Citiraj bobicablue prvotno napisa Vidi poruku
Zapravo kad pogledam sa strane, vi ste u pravu jer stvarno nije normalno da se netko prema ženi u trudnoći ponaša ne kao partner, nego neki divljak i neprijatelj. Imate potpuno pravo. Ali ja sam se valjda navikla na zlostavljanje, pa mi je sve to postalo onako pod Dobar dan, kad me izvrijeđa. Čak bi mi bilo i čudno da u jednom danu ne padne barem deset psovki i uvreda. To je navika. Čovjek se navikne na sve uvjete koji postoje. Poslije mu je čudno bez tih uvjeta.

Ja se ne nadam nikakvom "dobrom čovjeku" u budućnosti, jer jednostavno to nisam upoznala nikad, a vjerojatno ni neću. Odgojena sam krajnje nezaštitnički i kao dijete od 9 godina sam jedina u kvartu mogla biti do 12 navečer. A roditelji su me često zaboravljali u vrtiću. Znači, općenito su me zanemarivali. Poslije sam bila krajnje nevidljiva prijateljima i samo da im popunim rupe. Zato sam bila sretna što postoji netko da obraća toliku pažnju na mene. On je bio prvi takav u mojem životu. Kad smo prekinuli, opet sam raznim tipovima postajala nevidljiva i prekidali bi sa mnom u roku tjedan, dva, ako ne bi dobili što žele ili ako bi dobili što žele. Tako da nisam nikad upoznala dobrog muškarca. Čak i neki iz crkve koji nisu na ništa ličili su bili bezobrazni prema meni.

Tako da sam odustala od daljnje potrage i skrasila se uz ovog, kakav god da je. Obećavao mi je dok smo radili na djetetu, da će raditi. U to vrijeme je čak i radio mjesec i pol. Onda je još neko vrijeme bio zainteresiran i na kraju se predomislio i vratio starim navikama. Šteta.
Da li želiš da se to isto dogodi tvom djetetu? Ako ne, kloni se zlostavljača od ovog trenutka do kraja života. Svom djetetu si to dužna, a i sebi.

Negdje si napisala da si obrazovana, da imaš dvije diplome. Nisam pitala iz čega, ali to nije bitno - bratemili potraži posao, bez obzira na trudnoću - možda barem nešto privremeno i honorarno, da si digneš samopouzdanje i popraviš financije. Organiziraj SEBI I BEBI život kakav priželjkuješ, a ostale koji se u to ne uklapaju drži na distanci. TM se može promijeniti isključivo nakon duuuugotrajne terapije, ali nek to odradi s neke druge adrese. Zašto bi ti još i uzdržavala zlostavljača? Nadam se da je stan u kojem živiš tvoj i da imaš krov nad glavom, ali čak i ako nemaš, to je rješivo na neki način.