Zenii i ja saljem puno pozitivnih misli!!!! Drzi se i javi nam kako ste....
Zenii i ja saljem puno pozitivnih misli!!!! Drzi se i javi nam kako ste....
Zenii planiraju te hospitalizirati?
Javi danas sto su ti rekli na rebru, samo hrabro!
Hvala cure na podršci, javim se večeras kad sve obavimo.
Narancice000, hospitalizaciju su spominjali radi viška plodne vode i mogućeg ranijeg pucanja vodenjaka.
Zenii - koliki ti je AFI? Meni je u trećoj trudnoći bio veliki problem višak plodne vode, znam da je bilo 32 ili 34 što je puno previše i hospitalizirana sam zbog toga kao zadnjih 2 tjedna prije termina, a prenjela još 2 tjedna. Tako da sam u bolnici provela mjesec dana. A na porodu je bila poplava, rekli oko 4 litre vode da je bilo. Moja cura je imala olimpijski bazen unutra.
Meni na nalazu pise ovako:
Biophysical Profile: Fetal body movements: > 2 (2), Fetal tone: 2 (2), Fetal breathing movements: 0 (0),
Amniotic fluid volume: >3cm (2) (0). Score 6 / 8
Doktorica nista nije komentirala, a ja sam to tek kod kuce procitala. Ne znam jesam dobro shvatila, ali kod mene je to manjak plodne vode ili sto?
Veceras cu svejedno pitat dr da mi protumaci nalaz ali bas me zainteresiralo sada.
Edit: par redova iznad na nalazu pise:
Amniotic fluid: normal.
Samo mi je uzv taj dan radila.
Zibba, AFI mi je 32, tako da, vjerojatno sam uskoro u bolnici, danas sam 35 + 4 tt.
Zenii- to je zbilja puno. Tako je i meni bilo i ostavili me zbog rizika pucanja vodenjaka te ispadanja pupčane vrpce ili čak noge ili ruke van što bi zakompliciralo porod. Jer zbog velike količine vode glavica ne može lijepo pritisnuti cerviks.
Narancice000, super za plodnu vodu!
Narancice super! Zenni, a jesu li ti rekli kakav je plan iza poroda ili?
Curke ja zadnje dane muku mucim s abnormalnom žeđi.. u ranoj trudnoci mi je ogtt bio 5.7, znaci skroz blago povisen pa su mi savjetovali dijetu koje sam se strogo drzala. U 12.tjednu sam bila na profilu guka koji je bio super i od onda moram priznati da se vise nisam dijete drzala.. :/ Jel mislite da je secer opet skocio pa da je ta ogromna žeđ od toga? Nisam tome pažnju bas pridavala jer zaista nije jako povisen..
Ma Zenii samo optimistično, mora sve ispasti na dobro. Da li je višak plodne povezan sa dijagnozom? Meni nisu mogli otkriti ništa zbog čega je bilo toliko plodne vode. Šećer mi je bio OK, sve što im je palo na pamet a vezano za vodu je bilo isto super.
Lasica - mislim da ne mora biti samo do secera, moj guk i ogtt su savršeni a žedna sam stalno. Kod mene ako nije bar 3 litre na dan ulito u grlo dnevino, nije ništa. S time da sam primijetila da ako pijem kupovnu vodu onda sam žednija pa i više se tankiram. Ali to sam skuzila još i prije trudnoće jer smo na poslu imali one ogromne flaše vode i kada god bi pila tu vodu sam stalno bila žedna i pila zbilja velike količine i opet nije bilo dosta, stalno usta suha.
Cure moje ne znam više što da radim. U mj dana mi već drugi puta iz bio herpesa na usni i to ne izbije na jednom mjestu već na dva tri i budu ogromni. Ludim više od toga, nisam nikada prije imala taj problem. Znao mi je izbiti možda dva puta godišnje i to na jednom mjestu mali dio, po dva tri plika i to je bilo to.
Lasica meni je secer a stalno sam zedna tako da to nemora biti povezano.
Ja imam zadnjih par dana problema sa svrabom sve me svrbi,stomak,ruke,noge,sise neznam vise sta da radim. Pogotovo kad legnem navecer
Bebu transferiraju odmah na Rebro gdje rade sve potrebne pretrage i pripremaju je za prvu operaciju koja bi trebala biti ubrzo nakon poroda.
Zibba, najvjerojatnije je povezano s dijagnozom.
Što se tiče žeđi, i ja sam non stop žedna, a tako mi je bilo i u prvoj trudnoći pa mislim da je to skroz normalno
Zibba, mislim da ti herpesi imaju veze s tim sto si trudna..jer imunitet jace padne u trudnoci..ja se npr gljivica ne mogu rijesiti..
Hvala vam curke na odgovorima..najbolje je sto meni uopce usta nisu suha nego puuna sline a opet mi stalno ta zed negdje dolazi iz trbuha..samo je najednom osjetim.
Anka, mozda bi trebala dr reci za svrab..to moze biti s jetrom povezano..prijateljici su mi bas ovaj tjedan zbog silnog svraba ukinuli utrogestane (ocito oni isto imaju neke veze, ona ih je pila).
Zenni i tebi i narancici drzim najvece fige na svijetu.. male bebe su zilave i veliki borci i ne sumnjam u njih.. drzim fige vama da psihicki to izdrzite**
Laine-di si nam? Kako je proslo?
Vrci, kakvo je stanje?
I ja sam zedna ko pas, isto pijem po 3l vode dnevno. To je normalno, ali ako ti je secer bio granicni, ne bi bilo lose da ga ipak opet prekontroliras.
Narancice bravo
Zenii![]()
Meni je oba puta herpes iskočio odmah s plusom
Meni malac bolestan, od jučer po trupu ima neki osip, kao brus papir. Jučer dr još ništa nije vidjela (u vrtiću je šarlah bio), ali osip se pojačava, sad na nadlaktice. Jučer sam išla po njega, pa kod pedice, pa odnijeti doznake, on bio naporan doma, nije spavao... navečer naravno crven iscjedak i sad ujutro još malo.
Sad moram sebi po Siofor (od mame već uzimam) i popodne opet očito pedica... tako da sad mirujem da malo smirim taj iscjedak
Sutra 9tt, nekako mi nestvarno zvuči
I ja sam puno žedna, a imam osjećaj da na svaka 2dl vode ispišam pola litre
Zenii vjerujem da će sve biti ok, držite se
Ici cu u 24.tjednu, ali utjesile ste me sada! Vrci, tako i ja hahaha, popijem gutljaj, popisam litruNadam se da ce malcu brzo proci sto god da je.. sybila kako si ti?
A jos kad krenem s lubenicom,ne moram se ni dizati sat vremena s wc-a [emoji38]
Vrci, ooo jos 3 tjedna do kraja 1tromjzao mi je za malog, valjda ce brzo bolje. Lezi koliko mozes, kad se tak blesavo poslozilo da te bas sad hvataju stvari zbog kojih moras hodati.
Mene i dalje muci proljevcak se i po noci dignem na wc. Sad cu probat par dn apstinirati od mg, da vidim hoce biti promjene. Iako ga citavu trudnocu pijem pa sam cak i po par dn ne isla na wc, ali mozda se nesto promijenilo. Trbuh ubrzano raste naocigled. Muz mi je prekjucer rekao da sam premrsava i da ce me prebacit trbuh ak se ne udebljam u nogama. Trenutno imam 10kg vise od njega
sinoc sam se u 1 dizala jest, proradi mi apetit navecer.
Idem veceras gledati wonder woman, zadnje kino prije bebe, pa sam uzbudjena. Falit ce mi ta tradicija s mm dok bebe ne porastu
Vruce mi je!!!![]()
Meni je isto uzasno vruce,a ja inace obozavam ljeto
Sybilla, mene magnezij isto jako tjera na proljev. Sad me donat mg spasio od zatvora
Ja evo lezim,a malac izvanredno dobio moj laptop i youtube. Inace gleda malo navecer s tatom, i za vikend
Ma ja i kad pijem mg, ko da ne pijem. Nema neki utjecaj zapravo. Zato ga nisam stavljala u skupinu "krivaca", moram jos vidjeti jel on odgovoran. Ne znam kaj bi drugo moglo biti vise. Heferol je napustio sustav vec, legofer jos ne pijem. A nikako da prodje. Pijem istu dozu od samog pocetka, tek da se sad javi proljev, kad je obicno totalno suprotno. .. Hm....
Evo i ja sam dobila Legofer ,jucer sam vadila krv i zeljezo mi je 5,nisam do sad nikad imala s tim problema.Jos danas idem vadit zub osmicu tako da sam cila u panici.
Joj blago vama kad pijete tak puno vode....ja uopce nemam potrebu ali se silim....
Zeni drzim fige za borca
Vrci,vjerojatno ce to tvoje krvarenje prestat u 2.tromjesjecju
Anka 91,jesi kontrolirala stitnjacu?
Mene je kad sam bila u hipertireozi ubijao svrab po nogama i trbuhu.
Kako vi izdrzavate ove vrucine.....ja sam koma,pada mi tlak i lose mi je.....
Ako psa prosecem do 9h to je to....nema vise izlazenja za mene skroz do 19h.....
Popodne ga seta kratko netko drugi jer i on tesko podnosi vrucine.
Cak sam morala skinut i burmu jer mi prati naticu.....secer je ok,bubrezi ok....ne znam kaj bi moglo biti.
Jel netko rekao da mu je vruce?!?
Ja se topim ovih dana, a noci necu ni spominjati.
Prosla noc mi je osobito teska bila, ne mogu vise ni mrvu lezati na trbuhu, a bokovi me zuljaju ako spavam cijelu noc samo na njima. Spavanje na ledjima ne dolazi u obzir, jako me smeta za trbuh
Kako si vi pomazete s jastucima kod bocnog spavanja?? Ne znam gdje bi ih stavila da si malo olaksam.
Jucer smo doznali da nosimo curicu i momcica![]()
![]()
tako da mi nesanica nije toliko tesko pala.
Sljedeca postaja je anomaly scan, pa vam se nakon toga, nadam se, pridruzujem na popisu.
Biska, cestitam za kombinaciju! Jest da je najskuplja verzija, ali ja sam jako sretna sto su i moji tako
Spavanje - ja koristim jastuk za dojenje, sredina medju nogama, jedan kraj iza ledja, a drugi ispod trbuha.
Snelly jesam pijem ja tablete za stitnjacu svako jutro.
Sutra idem kod dr pa cu joj naspomenuti preko dana je jos i ok al cim se noc priblizi kao da me mravi napadnu.
Vrci pa stvarno vise, nek te pusti na miru to krvarenje. Ja ti se divim ja kakav sam panicar da mi se to dogadalo sigurno bi zavrsila u ludari.
Cure ja perem zadnje stvari za bebaca imam jos dvije ture za popeglat i to je to. Ali ova vrucina mi neda disati grozno
Mogu zivjeti sa krvi u sluzi, sad je bila bas krv cista
Bas se jadno osjecam s tim, nadam se da je samo izljev i da ce prestati odmah![]()
Evo da se javim nakon kontrole. Dr je na diskretan način rekao da su kolege pretjerale s dijagnozom preeklampsije, dakle, 1 povišen tlak i 1 trakica s proteinima, nakon toga, 6 tlakova normalnih, 2 trakice normalne i 2 laboratorijska urina normalna i nema potrebe za dijagnozom. Dakle hvala Bogu sve ok. Danas bila na ctg 2 sata jer moja curka spava ko top. U sobi bez klime ja sam skoro riknula, čak je i sestra pitala jel može skinut uniformu, ne znaš koja se više kupala u znoju. Tako da curice čekamo kišu da malo rashladi. Zenii jesi ti na sv duhu?
Hvala vam svima na podršci još jednom!!!
Joooj Vrci, baš se ne možeš opustiti. Dobra je stvar da nema hematoma. Drži se, beba dobro napreduje i sigurno će sve biti ok.
Super Laine, onda ipak ne moraš u bolnicu? Ja ću u Petrovoj roditi.
Cure, upadam na blef.
Moze li mi koja pojasniti nalaz: cerviks smeksan, skracen 2/3 clanka prsta lako prohodan 1.5 cm do ovoja i glavice?!
laine - gle, bolje da skaču nego da ne skaču. super da je sve dobro, ali - bolje da skaču na ništa. baš sam neki dan čitala članak o rastu smrtnosti rodilja u americi, oni imaju uzasno visoko stopu i dobar dio odlazi na preeklampsiju koju ne vide na vrijeme ili odmahnu rukom. tako da...neka si ti sigurna.
bramasole - op, to ide porod uskoro?
Sybila-sad si me momentalno razveselila
39+4 sam.
Danas su me hospitalizirali.
U 2 trena su, na pocetku snimanja, bebini otkucaji bili 110, ostatak 130.
Na ponovljenom snimanju 130.
Navodno sam hospitalizirana iskljucivo zbog anamneze (spontani, izvanm., perforacija maternice ...) i zbog ta 2 slabija otkucaja za koje dr. smatra kako je moguce da je beba rukicom potegnula pupkovinu ... ali u globalu je kao po njemu sve ok.
Sad cekam, strepim ... brinem ...
Vrci, meni je zadnji izljev u ovoj trudnoći u 13. tjednu bila svježa, crvena krv. I bilo je OK, s drugom curom sam imala izljev takav da sam natopila hlače i debelu jaknu. Isto je bilo OK. Znam da ti je teško, ja i sad sa strahom idem na WC, ali sve to ne mora značiti da se nešto loše dogadja
Ma znam, mene u principu više ne dira lagana sukrvica. Strah me te prave krvi jer mi upitno hoće li prestati ili će se nastaviti u spontani. Ovako da znam sigurno da je izljev i da će prestati, ne bi mi bilo tak strašno
To razumijem, zato sam i otišla taj put na hitnu. I pokušala se usredotočiti na pozitivno - dok ne boli je ok
Jao cure jel vama danas ekstra tesko i lose? Ja se nemrem dici iz kreveta, sve mi je crno pred ocima i imala sam proljev i jake bolove zbog njega. Pa sam i povraćala od svega toga jer mi je želudac osjetljiv. Uffff malo me brine to, sto je dobro piti-jesti kad bude takva slabost ili niži tlak?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Uzasno mi je danas. Vrijeme.
Pij puno puno vode, pazi da unosis dovoljno elektrolita (dakle pojesti nesto slano) i lezi i cekaj da prodje. Nema drugog.
Bramasole - ma ocito bude beba uskoro van, ne brini se, za to su doktori tamo![]()
biska cestitke na kombinaciji, savrsenokoji si sada tjedan? sretno za dalje od srca!!!
bramasole sretno i neka krene sto prije!
Laine drago mi je da je uzbuna bila lazna, ali opet bolje da pretjeruju nego odmahuju rukom...sad samo laganini do kraja.
vidim da ste sve koma danai mene cijeli dan nesto lagano probada, svako malo sam na uredskom kaucu...pregled u petak i vec me trese nervoza.
Mpo doktor kaze da mogu prekinuti fragmin, sada ostaje samo utrogestan 2x2 i to sam jedva docekala!
Ja imam jednu totalno glupu nuspojavu trudnoce, svako jutro se probudim skroz zacepljenog nosa i onda mi se to pretvori u laganu glavobolju na predjelu sinusa. Nije prehlada ni alergija, samo jedva rascistim nos ujutro...izludjuje me![]()
Ma je evo pojavili se i neki trudovi vidljivi na ctg. Idu do 66 maksimalno ...
Otkucaji su sad opet ok.
Samo da sve dobro prodje i da se ne oduzi danima...
Kod mene osim mog krvarenja malac ima šarlah... znači nema vrtića i izluđivat će me doma. Jer doma više ne želi spavati popodne...a treba mu
Bit će veselo...
Joj meni je uzasno danas...nakon kontrole sam dosla doma i 3h spavala..nakon toga mi se povracalo dobra dva sata i cim se ustanem, moram sjesti.. vjerojatno nam je svima tako zbog vremena. Laine, a na kontroli si bila u bolnici ili kod privatnika.. meni se moj dr bad danas pozalio kako su jednu curu bezveze isprepadali i slali je u bolnicu pa sam si pomislila sad kad sam vidjela post da si to tiDrago mi je da je sve ok. Vrci, ako mozes posalji maloga baki na cuvanje..bas je koma to sto ces se morati i s njim zezati u cijeloj situaciji..al ja isto vjerujem da ce biti sve okej. Bramasole, navijamo za sto ljepsi i brzi porod
![]()
Ma zivimo mi skupa u kuci s mojima,nije bed. Malac putuje dolje k mojima,pa gore k meni... Al svejedno milijun puta kaze mama mama mama
Bramasole, nece ti danima s takvim trudovima, barem koliko sam upucena![]()
Bramasole samo hrabro i zelim ti express porod.
Vrci baka servis ili bilo tko da ti pomogne! Moze li muz na koji slobodan dan...bilo sto, izludit ces. Drzi se!
Cure, kad ste osjetile prvo micanje beba? pogotovo cure s blizancima. Upravo lezim na kaucu i imam neki totalno cudan osjecaj u drobu, dole nisko, nisu crijeva, nije bol...a mislim da je puno pre rano da osjetim bebe...
Ja sam u prvoj t osjetila oko 14-15tt i nitko mi nije vjerovao. Par dana za redom,dok sam cudno sjedila. Ali nije moglo biti nista drugo.
S oko 18-19tt sam redovno osjetila
Jako rano za 1.trudnocu
Ja sam osjetila u 16tt, to mi je prva. Prvo nisam bila sigurna, ali kako je vrijeme prolazilo sam shvatila da je to stvarno bilo to. Razlicita su iskustva ljudi. Ja sam ih osjetila pri vrhu maternice lijevo, kao neki lepritici, kao da te nesto skaklja iznutra![]()
Hvala cure, naljevam se vodom, sto cu drugo. Nadam se da ćemo sutra sce biti bolje![]()
Ja jedva cekam da osjetim bebu... bit ce to ko ljubav na prvi dodirHehe
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ovan, ja sam u 12.tjednu osjetila nesto sto me zaskakljalo..i na sto su mi suze krenule. Pa sam zbog svoje reakcije pomislila da je to..stavila sam si doplercic i tamo se culo srceko i brckanje vodice. Naravno i meni su svi rekli da sam luda..ali sam malo prosurfala po stranim stranicama i vidjela da dosta cura osjeti rano. A s obzirom na kojoj si temi, rekla bi da jako osluskujes svoje tijelo stalno tako da ne bi bilo cudno. Nakon tog 12.tjedna iduci sam put osjetila pomicanje u 15tj i od tada stalno i sve jace i jace..