Pokazuje rezultate 1 do 50 od 364

Tema: Ne mogu si pomoći, ali ide mi na živce prijateljica mog djeteta

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma ja isto mislim da Mojca ima visi razlog od razmaknutih zubi, al sad ne moze tu detalje iznositi. Svejedno joj je neobicno da je kod sebe prepoznala da joj neko dijete ide na zivce.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ja isto mislim da Mojca ima visi razlog od razmaknutih zubi, al sad ne moze tu detalje iznositi. Svejedno joj je neobicno da je kod sebe prepoznala da joj neko dijete ide na zivce.
    Slažem se.

Ali vjerujem da je puno nas osjetilo to isto i nije se puno više trudilo razmišljati o tome... Dijete ti se ne sviđa - ok, ne učiniš ništa (kao što ni ona nije učinila kod kuće, ali je otvorila topic), a ta nelagoda je samo znak da druženje treba nadzirati. Ako krene u lošem smjeru, interveniraš. Ako krene u dobrom smjeru - nikom ništa. Osjećaj se može i promijeniti...

Uostalom, djeca će kako odrastaju kontaktirati sa sve više ljudi (ne samo djece i vršnjaka nego i odraslih) a mnogi od njih se nama neće sviđati. Isto kao što se ni mi nećemo nužno svidjeti. Mojca je savjesna pa to promišlja. Ja puno manje, pa sam na to potrošila manje vremena...možda i premalo, jer da sam revnije slušala svoje instinkte, možda sam mogla preduhitriti neke ne baš ugodne događaje. Nema veze. Iskustvo je ono što dobiješ kad ne dobiješ ono što želiš.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se.

Ali vjerujem da je puno nas osjetilo to isto i nije se puno više trudilo razmišljati o tome... Dijete ti se ne sviđa - ok, ne učiniš ništa (kao što ni ona nije učinila kod kuće, ali je otvorila topic), a ta nelagoda je samo znak da druženje treba nadzirati. Ako krene u lošem smjeru, interveniraš. Ako krene u dobrom smjeru - nikom ništa. Osjećaj se može i promijeniti...

Uostalom, djeca će kako odrastaju kontaktirati sa sve više ljudi (ne samo djece i vršnjaka nego i odraslih) a mnogi od njih se nama neće sviđati. Isto kao što se ni mi nećemo nužno svidjeti. Mojca je savjesna pa to promišlja. Ja puno manje, pa sam na to potrošila manje vremena...možda i premalo, jer da sam revnije slušala svoje instinkte, možda sam mogla preduhitriti neke ne baš ugodne događaje. Nema veze. Iskustvo je ono što dobiješ kad ne dobiješ ono što želiš.
    Možda je čokolada na dobrom tragu, ali na kraju.... ovaj dobar zaključak je baš OK kao zaključak. Kao dijete raste i majčini će osjećaji postajati manje intenzivni, neke će stvari više tolerirati, bit će manje "ugrožavajući", manje će se živcirati oko toga. Mojca - sudar s HR školom će ti ziher pomoći u otupljivanju kriterija i fokus senzibilnosti usmjeriti na neka druga područja..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •