Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1125

Tema: Odbrojavanje 3/17 by Giovi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Curke hvala vam!

Naravno da nisam to samo tako pustila već sam se raspitala kod nekoliko MPO stručnjaka o toj dijagnozi. Svi su složni - laparoskopija i odstranjivanje lijevog jajovoda.

Čak me je jedan divan doktor nazvao i sve u detalje mi potanko objasnio.
    Znači, jajovod na kojem je hidrosalpinks je nepovratno oštećen. Šansa za začećem dok je taj jajovod u meni je izuzetno mala. Do oplodnje može doći ali je gotovo sigurno da se neće održati.

Čim se taj jajovod odstrani, šanse rastu i to prilično, bilo za prirodno začeće, tako i za IVF ako bude potrebno.

Dakle, naručila sam se u utorak u jednu privatnu polikliniku na MPO konzultacije kod jedne dr s kojom sam se više puta čula. Ona će pomno pregledati sve nalaze i lijepo reći što i kako i dobiti ću to napismeno. Ona je također za laparo.

Odmah u srijedu idem po uputnicu kod svoje gin i naručujem se za laparo. Već sam joj se najavila.

Inače sam sva izvan sebe, nisam jela od jučer popodne, ali polako mi se slažu kockice i vjerujem da će sve biti ok.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj November prvotno napisa Vidi poruku
    Curke hvala vam!Naravno da nisam to samo tako pustila već sam se raspitala kod nekoliko MPO stručnjaka o toj dijagnozi. Svi su složni - laparoskopija i odstranjivanje lijevog jajovoda.Čak me je jedan divan doktor nazvao i sve u detalje mi potanko objasnio.Znači, jajovod na kojem je hidrosalpinks je nepovratno oštećen. Šansa za začećem dok je taj jajovod u meni je izuzetno mala. Do oplodnje može doći ali je gotovo sigurno da se neće održati.Čim se taj jajovod odstrani, šanse rastu i to prilično, bilo za prirodno začeće, tako i za IVF ako bude potrebno.Dakle, naručila sam se u utorak u jednu privatnu polikliniku na MPO konzultacije kod jedne dr s kojom sam se više puta čula. Ona će pomno pregledati sve nalaze i lijepo reći što i kako i dobiti ću to napismeno. Ona je također za laparo.Odmah u srijedu idem po uputnicu kod svoje gin i naručujem se za laparo. Već sam joj se najavila.Inače sam sva izvan sebe, nisam jela od jučer popodne, ali polako mi se slažu kockice i vjerujem da će sve biti ok.
    upravo sam ti htjela napisati da je i moja dijagnoza bila zakrivljen jajovod, neoprohodan, ispunjen tekućinom. IVF dr mi je rekao kako uz takav jajovod nema šanse da otanem prirodno trudna, da inspeminacija isto nema šanse, eventualno IVF, ali da bi ga bilo najbolje izvaditi jer je nefunkcionalan i samo otežava. prvo sam pristala. dobila termin kod anesteziologa i onda ipak, ne znam zašto odustala. dobro mi je rekao mm. kako se tehnologija brzo mijenja, možda da iapk razmisliš o vađenju jajovoda. i odustala sam. dr je bio vidno nezadovoljan! crvenim velikim slovima je na povijest bolesti napisao: ODBIJA PREPORUČENI ZAHTJEV! i tako sam se ja upustila u ivf, bez vađenja jajovoda jer izvaditi mi ga uvijek stignu. trebala sam samo dobiti m i krenuti s tabletama. već sam ih imala doma. ta m nije stigla, što znači da sam ciklus iza hsg ostala prirodno trudna! vjerojatno, kaze dr, da je i drugi jajovod bio djelomično začepljen, pa ga je hsg propuhao i omogućio jajnoj stanici da dođe kuda je trebalo eto, tijelo je čudo! ovo pišem da vidite da ima svakakvih priča, samo treba vjerovati svojoj intuiciji.ljubim, grlim i želim i vama svima curke moje jedno ili više čuda, što prije!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •