Pokazuje rezultate 1 do 50 od 198

Tema: Produženje vozačke dozvole

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja neki dan radila novu osobnu dosla sa slikama na kojoj nosim naocale. Rekla mi je da mora biti bez naocala.. I rekla probat cemo...na kraju uzela te i dala u izradu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja neki dan radila novu osobnu dosla sa slikama na kojoj nosim naocale. Rekla mi je da mora biti bez naocala.. I rekla probat cemo...na kraju uzela te i dala u izradu
    Ne kužim ko je tu koga uvjeravao? I gdi piše da mora biti slika s cvikerima za vozačku, sjećam se da je mog klinca fotograf snimao bez cvikera za osobnu, a klinka je morala imati kosu iza uha

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

PRAVILNIK O OBRASCIMA I EVIDENCIJI OSOBNIH ISKAZNICA TE ORGANIZACIJSKIM, TEHNIČKIM I SIGURNOSNIM MJERAMA U POSTUPKU IZDAVANJA OSOBNIH ISKAZNICA
    Članak 5.
    (1) Prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice podnositelj zahtjeva prilaže jednu fotografiju dimenzija 35 x 45 mm, osim u slučajevima iz članka 11. stavka 3. Zakona o osobnoj iskaznici (»Narodne novine« broj: 62/2015).
    (2) Fotografija iz stavka 1. ovoga članka mora osobu prikazivati s neutralnim izrazom lica, otvorenih očiju i zatvorenih usta na frontalnoj snimci.
    (3) Iznimno od stavka 2. ovoga članka, slijepe osobe koje nose tamne naočale mogu priložiti fotografije na kojima su fotografirane s tamnim naočalama.
    (4) Na fotografiji osobe koja radi vjerskih ili medicinskih razloga nosi pokrivalo za glavu moraju se vidjeti obrazi, brada i čelo.
    (5) Djeca na fotografiji moraju biti sama, lice im mora biti u potpunosti vidljivo, a oči otvorene.
    (6) Na fotografiji koja se prilaže prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice glava (od vrha brade do tjemena) mora zauzimati oko 2/3 fotografije, ali ne smije biti viša od 36 mm. Glava na fotografiji mora biti centrirana u središtu fotografije. Razmak očiju (od sredine lijevog do sredine desnog oka) mora iznositi najmanje 8 mm (optimalno 10 mm).
    (7) Fotografija mora biti izrađena na visokokvalitetnom sjajnom i glatkom papiru bez površinske strukture, s visokom kvalitetom tiska. Pozadina mora biti jednobojno svijetla, bez uzoraka i s dovoljnim kontrastom prema licu i kosi.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim ko je tu koga uvjeravao? I gdi piše da mora biti slika s cvikerima za vozačku
    gdje piše?
    ako ti u liječničkom uvjerenju piše da nosiš naočale, onda fotografija mora biti sa naočalama.
    ja ne kužim da ti to ne kužiš.
    imaš zakon, pravilnik pa prouči.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 14.07.2017. at 21:13

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    I jesi li dobila osobnu s cvikerima,?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •