Ode mi pola poruke. Zenice draga zelim ti puno srece i da nam ubrzo javis veliku betu ❤️
Ode mi pola poruke. Zenice draga zelim ti puno srece i da nam ubrzo javis veliku betu ❤️
[QUOTE=Ženica75;3006838]Bok svima,
1. Kojim ste danom ciklusa isle na FET?
2. Ako ste isle same- jel se treba ovjerit kod javnog biljeznika suglasnost i koliko primjeraka?
3. Jel se smije imat spolne odnose do transfera?nisam nikad ni pitala...mozda dobro dođu za prokrvljenost hehe
4. Ide li tko oko 5.-10. da mi radi drustvo?[/QUOTE
1. Meni su napisali izmedu 16-24 dc, prvi uzv 12 dc
2. Posalju ti papir koji ovjeris kod javnog biljeznika
3. Smijes imati spolne odnose
Meni su od terapije dali samo estroferm i decortin, andol a poslje uvodi se utrogestan
Ja isto jos ne znam kad cu ici, dobila sam novi posao i sad sve moram uskladiti. Najradije bi pokusala uskladiti da mi padne za vikend tako da nitko ne zna, ali kako to uspjeti
Kaji, mame su uvijek u pravu <3 bas ti je dobro rekla. Nekada se sve poslozi da nam se cini da se svijet urotio protiv nas, a onda na kraju iz toga izadjemo jos sretnijii i zadovoljniji jer ne ocekujemo "veliki ishod". Nama se bilo zavrtilo pred FET nekoliko situacija, od toga da je menga krenula ranije pa je transfer trebao biti pomaknut na nedjelju koja je naravno neradna, pa je to bio datum kad se mm nije mogao izvuci s posla...jednu noc sam samo pocela plakati da moramo opet odgadjati i da ja to vise ne mogu. Nakon nekoliko sati se javila klinika da ce transfer biti u pon i dalje se dogodilo sto se dogodilo. Nije isto, znam. A mozda ce bas zbog te odgode biti predivan odlazak u Cz nakon nove godine
Zenice, ovjera kod biljeznika, jedan brzinski s m, sibnes na FET i vracas se utroje kuci. Eto scenarija koji ti zelim. Salu na stranu, ali dosta ih je znalo, posebno kad im posao nije dozvoljavao da skupa idu, otici same na transfer i cak i isti se dan vratiti kuci. Mislim, ako me pamcenje dobro sluzi da i nasa Mare41 tako zadnji put i curke su sad vec velike. Moj FET je bio 17 dc, a receno mi je izmedju 15.-19.og dana., i mislim da je na kraju po endometriju dr odlucio. Jer sam od 12 dc isla svaki drugi dan na folikulometrije.
Sos, jesi uzbudjena? Traje li ti dugo sad ovo cekanje? Joj curke, zelim vam predivne jesenske dane, i da se vratite uduplane![]()
Jao, Rominka, ne znam sta da kazem. Potpuno sam sludjena. Svaki dan razmišljam o tome. Kako iskombinovati sa poslom,sa preseljenjem, da li će muž moći ići sa mnom zbog posla, hiljadu pitanja. Uz to se potrefilo da zadnjih mjesec dana imamo stalno goste,pa ne stižem sve pripremiti. U odnosu na prvi put kad sam sve iščitavala i studirala,sad je opuštenije.
S druge strane, sad sam promjenjivog raspolozenja. U danu mi se po par puta mjenja raspoloženje. U jednom momentu sam uzbuđena i ponašam se kao da ce 100 % biti uspješno (počnem već planirati sve) i onda se samo oneraspolozim i počnem sumnjati u uspjeh. Ne znam da li ste sve to prolazile,ali kod mene je bas cudljivo.
Sos, mislim da je normalno da prolazis kroz emotinal roller coaster. Mislim da je nemoguce prolaziti sve to i biti emocinalno smiren cijelo vrijeme. Mene bas danas pere takva pozitiva jer za mjesec dana u ovo doba biti cemo u CB i to mi je trenutno takav kick u ledja. Sutra imam prvu folikulometriju i nadam se najboljem.
Ma, sigurno je to normalno za ovo naše nenormalno stanje.
Ostani pozitivna, to može samo pomoci.
Ko je sledeci? Zenica?
Zenice hvala svima na podrsci i odgovorima...evo na 12dc. Endometrij 10,01mm pa je odluceno da na 19.dc bude FET sve sam rezervirala avion,sobu, taxi...i idem 8. Do 12.10...ako neko bude tam rado bi se druzila jer idem sama...
Sretno curke❤️
Curke kako ste mi? Zenice jesi stigla u prag? ❤️
Kaji, kako ti je muz? Kad ide na op?
Posljednje uređivanje od sos15 : 09.10.2017. at 22:40
pozz svima, evo i nas opet. planiramo ponovno za prag. gdje bukirate letove i kako se kreću cijene? hvala, sretno svima![]()
Bok cure! Evo ja sam bila danas kod doktora s rezultatima histeroskopije i sve je ok te sad planiram krenuti na IVF, a živim tu u Pragu evo sad 8 mj pa sam zbog preseljenja i novog posla bila malo pauzirala sa svime.
Doktor mi je dao preporuku za 3 klinike: gennet, iscare i prague fertility centre. Gledam im sad cijene i imaju pakete za standardni IVF redom od 2200 eur (ovaj je bez ukljucenih lijekova), 2700 eur (s uključenim ljekovima) i 2900 eur (tu ne piše što je uključeno). Kako se vama to čini jesu li to realne cijene za Prag?
Što se tiće letova ja uvijek kad idem doma uzimam Czeck airlines oni su najpovolniji (130-150 eur povratna) i najbrži 1,5h jer nema presjedanja, ali na žalost sada preko zime nema letova do kraja 3.mj. Ovi koji su sada su sa presjedanjem i oni su oko 220-250 eur i oko 2,5h. Najbolje je pogledati preko skyscanner-a.
Ženica žao mi je što sam sada tek vidjela da si u Pragu, mogle smo na kavu, iako možda i bolje jel izgleda da me hvata viroza pa da te ne bi zarazila. Javi kako je sve prošlo.
Inače ako imate kakvih pitanja za Prag slobodno me pitajte, ako znam odgovorim, i rado bi kavu popila i popričala s nekim na hrvatskom.
Posljednje uređivanje od sljokicaa : 11.10.2017. at 22:58
sljokicaa, moja velika želja je živjeti u pragu, definitivno moj gradbio i ostao, prag u <3
da pitam, koliko nakon transfera ste dobili zeleno svjetlo od doktora, da možete letjeti doma?
Dobar jutar...evo dobila sam euthyrox za piti 25mg i ponoviti nalaz 2.11 da vidimo jel bude ispod 2(nadam se) tromb jos nisu svi gotovi pa to jos cekam...bris i papa i hpv uredno sve:evil :ona dolazi redovito barem zasada,al sam primjetila da duze traje.... Nora eleonora ja sam isti dan isla doma(busom) i primilo se,istina nije dobro zavrsilo ali nije vezano za moj povratak doma....sretno svima koliko nas ima
![]()
Stigla doma...bilo lijepo ko uvijek... uz sve tu i gastro i shoping hedonizam (mazohizam) na zešću...
Utorak fet.. morule dvije 96 sati -ostalo jos 1+1
Povratak doma avionom croatiaairlines u cetvrtak ujutro 1,20 min...evo pisem u dijelovima da mi opet ne izbrise poruke
Ženice želim ti puno sreće!!! :)
Da ja sam zaboravila na Croatia airlines da su i oni uveli direktne letove, ali isto sad uskoro prestaju pa ništa do proljeća.
Zenice, vrijeme je da pokrenes jesenski vlak trudnicapratit cemo te u stopu.
Cure, molim vas neka mi neka, koja zna, napiše što je taj streching endometrija i kada se radi.....da li je to moguće napraviti na dan transfera ili mora ranije???
Ženice, sretno
Keti10, nemam iskustva, javit će se neko ko je to prošao, sigurna sam..
Keti, to se radi 5 dana od ovulacije u viklusu prije transfera ne bi li se potakla obnova endometrija. Radi se lokalno.
Scratching obavljen i sad cekamo mengu da krene i pocinjemo s protokolom. Wooohooooo
Rominka, sretno, sretno, sretnoooooooooo!!!
Sretno i svim ostalim curama![]()
Romi i ostale cure sretno! Cure da vas pitam: prosli put kad sam bila nisam radila transfer nego zamrznula. Posto nije bilo transfera nisam platila punu cijenu 4600 je bilo tad ( sad mi kazu 4700 poskupljelo valjda) i sad sam trebala da doplatim kad odem na smrznuti transfer. E sad mi iz klinike kazu 450 jos za transfer, a zar ja nebi u tu cijenu od 4700 trebala imati pravo na 1 transfer??
Sretno curke
Mala88..trebala bi biti u cijeni, ali nazalost poucena iskustvom u svemu ovome, svi oni uvijek nadu neki razlog za dodatnu naplatu
Posljednje uređivanje od Ziggy40 : 17.10.2017. at 17:24
Mala, kad ides u postupak sa stimulacijom, odnosno svjezi tada je cijena 4700 i to vrijedi samo za taj postupak.kazes da su ti korigirali cijenu prosli put jer nije doslo do transfera i to je u redu, dapace vrlo korektno. Mislim da i inace imaju takvu praksu. Sad ides u FET i to je novi postupak koji se placa. I to je u redu isto. S obzirom da je cijena korigirana prosli put. Tesko da ce ti umanjiti cijenu i dati transfer za istu tu cijenu.
Posljednje uređivanje od Rominka : 17.10.2017. at 19:17
Draga mislim da ne nisi razumjela. Na kraju dodje kao da mi nisu koregirali, jer sada moram da im isplatim jos do 4700 + 450 za smrznuti transfer. A zasto placam 4700 isto kao da sam radila transfer? Mislim da bi mi trebali umanjiti tu cijenu transfera ili uraditi fet.
Da, imas pravo. Nisam te razumila. Oni te zaista traze punih 4700? A imate smrzlice? Na temelju cega ce naplatiti 4700€ ako nema stimulacije, aspiracije.....mozda su i oni nesto krivo shvatili. Daj ti njih opet pitaj. Trazi da ti navede specifikaciju racuna. Apsolutno nemaju sto naplatiti tolike novce prilikom FET-a. Sokirana sam. I to je blago receno. A kolika je cijena bila onda prosli put?
Posljednje uređivanje od Rominka : 17.10.2017. at 21:36
Ponovo sam te zbunila draga rominka, izvini probacu da budem jasnijaovako prvi put kad smo bili tamo trebalo je da platimo 4600 za cjeli proces, medjutim oni su rekli plati sad 2090 pa jos 2510 kad dodjes drugi put. E sad za te pare 4600 $ ja sam trebala imati i transfer zar ne? Ali nisam mogla tada zbog stitnjace pa je odlozen. Zasto mi sada pored tih para traze jos 450 eura za transfer, prvi transfer nije odradjen i to bi trebalo ici u tu cijenu. Mozda grijesim. Nije problem doplatiti jos 2510 da budu 4600 ali zasto placam 450 za transfer?
Posljednje uređivanje od Mala88 : 17.10.2017. at 21:55
Pa da, trebao bi transfer u cijeni. Nadji si cjenik i mailove sve, pogledaj dobro sve sto ste pisali i otvoreno pitaj zasto puna cijena kad nije bilo transfera prvi put? Nemoj se ustrucavati uopce. Imas pravo znati koju uslugu placaj konkretno. Mozda su i oni zaboravili sto se dogodilo prosli put, iako bi to bilo neozbiljno, ali tko radi taj grijesi.
Da, vec sam pisala, pa vidjecu sta ce biti. Necu se ustrucavati, jer i te 450 je dosta kad se pogleda, kao sto vecina nas zna nije lako ni finansiski skrpiti toliko para koliko treba za put, hotel, kliniku i onda sve preko je znacajno. Jednostavno treba pitati i vidjeti zasto placam.
Mala, javi nam sto se izrodilo iz toga. Nadam se da cete postici kompromis neki.
Rominka bravo i sretno za dalje.
Mala kad idete?
❤️
Mogu reci da nikada vise scratching endometrija necu raditi na zivo. Nikada! Koma mi je bilo. Ni sad ne mogu sjesti. A ovi iz Ceske mi se sada cude preko telefona kako su mi uopce na zivo to radili?! Eh, kad bi oni znali sto se sve kod nas na zivo radi...mene je zaista boljelo, jako. No uglavnom, sve je spremno.