Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    rehab- ja ne vjerujem da postoje studije o impactu ratificirane IK na smanjivanje nasilja nad ženama prosto zato što koliko vidim površnim gledanjem u većini zemalja koja su ratificirale IK, ista još nije stupila na snagu. a sigurno treba proći barem nekoliko godina da bi se vidjeli stvarni efekti. no ono što mene zanima, obzirom da te doživljavam kao praktičnu i aktivnu vjernicu, jest što tebe kao katolkinju smeta u navedenoj konvenciji? koji članak? sve pod pretpostavkom da te IK smeta, naravno.
    Mene apsolutno nista ne smeta u smislu vjere, procitala sam je i nisam vidjela nista sto bi predstavljalo rodnu ideologiju.
    Upitno mi je to sto nisam primijetila da je ostavila nekog traga upravo u zemljama kojima je najvise trebala. Zato sam pitala ima li netko podatke koji bi mogli pobiti moje misljenje.
    Isto kao sto se opravdano pitam zasto je nekime toliko stalo da se ona NE ratificira, jednako se pitam zasto je nekome stalo da se ona ratificira maltene bez pitanja i zasto se taj dokument predstavlja kao sveta krava koja ce spasiti zlostavljane zene. Gledala sam skoro sva suceljavanja i da - upravo se tako predstavljao taj dokument. Sasvim mi je jasno i razumljivo da promjene ne mogu nastati preko noci, pogotovo u drustvima u kojima je nasilje nad zenama duboko ukorijenjeno ali ipak mi se cini da to sve skupa malo presporo ide i da ta konvencija nije toliko ucinkovita koliko se predstavljala da jest.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Mene apsolutno nista ne smeta u smislu vjere, procitala sam je i nisam vidjela nista sto bi predstavljalo rodnu ideologiju.
    Upitno mi je to sto nisam primijetila da je ostavila nekog traga upravo u zemljama kojima je najvise trebala. Zato sam pitala ima li netko podatke koji bi mogli pobiti moje misljenje.
    IK potpisana je 2011., a stupila je na snagu 2014. godine. države ju tek potpisuju tj. ratificiraju. treba svemu tome dati i malo više vremena od ni pet godina.

Isto kao sto se opravdano pitam zasto je nekime toliko stalo da se ona NE ratificira, jednako se pitam zasto je nekome stalo da se ona ratificira maltene bez pitanja i zasto se taj dokument predstavlja kao sveta krava koja ce spasiti zlostavljane zene. Gledala sam skoro sva suceljavanja i da - upravo se tako predstavljao taj dokument. Sasvim mi je jasno i razumljivo da promjene ne mogu nastati preko noci, pogotovo u drustvima u kojima je nasilje nad zenama duboko ukorijenjeno ali ipak mi se cini da to sve skupa malo presporo ide i da ta konvencija nije toliko ucinkovita koliko se predstavljala da jest.
    ako se ne varam, do nedavno ta konvencija nije bila upitna, ako se ne varam čak i u izbornom programu hdz je spomenuta njena ratifikacija, pa se tada nitko iz hdz, tj. njihovih glasača nije bunio protiv buduće ratifikacije ili zbog toga nije izabrao hdz ili iz hdz-a izašao... sad, kad se digla hajka protiv konvencije, jer kako nazvati stvarno krajnje obmanjujuće izjave (tipa rodna ideologija, muškarac će sutra moći reći da je lav i sl.) cijela priča se svela na negiranje takvih krajnje nebuloznih tvrdnji. zagušuje se bespotrebno javni prostor. netko ne mora biti za ik, možda i ne shvaćati njen smisao, možda se sutra i pokaže da je i ona neučinkovita, ali doći s argumentima tipa "muškarac će sutra moći reći da je lav" (i to mu eto baš ta konvencija dozvoljava) stvarno vrijeđa inteligenciju svakog čovjeka.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Isto kao sto se opravdano pitam zasto je nekime toliko stalo da se ona NE ratificira, jednako se pitam zasto je nekome stalo da se ona ratificira maltene bez pitanja i zasto se taj dokument predstavlja kao sveta krava koja ce spasiti zlostavljane zene.
    Mislim da si ovdje izvrnula uzročno posljedične veze. Ovaj dokument se origibalno tretirao jednostavno kao još jedan alat koji treba služiti sprječavanju zlostavljanja, ali budući da ga se napadalo na sve moguće načine (u početku većinom čistim lažima, a sad je postalo jako važno što će biti iznad naših zakona - kao da je prvi takav dokument), onda je, naravno, potrebno naglašavati koji mu je smisao i čemu on služi.
    Ne razumijem kako misliš "bez pitanja" kad se o tekstu konvencije razgovara od koje ono godine, 2008. ili tu ngdje? I cijeli proces pregovaranja i potpisivanja je obavljen?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •