Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
rehab- ja ne vjerujem da postoje studije o impactu ratificirane IK na smanjivanje nasilja nad ženama prosto zato što koliko vidim površnim gledanjem u većini zemalja koja su ratificirale IK, ista još nije stupila na snagu. a sigurno treba proći barem nekoliko godina da bi se vidjeli stvarni efekti. no ono što mene zanima, obzirom da te doživljavam kao praktičnu i aktivnu vjernicu, jest što tebe kao katolkinju smeta u navedenoj konvenciji? koji članak? sve pod pretpostavkom da te IK smeta, naravno.
Mene apsolutno nista ne smeta u smislu vjere, procitala sam je i nisam vidjela nista sto bi predstavljalo rodnu ideologiju.
Upitno mi je to sto nisam primijetila da je ostavila nekog traga upravo u zemljama kojima je najvise trebala. Zato sam pitala ima li netko podatke koji bi mogli pobiti moje misljenje.
Isto kao sto se opravdano pitam zasto je nekime toliko stalo da se ona NE ratificira, jednako se pitam zasto je nekome stalo da se ona ratificira maltene bez pitanja i zasto se taj dokument predstavlja kao sveta krava koja ce spasiti zlostavljane zene. Gledala sam skoro sva suceljavanja i da - upravo se tako predstavljao taj dokument. Sasvim mi je jasno i razumljivo da promjene ne mogu nastati preko noci, pogotovo u drustvima u kojima je nasilje nad zenama duboko ukorijenjeno ali ipak mi se cini da to sve skupa malo presporo ide i da ta konvencija nije toliko ucinkovita koliko se predstavljala da jest.