Pokazuje rezultate 1 do 50 od 128

Tema: Kako izabrati boju fasade kuće? Kako izabrati grijanje?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj alga prvotno napisa Vidi poruku
    Podno na struju ti je neusporedivo puno skuplje!! Ne znam da li si vidjela moj post gore vezano za podno grijanje, to bi ja tebi preporučila (malo troši jer se voda grije na 40), ali ako ćeš struju, to ti nije isto, podno je, ali to je grijanje na struju...
    A drugo...svijetlo siva je sasvim ok..
    Ok. Znači ti si za podno u varijanti grijane vode. Budući da najviše naginjemo peći na pelete, sad se dvoumimo između klasičnog centralnog na pelete ili podnog na pelete (u oba slučaja peć bi bila unutarnja). Sama se dvoumim jer kao prvo-nikad nisam bila u kući di je podno grijanje i ja ustvari uopće ne znam kako je to. Ali jako me privlači ideja da nema radijatora u kući. S druge strane, samo centralno klasično s radijatorima je dobro. Ne znam koliko se razlikuje cijena postavljanja jednog ili drugog, danas ćemo zvati čovjeka koji se tim bavi pa ćemo vidjeti. Osim toga, i daljnji planovi nam ovise o vrsti grijanja, jer muž navija za pločice imitaciju drveta u dnevnom, na što se ja grozim, ali bude li podno, to mi je prihvatljivo.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ok. Znači ti si za podno u varijanti grijane vode. Budući da najviše naginjemo peći na pelete, sad se dvoumimo između klasičnog centralnog na pelete ili podnog na pelete (u oba slučaja peć bi bila unutarnja). Sama se dvoumim jer kao prvo-nikad nisam bila u kući di je podno grijanje i ja ustvari uopće ne znam kako je to. Ali jako me privlači ideja da nema radijatora u kući. S druge strane, samo centralno klasično s radijatorima je dobro. Ne znam koliko se razlikuje cijena postavljanja jednog ili drugog, danas ćemo zvati čovjeka koji se tim bavi pa ćemo vidjeti. Osim toga, i daljnji planovi nam ovise o vrsti grijanja, jer muž navija za pločice imitaciju drveta u dnevnom, na što se ja grozim, ali bude li podno, to mi je prihvatljivo.
    ovako: peleti su ti dobar izbor. Podno na pelete će dosta manje peleta trošiti nego radijatori (jer grije vodu na 40 a druga varijanta na 60). Dugoročno ti je to dosta manja potrošnja. Meni je podno grijanje ok, postoji doduše taj problem koji sam već opisala gore- ne može ugrijati prostor na brzinu - ako je potrebno, nego može trajati i više dana kada ga prvi put upališ. To na etažnom u stanu u zgradi ne osjetiš, ali u kući gdje će zimi vjerovatno tvoj stan biti jedini koji se grije a ostali prostori namijenjeni turistima se neće grijati ćeš na početku sezone grijanja primijetiti. kao i na mogućem opisanom slučaju iznenadne orakanske bure. Za sve ostalo je odlično.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Osim toga, i daljnji planovi nam ovise o vrsti grijanja, jer muž navija za pločice imitaciju drveta u dnevnom, na što se ja grozim, ali bude li podno, to mi je prihvatljivo.
    Razmisli doduše i o međusezonama.. pod hladan, a ne grije se. S druge strane zimi će ti većinom biti grijano, a ljeti je kod vas vruće pa ti i paše hladan pod, tako da ostaje jesen gdje bi meni takav pod predstavljao problem, no ne znači da bi i tebi.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne znam koliko se razlikuje cijena postavljanja jednog ili drugog, danas ćemo zvati čovjeka koji se tim bavi pa ćemo vidjeti. .
    Moram ti onda još reći da obratiš pažnju na to, da li su u ponudi uključeni radijatori. To spada u opremu, pa često je to nešto što onda ti nabavljaš (kao recimo pločice) jer ima raznih izvedbi i cijena. Znači, kada budeš uspoređivala cijene podnog grijanja i radijatora, vidi da li su ti radijatori uključeni u cijenu, sada uzmimo neku prosječnu cijenu 1000 kn/radijatoru (ovisi o modelu, kW itd, budu oni od 400 pa i do 3000 kn), ali primjera radi, i imaš ih u kući 10 kom, to je 10.000 kn. Što kod podnog grijanja jednostavno nemaš tu stavku. Tako da je relativno, ako je materijal i montaža podnog grijanja skuplja, ali realno nemaš opremu (radijatore), a dugoročno puno manje troši…

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •