno značila.

a pretrage ću napraviti privatno, ionako idem kod privatnog ginekologa, a ovako barem ne moram objašnjavati zašto ih radim :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •