Pokazuje rezultate 1 do 50 od 111

Tema: Curke i menstruacija na moru

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi li baš sigurna da nema realnog razloga za ne-kupanje za vrijeme menstruacije?
    Mislim, krvarenje po mom mišljenju jest realni razlog za ne-kupanje, ali osim krvarenja, uobičajeno mišljenje o tome da su žene za vrijeme menstruacije osjetljivije i izloženije infekcijama - to nije istina?

Iskreno, nemam pojma je li to istina, osobno se nisam kupala za vrijeme menstruacije radi krvarenja, a kao što rekoh ionako se uopće ne volim kupati u moru, pa mi je svejedno, ali pitala sam ginekologinju nedavno radi kćeri, pa mi je ona rekla da je kupanje kad je samo spoting u pitanju, odnosno zadnjih dana menstruacije ok, ali inače da ne preporuča.
    sigurna sam da nema realnog razloga za ne kupanje za vrijeme menstruacije. ja bih rado pitala tu ginekologinju da mi argumentira zašto ne preporučuje...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj rutvica prvotno napisa Vidi poruku
    sigurna sam da nema realnog razloga za ne kupanje za vrijeme menstruacije. ja bih rado pitala tu ginekologinju da mi argumentira zašto ne preporučuje...
    Sigurna si na temelju nečega što si čitala, učila, studirala, ili ..? Jer ne radi se o argumentima jedne ginekologinje, nego je to naprosto opće mišljenje da se žene za vrijeme trajanja menstruacije mogu kupati ALI uz povećani oprez - da voda ne smije biti prehladna, da treba paziti na čistoću vode, da obavezno treba odmah mijenjati tampon, da je ženama s jačim krvarenjem ipak bolje da se ne kupaju, itd. itd.

Ja nemam pojma je li to istina ili su to bapske priče kao one da za vrijeme menstruacije ne valja prati kosu, ali znam da je to što bi se reklo opće mjesto - guglala sam, pitala sam ginekologe - evo baš sam pretražila mailove koje sam slala drugoj ginekologinji pa vidim da mi je ona odgovorila istu stvar, može se kupati kad je samo spotting u pitanju. Znači, opet se savjetuje oprez. Da se razumijemo, mi ovdje govorimo o curicama od 10-12 godina, ja, jasno, osjećam odgovornost za spolno zdravlje svoje kćeri, ne mogu joj mirne duše reći da se slobodno kupa kad se na svakom koraku savjetuje oprez.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •