Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: prestanak - izdajati ili ne

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Joj cure, trebam savjet, utjehu, drugo mišljenje. Maleni imas sad skoro 18 mjeseci i veliki je cicač. Iako, kad sam na putu par dana, sve ok prođe i dok se vratim on nastavi. Najduže me nije bilo 5 dana. Ipak, jako voli cicu, cicanje, vezan je uz mene. Iako želim polako prestati, jako volim tu našu povezanost i nisam spremna.
    Muž idući tjedan ima g.o. i želi ići s malim na more!!! Dakle, punih 7 dana, bez mene! Ja nisam spremna, a opet shvaćam da sam sebična kad želim da samo zbog toga ostaju u vrućem i sparnom Zagrebu. Što da radim?? Znam, moram ih pustiti, ali tako sam tužna kad se toga sjetim...

S druge strane, ja bi sa starijom ostala u Zgu, imale bi vremena samo za sebe, mogla bi se konačno naspavati...
    Posljednje uređivanje od kudri : 02.06.2017. at 12:18

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    Joj cure, trebam savjet, utjehu, drugo mišljenje. Maleni imas sad skoro 18 mjeseci i veliki je cicač. Iako, kad sam na putu par dana, sve ok prođe i dok se vratim on nastavi. Najduže me nije bilo 5 dana. Ipak, jako voli cicu, cicanje, vezan je uz mene. Iako želim polako prestati, jako volim tu našu povezanost i nisam spremna.
    Muž idući tjedan ima g.o. i želi ići s malim na more!!! Dakle, punih 7 dana, bez mene! Ja nisam spremna, a opet shvaćam da sam sebična kad želim da samo zbog toga ostaju u vrućem i sparnom Zagrebu. Što da radim?? Znam, moram ih pustiti, ali tako sam tužna kad se toga sjetim...

S druge strane, ja bi sa starijom ostala u Zgu, imale bi vremena samo za sebe, mogla bi se konačno naspavati...
    Ne moras ga pustiti, zasto bi morala?

Dojenje je veza izmedju tebe i djeteta, nije samo djetetova veza s tobom, ili tvoja veza s njim. Ako ne zelis da ode na sedam dana, neka ne ide. Ako zelis vrijeme za sebe, a bez djeteta koje sisa, onda je i to jednako valjan izbor. Nisi sebicna, kako god da okrenes. Pises da zelis polako prestati, ali nisi spremna. To mi vise zvuci kao da su ocekivanja okoline (ma tko to bio) da prestanes (jer je dijete veliko?), a ne tvoja. No mozda se varam.

Djetetu sparina i vrucina vjerojatno ne smetaju ni priblizno koliko smetaju tebi (ili nekoj drugoj odrasloj osobi koja, izmedju ostalog, zna da postoje mjesta gdje nije sparno i vruce, ili je barem manje tako). Tko zna sto bi ti on rekao, u nekoj hipotetskoj situaciji gdje dijete od 18 mjeseci donosi takvu odluku, da ga pitas kamo i s kim zeli.

Stavi pro i cons na papir, jedno do drugog i donesi odluku koja najbolje zvuci za sve vas, koliko god da vas ima.

Sto se tice nastavka sisanja nakon 7 dana, to se moze, a i ne mora dogoditi. Neka djeca nastave kao da nikad nisu prestala, neka prestanu jer odvojenost shvate kao tocku na i (sto znaci da su mozda bili spremni prestati, opcenito), a neka prestanu jer se, zapravo, ljute i tako pokazuju negativne osjecaje. Nitko ne zna kako ce prica zavrsiti, dok ne proba, ako proba. Kod zena, prestanak dojenja ovako naglo moze proci bez ikakvih problema, a moze uzrokovati i prepunjenost pa i mastitis. Ako trenutno dijete puno sisa, onda ces vjerojatno morati paziti na proizvodnju mlijeka i dojke opcenito dok ga nema.

Ako i inace odlazis na putovanja, onda vjerojatno nema velike razlike izmedju vec isprobanih 5 i ovih novih 7 dana. I tesko je nekom drugom dati preporuku ili pomoci oko odluke, a kad se radi o tudjem djetetu. Moj stariji ima 4.5 godine i ne zeli ni prespavati kod bake. Mala (17 mj) bi opcenito otisla s crnim vragom, ali mislim da bi i ona trazila da dodje natrag nakon maksimalno pola dana. Nju sam najduze ostavila od 7:30 ujutro do 16h, jedan jedini put, sa 16.5 mjeseci. Njega ni blizu tako sve negdje valjda do 2.5 godine. Ali to su moja djeca i nasa obiteljska dinamika (koja ukljucuje puno dojenja, usprkos tome sto radim od njihovih ranih dana/mjeseci. S njom sam se vratila na posao s 4 tjedna starosti, s njim s 9 mjeseci.)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •