Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
Razumem ja i tebe i casu, ali ne znam da li zaista uspevate da prenesete tu ideju "da su svi roditelji u pravu" na decu na taj način? Evo na junk hrani:
Ako mama zabranjuje junk jer je tako najbolje za njenu decu, a druga mama ne brani junk, verovatno i ona misli da je tako najbolje za njenu decu, zar ne?
U dečjim glavama sigurno jedna od te dve mame greši, zar ne?
drugoj mami prehrana vjerojatno nije važna pa zato ne brani junk
ovoj prvoj mami prehrana jeste važna i zato brani

mislim, analogno se može primjeniti na svaki životni aspekt i svako ograničenje koje postavljamo djeci - iz nekog razloga su nam važna i zato ih postavljamo
e sad, treba li ulaziti u razloge ili ne, ja sam više struja da djeca zaslužuju objašnjenje, i vjerojatno je to obojano mojim vlastitim iskustvom u djetinstvu gdje nisam dobivala nikakva objašnjenja nego isključivo roditeljski autoritet

uostalom, osobno ne mislim da je roditeljski autoritet neka nedodirljiva dogma, mislim da roditelji mogu priznati djeci da u nekim stvarima griješe
primjerice, pušenje se ne može objasniti djeci ni na koji drugi način osim - ja smijem a ti ne smiješ jer je za tebe loše
mislim da nijedan roditelj ovdje, bio pušač ili ne, ne bi želio da njegovo dijete odraste u pušača
po meni, roditeljski autoritet roditelja pušača koji djetetu govori da se pušiti ne smije uopće nema pokrića
pri tome mi nije namjera osuđivati pušače nego jednostavno pokazati kako autoritet može biti nepostojan