Ako su tvom djetetu biologija i kemija bzvz, onda Prelog nije najbolji izbor, jer to je škola u kojoj to ne može izbjeći ni na kojem smjeru, pogotovo ne na smjeru ekološkog tehničara. Prijatelj mog sina je na tom smjeru (3.r) i super je zadovoljan, ali on je obožavao biologiju i kemiju, a hrvatski i povijest su mu bili bzvz.
Što se tiče Grafičke škole, dobro sirius kaže - treba voditi računa o broju bodova. Prijatelj mog mlađeg sina je želio u to upasti, ali unatoč papirima i procjenama, nije uspio jer škole imaju kvotu koliko takvih učenika mogu primiti. Upisao se u Drvodjeljsku u Savskoj, kaže sin da mu je tamo baš dobro.
Moj mlađi je u Ruđeru na računalnom smjeru, ali on je imao dovoljan broj bodova, iako je i on išao na testiranje i profesionalnu orijentaciju (HZZ). Tehnička škola Ruđer Bošković je škola za djecu kojoj dobro ide matematika i fizika, a ne vole biologiju i kemiju. Moj mlađi sin je u toj grupi. Ako je i tvoje dijete iz te vreće - provjeri koji smjerovi se sve nude.
Ima i drugih škola - Strojarska srednja škola Fausta Vrančića (bivša Prvomajska)...
Što se tiče zapošljavanja, takva usmjerenja imaju bolje šanse nego grafička. Sigurno ima i drugih škola (ne znam napamet). Trebat će dosta proučavanja koji smjerovi se nude i gdje... Sretno!