Citiraj karantena35 prvotno napisa Vidi poruku
Mislim kako s novim tehnologijama dolazimo i do ovog "problema", iako ga ja (još uvijek) nemogu tako nazvat jer moj doma sluša i drži se dogovora. Dnevno mu je dozvoljeno da provede maksimalno sat vremena igrajući se, što je po meni OK a i on se previše ne buni (još uvijek). Nađemo mu mi neke igrice na netu (igrice500 naprimjer), većinom su to neke glupe igre koje su njemu fora, ali se nekad i potrudimo nać neke igre koje bi mu mogle i koristit (logičke, matematičke, i slično), a i lagano ga uhodavamo da uči engleski, pa tako već zna imena nekih životinja i tako.

No da ne duljim, koliko vi svom djetetu dozvoljavate da provodi vremena za kompjuterom?
Imam 15 godina, prije godinu da sam kupio gamerski komp za 12 tisuca (iz svog džepa) i provodim tjedno oko 40 sati igrajuci igrice. Kada su praznici taj broj se poveca na 60. U zivotu sam prosao oko 350 video igrica i to mislim na one koje se igraju 20-30 sati. Takoder idem u XV. gimnaziju, najbolja u hrvatskoj i prolazim sa 4,7. Ako mislite da su video igrice lose za djecu varate se, jer one zapravo pomazu svugdje, npr. u skoli se ne moze toliko dobro nauciti engleski jezik kao u video igricama. Zato dopustite svojoj djeci da se zabavljaju i nesto nauce. To im nece utjecat na skolu.