-
Pa cekajte malo, ako su to zaista tolike kolicine, zasto bih bilo ruzno reci: dosta za danas ?! Sta koga boli briga sta neka druga mama ili neki drugi tata misle o tome? Nemora se skroz zbraniti, neka dijete uzme ali na roditelju je reci dosta...i sta ako si partybreaker? Pa nismo mi u skoli u onom fazonu da se sve radi da te vole da se stobom druze i da budes cool.
Roditelji se ne moraju druziti ako nemaju isti stav ali djeca ce ipak trckarati skupa okolo...koji normalan roditelj ce reci :nemoj da se druzis sa simunom jer mi se ne druzimo sa njegovom mamom?!?!?!
Roditelji se sa drugima cesto posvadjaju oko djece ili ako se djeca posvadjaju pa svako vuce na svoju stranu...nakon pet minuta djeca to zaborave i opet se igraju skuoa,a roditelji se jos ljute sto godina.
Btw junk...zar se vi svi tolikoooo zdravo hranite? Ruku na srce..nikada junk,nikakav secer, samo voce i povrce i ne masno meso, nikakve salame,pastete,kifle, bjelo brasno..nikakav alkohol niti cigarete ?! Ako je tako stvarno, onda vam skidam kapu! Ja uzivam u nekim sitnicama kao sto je ta izvikana coksa..ustvari obozavam je! Ovdje je nema kupiti i kada odem u hr i dok stanemo na prvi pumpu ja sebi kupim jednu malu coksu...i toliko mi je super da bih i svome djetetu dala da proba i da pojede malo. Ja sam odrasla osoba pa jednom u pola godine svratim u mek drek i pojedem glupost ali mi je tada super!
Kao sto je lili rekla..i ja poznajem ljude koji samo jedu zdravo, ali bih trebali bar deset kila skinuti...znaci sve je u kolicini.
Ako neko ne jede junk i samo se zdravo hrani to ne znaci da su 100% zdravi i da nikad ne idu doktoru zato sto ne jedi junk..ko ima tu srecu..ima srecu!!Postoje nazalost ljudi koji citav zivot se hrane zdravo, ne piju i ne puse bave se sportom, pa se tesko razbole..i koga da krive ?! Mamu koja im je dozvoljavala u parku junk?!..a znam i ljudi koje se samo hrane junkom, a i djecu svoju i sve pet..i kome oni da se zahvale..njihovim mamama koja im nije drugacije pokazala?!
Meni je kao roditelji dozivljaj da naprimjer svoje dijete nakon posla i vrtica odvedem na sladoled ili da mu kupim neku kiflu pa trk u park.
Kazete lijepo „ne“ i to je to..pa nemoram ni reci zasto, niti se pravdati..a skroz je druga tema da neko mozda kaze „da“ da bih se uklopio u drustvo ili da nebih ispala „nemajka“.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma