Pokazuje rezultate 1 do 50 od 116

Tema: Pitanje vezano za zube

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Tu su i meni pokazali. Meni je zglob bezbolan na dodir, samo se čuje škljoc lijevo i ja se sjećam jakog udarca u djetinjstvu nakon kojega je počelo škljocati. Bolovi su oko liječenog zuba (uglavnom), iako idu i prema uhu, napetiji je taj ligament lijevo na dodir. Moram proguglati što je fitness kruh, zasad sam na tostu i na jušno-tekućem.

Lili, hvala, danas sam bila kod profesora koji se bavi endodoncijom, nije me slao na 3D zasad... ali nije isključeno da me to čeka ako se zub ne uspije spasiti i bude i dalje bolio.

Tanči, pod privremenu plombu misliš onaj lijek koji stave?

Ljudi, hvala vam svima na inputima, jako mi pomažu.
    Ma to imas u svakom ducanu... Gorka zamjena za kruh xD mozes ga doma sama peci, ja se jos nisam odvazila jer mi je puna kapa kuhanja vec pa kupim. nema tvrdu koricu a ima zvakanja

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Ma to imas u svakom ducanu... Gorka zamjena za kruh xD mozes ga doma sama peci, ja se jos nisam odvazila jer mi je puna kapa kuhanja vec pa kupim. nema tvrdu koricu a ima zvakanja
    Koji je benefit tog fitness kruha? To jedeš zbog zgloba ili zbog fitnessa? Meni je trenutno cilj što manje žvakanja, boli me sve nakon punjenja i ne znam kako će to završiti.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Koji je benefit tog fitness kruha? To jedeš zbog zgloba ili zbog fitnessa? Meni je trenutno cilj što manje žvakanja, boli me sve nakon punjenja i ne znam kako će to završiti.
    Od tosta nema bas previse vlakana.i mogla bih ga gro pojesti.ovo mi je dobra zamjena a dobivam vlakna.i puno manje pojedem.nemoj zvakati na tu stranu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Od tosta nema bas previse vlakana.i mogla bih ga gro pojesti.ovo mi je dobra zamjena a dobivam vlakna.i puno manje pojedem.nemoj zvakati na tu stranu.
    Hvala, jedem kašasto i ne žvačem na tu stranu... nego, KrisZG meni je maksilofac. kirurginja u KB Dubrava koja je baš za probleme zgloba rekla da nije proporuka, ako se radi samo o temporomandibularnom, ne žvakati trajno na afektiranu stranu - preporuka je da se žvače na sredini (uz ne zijevanje, ne pjevanje širokih ustiju itd., ne vikati itd.), nego jedino sad dok je liječenje u tijeku, a inače pokušati normalno, ali ne tvrdu hranu ili onu koja zahtijeva jako žvakanje (tipa nešto ljepljivo, tvrdo). Ako želiš, mogu ti na PP na neki mjel poslati sken tih preopruka za temporomand. poremećaj koje sam dobila od Maksilofacijalne KB Dubrava.

Meni sada mora biti ful glatko jer zbog gastritisa ne smijem gutati neprožvakano, a sad se tek filam lijekovima koji iritiraju želudac. Nije meni problem povremeno jest kašu, ja sam to pitala KrisZg za inače.

Hvala vam puno, puno! U muci jako znači tuđe iskustvo.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.03.2018. at 15:26

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •