Stranica 9 od 37 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 1813

Tema: "Bandicev"zakon o mami odgajateljici

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    A mjeru koriste one koje si to mogu priuštiti.
    I koje nemaju što izgubiti.
    Dakle, u prvom slučaju olakšavamo mužu obrtniku plaćanje doprinosa za ženu koja je već ionako doma, a u drugom je to socijalna pomoć jer je ionako radila za manje. Ili nije radila.
    Ja bih neku pronatalitetnu mjeru koja će i mene potaknuti na treće...
    Jedina prava pronatalitetna mjera je omogućavanje ekonomske neovisnosti roditeljima. Znači da mogu raditi (tako da od svog rada mogu živjeti normalno) i skrbiti za dijete, istovremeno. Ne u smislu da vode dijete na posao, nego da posao ne isključuje brigu o obitelji i obrnuto. Al ja to ne vidim nigdje kod nas. Niti u tragovima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Postoje i majke koje nisu prebogate, a ni socijalni slucajevi, i koje bi vise novaca imale da rade, nego da su odgojateljice pa ipak koriste ovu mjeru. A koriste je jer zele biti kuci s djecom. Znam ih ja u Splitu koje su ostale kuci nakon tretjeg djeteta jer su se htjele na taj nacin posvetit obitelji i momoza imat jos djece (ili ne)... i teze im je financijski tako nego da rade... al ipak su se odlucile na to jer im je s puno drugih strana tako bolje. Tu naravno nema nikakve mjere.

Nisam ni ja nuzno za tu mjeru, al hocu rec da da je sigurno koriste razni profili roditelja.
    Pa naravno, pitanje je samo ima li smisla da se takve odluke plaćaju iz proračunskih novaca.

Ja osobno smatram da iz niza razloga to nema smisla.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i nekih podataka za druge gradove i općine u RH.
    Nije baš neki službeni izvor, ali to je prvo što je google izbacio:
    https://www.24sata.hr/news/imocani-u...i-novca-555847
    https://www.24sata.hr/news/sto-vise-...-dijete-434725

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ovi su imali, pa su shvatili da niti uz novac neće riješiti pad broja stanovnika
    https://www.vecernji.hr/vijesti/ni-2...u-kugu-1072449

Tako će i u ZG za koju godinu shvatiti, samo što će nam brojkama o povećanju broja stanovnika prikazati to kao dobre mjere (neminovno je da će u glavnom gradu države doći do porasta broja stanovnika jer i dalje je najizraženija migracija prema glavnom gradu zbog većeg broja radnih mjesta koje se nude).

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    A evo, meni nije jasno kako to sve kenjate po njemu, nazivate ga lopovom, mafijašem itd, svi redom koristite sve što vam je omogućio, i sto pedeset godina vam je gradonačelnik. Znači redovno se glasa za njega. Ja se ne bi bunila da nam je Bandić predsjednik i da u mom selu naraste par fontana. Koja je razlika između Bandića i svih ostalih? Ono, živimo u zemlji Utopiji i sad ćemo kao prave Gospe od Cukra padati u nesvijest zbog saznanja kako su nam političari lopovi i bljak, bljak, joj, užas ono kao.

Pa isto sranje, drugo pakovanje. Netko ima fetiš na fontane, netko na slikanje piše ispred ogledala, netko na skupe satove, netko na mrtve životinje ali to su samo nijanse, jel tako? Pa u svom tom sranju biraš manje zlo, onaj koji nama omogući nešto je pozitivac, onaj koji se slika nije.
    no trina, pa koja je razlika izmedu svih tih "istih" sranja i pakovanja i recimo tebe, kada kazes da se ne bi bunila na likove politickog zivota koji su povezani sa korupcijom i kriminalom, ako ces ti imati osobne koristi od toga?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Za takvu inicijativu ne treba doseliti u Zagreb.

No, bit nije u Bandiću, nego u čudnom nezadovoljstvu dobrim mjerama.
    jedan dio "bandicevih mjera" uopce nije dobar.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    A ovi su imali, pa su shvatili da niti uz novac neće riješiti pad broja stanovnika
    https://www.vecernji.hr/vijesti/ni-2...u-kugu-1072449

Tako će i u ZG za koju godinu shvatiti, samo što će nam brojkama o povećanju broja stanovnika prikazati to kao dobre mjere (neminovno je da će u glavnom gradu države doći do porasta broja stanovnika jer i dalje je najizraženija migracija prema glavnom gradu zbog većeg broja radnih mjesta koje se nude).
    S ovog Vrijeskinog linka, da ne prođe ispod radara:
    Ne samo da nije bilo rezultata kakve smo očekivali nego nam se broj stanovnika u tome desetogodišnjem razdoblju smanjio sedam posto. Iznos od 25.000 kuna svakako je bio stimulativan, ali to ipak nije bio postojan izvor prihoda za obitelj koja bi se odlučila na dijete – rekao je Sobota, načelnik općine u kojoj je vrtić za roditelje bio besplatan, a studenti su primali nepovratne potpore.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo i nekih podataka za druge gradove i općine u RH.
    Nije baš neki službeni izvor, ali to je prvo što je google izbacio:
    https://www.24sata.hr/news/imocani-u...i-novca-555847
    https://www.24sata.hr/news/sto-vise-...-dijete-434725
    Nisam stigla sve čitati, ali ono što mi je prvo zapelo za oko je muž radi cijeli dan. To je prvo što ne valja. Ako muž radi 8 sati za neku normalnu plaću, ako se ženi omogući da radi recimo 4 sata i da ne dobije crkavicu za to (bolje po meni da tu grad/država sufinancira plaću), da imaju vrtiće u kojima ima mjesta, da država plaća 100 posto iznos bolovanja do recimo 7 godine djeteta...
    dalo bi se još nabrajati, ali pauza mi je pri kraju.
    To su po meni bolje mjere.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

drugim riječima, ono što je marta gore napisala, s čime se sto posto slažem:

Jedina prava pronatalitetna mjera je omogućavanje ekonomske neovisnosti roditeljima. Znači da mogu raditi (tako da od svog rada mogu živjeti normalno) i skrbiti za dijete, istovremeno. Ne u smislu da vode dijete na posao, nego da posao ne isključuje brigu o obitelji i obrnuto. Al ja to ne vidim nigdje kod nas. Niti u tragovima.
    Posljednje uređivanje od Mima : 07.05.2018. at 11:23

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A meni je najinteresantnije na ovoj temi pročitati koliko ste vi naviknute na sve to. I razmažene. Pa daaaa, naravno, pa mi imamo pravo na toooo, pa mi smo to sve platileeeee. Daj okrenite se malo oko sebe. Pola Slavonije se odselilo vani jer čitave obitelji žive od 2000 kn plaće. Pitajte njih bi li im višak bile besplatne knjige, jeftini vrtići i 50, 60 000 kn na dijete?
    Trina moja kuca od 170m2 u Slavoniji,kompletno zavrsena vrijedi 60 000e,a ni to ne mogu za nju dobiti.
    U Zg.samo zemlja(500m2) na kojoj mi je kuca kosta 35000.
    Kuzis?U Slavoniji si mozes posaditi vrt,othraniti pilice,kokosi,svinje.Ali jbg.treba oko toga zasukati rukave.Lakse kukati.
    U Zg mozes na balkonu posadit 3 rajcice i 5 paprika.
    Mogla sam i ja ostati u Slavoniji i kukati.Ali nisam.Pokrenula sam guzicu i otisla.Moze i svatko drugi.
    Posljednje uređivanje od bodo : 07.05.2018. at 11:25

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Dobre su ako bude i jedno dijete više rođeno zbog bilo kojih i bilo čijih pronatalitetnih mjera.
    S druge strane, uvijek će biti ovakvih poput mene, koje će roditi više djece i bez državnih pronatalitetnih mjera
    I onih koje neće, bez obzira na sve pronatalitetne mjere.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ili, da ne moraju raditi, bar jedno od njih, dok su djeca mala, i da se mogu vratiti na posao kad dovoljno odrastu.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    upravo tako.
    da je drugacije, onda bi i puno bogatije i pametnije zemlje od nas vec uvodile slicne mjere.
    ako se kroz majku odgojateljicu i slicne mjere natalitet poveca,(sto ce se moci vidjeti kroz par godina) vodim sve sudionike rasprave na veceru.
    nema sanse da u zapadnim zemljema povecas natalitet na taj nacin. to pokazuju sve relevantne studije.
    uz to mi ne zivimo u 18. stoljecu, nego u 21.
    sto znaci da je svijet globalno selo, te da su migracije u raznim smjetrovima potpuno normalna pojava. ljudi se sele zbog skolovanja, posla i raznih drugih razloga, sto znaci da se ne radi samo stopi prirodnog prirasta, nego o tome koliko se ljudi u svojim najproduktivnijim godinama ostaju u zemlji, odnosno koliko je neka zemlja u stanju privuci stanovnistvo.
    momentalna situcija u zemlji to vise nego jasno pokazuje.

uz to solidarni sistem generacijskog sporazuma vezano na mirovinsko i zdravstveno osiguranje, ne funkcionira vise po starim principima i koliko to god ruzno bilo to je realnost.
    dakle sve su zemlje u procesu redefiniranja tih sustava u smjeru osobnih konta u kojem ce se velikim djelom svatko tokom radnog zivota morati pobrinuti za svoju starost, odnsono traze se odrzivi modeli.

trece problem rasta stanovnista gledajuci svijet u cjelini nije premalo, nego previse stanovnika, te ce demografska eksplozija prouzrociri jako puno problema s kojima se treba suociti.
    razumijem ja da mali narodi i zemlje imaju naravno i problem da se sve vise smanjuju, no ti problemi se sigurno nece rjesiti metodama 19. stoljeca, a pogotovo ne populizmom, kombiniranim sa korupcijom i kriminalom.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobre su ako bude i jedno dijete više rođeno zbog bilo kojih i bilo čijih pronatalitetnih mjera.
    S druge strane, uvijek će biti ovakvih poput mene, koje će roditi više djece i bez državnih pronatalitetnih mjera
    I onih koje neće, bez obzira na sve pronatalitetne mjere.
    To nisu pronatalitetne mjere. To su gluposti u stilu "selo gori, a baba se češlja". Kod nas nema pronatalitetnih mjera. Nema. Nije ih bilo ni dosad, a kako trenutno stvari stoje prije ćemo se svi iselit nego što će netko smislit i realizirat ikakve suvisle mjere. Pronatalitetne, a ne "pronatalitetne" (a zapravo proizborne).

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    no trina, pa koja je razlika izmedu svih tih "istih" sranja i pakovanja i recimo tebe, kada kazes da se ne bi bunila na likove politickog zivota koji su povezani sa korupcijom i kriminalom, ako ces ti imati osobne koristi od toga?
    Pa nemam ja osobnu korist od toga nego vi, nitko još nije napisao da je odbio išta od toga zbog korupcije i kriminala. Koja je onda razlika?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam stigla sve čitati, ali ono što mi je prvo zapelo za oko je muž radi cijeli dan. To je prvo što ne valja. Ako muž radi 8 sati za neku normalnu plaću, ako se ženi omogući da radi recimo 4 sata i da ne dobije crkavicu za to (bolje po meni da tu grad/država sufinancira plaću), da imaju vrtiće u kojima ima mjesta, da država plaća 100 posto iznos bolovanja do recimo 7 godine djeteta...
    dalo bi se još nabrajati, ali pauza mi je pri kraju.
    To su po meni bolje mjere.
    Slažem se.
    To smo već i prije naveli

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    da je drugacije, onda bi i puno bogatije i pametnije zemlje od nas vec uvodile slicne mjere.
    ako se kroz majku odgojateljicu i slicne mjere natalitet poveca,(sto ce se moci vidjeti kroz par godina) vodim sve sudionike rasprave na veceru.
    nema sanse da u zapadnim zemljema povecas natalitet na taj nacin. to pokazuju sve relevantne studije.
    slažem se s tobom, ali da je nama barem doseći neki minimum što nudi zapadna europa
    besplatne knjige (koje se vraćaju na kraju školske godine), doplatak za svu djecu bez obzira na financijsko stanje roditelja, rad na 30 % satnice ako me volja i sl.
    (naravno to je samo onom što nam odgovara jer npr. ne bismo se odrekle porodiljnog od 12 mjeseci, donekle besplatne osnovne zdravstvene skrbi, besplatnog školovanja i sl.)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa nemam ja osobnu korist od toga nego vi, nitko još nije napisao da je odbio išta od toga zbog korupcije i kriminala. Koja je onda razlika?
    mislim da bi ti bila najsretnija da mi sada odemo u gradsko poglavarstvo s 54000 kn i vratimo ih...
    tj. ako meni crkne krava, susjed mora ubiti svoje dvije

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kako nije? ja sam ti napisala (a i mnoge druge forumašice) da smo odbile status majke odgajateljice i školske uniforme jer smatramo da je to bila čista populistička mjera i jeftino prikupljanje glasova.

e jebi ga, sad ćeš ti vjerojatno reć da nijedan od njih (one koje imaju 3 i više djece) nije odbilo 54.000 kuna. ne budimo licemjerne, nijedna to ne bi odbila (pa ni ti da si bila u toj prilici).

ja ću opet napisat, nepravedno je što sve te mjere koje imamo u Zagrebu, nema i ostatak Hrvatske.
    ali za to nismo krive mi.
    i svu ovu žuć koju proljevate po nama bi bilo bolje usmjeriti prema onima koji odlučuju o tome.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jutros imam nešto posebno vremena, pa baš gledam po webu.
    Ne bih rekla Trina da nisi dobila ništa
    Imate pravo na naknadu 5000kn za treće dijete i 300kn po djetetu za kupnju školskih udžebnika

Šibenik čak daje 21000kn za treće dijete ...

Slažemo se, nije kao ZG, ali na vama je da se žalite vašoj gradskoj upravi jer mislim da vaša mjesta imaju prilično dobro popunjene blagajne...

Dalmacija se ne bi trebala toliko žaliti. Slavonija je ta koja od bogatog kraja postaje sve siromašnija ...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Potpisujem umiljatu.
    Tu su već počela i vrijeđanja tipa "razmažene" - predaleko je ova tema otišla, ne bi me čudilo da se uskoro i ugasi.
    Btw i mi smo odbili i uniforme i papuče (iako je ravnateljica vrtića rekla da to gleda kao klasičan manager, da je ono što je besplatno a priori ne odbija). Odbila bi i status majke odgojiteljice jer mi u konačnici nije niti prirodno "bdjeti" doma nad 15 godišnjim najmlađim djetetom koje u toj dobi više od srama niti ne želi biti s roditeljem u javnosti. Karikiram ali nije daleko od istine.
    Posljednje uređivanje od andream : 07.05.2018. at 12:27

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim da bi ti bila najsretnija da mi sada odemo u gradsko poglavarstvo s 54000 kn i vratimo ih...
    Ma nebi uopće, promašila si moju poantu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jutros imam nešto posebno vremena, pa baš gledam po webu.
    Ne bih rekla Trina da nisi dobila ništa
    Imate pravo na naknadu 5000kn za treće dijete i 300kn po djetetu za kupnju školskih udžebnika
    ...
    O čemu ti to? Nemam pravo na ništa od ovoga što si napisala. Di ti to gledaš?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Al kakve to ima veze sto bi vi osobno odbili ili ste odbili status roditelja odgajatelja. Odbila bi ga i ja jer mi osobno to sigurno ne bi odgovaralo. Al to nista ne govori o tome kakva je to mjera, i je li korisna ili nije.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa umiljata je sasvim lijepo odgovorila. osim toga, najveca je razlika da li ce na izborima podrzavati korupciju i kriminal zbog neke osobne koristi ili ne.
    i kroz to davati legitimitet takvim praksama.
    a koliko ja citam sa razumijevanjem, vecina ucesnica ove rasprave iz zagreba ne daje legitimitet tom nacinu.

naravno da je dio mjera - besplatne knjige i slicno dobar i koristan za pojedinca i siru zajednicu.
    a tu opce ne razumijem tu zuc, koju citam. sto bi sve zagrepcanke trebale vikati: moj grijeh, moj grieh, moj preveliki grijeh!? zato jer imaju besplatne knjige, ili subvencionirane vrtice?
    umjesto ove zuci ovdje, puno bi bilo korisnije pritiskanje gradskih struktura u zaista dobro stojecim dalmatinskim, primorskim i istarskim opcinama, da i oni tako nesto naprave.

principjelno uopce ni ne kuzim, sto bi bio cilj ove rasprave?
    sto je poanta?
    da su ljudi u zagrebu razmazeni, a bandic najveci dobrotvor?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Postoje i majke koje nisu prebogate, a ni socijalni slucajevi, i koje bi vise novaca imale da rade, nego da su odgojateljice pa ipak koriste ovu mjeru. A koriste je jer zele biti kuci s djecom. Znam ih ja u Splitu koje su ostale kuci nakon tretjeg djeteta jer su se htjele na taj nacin posvetit obitelji i momoza imat jos djece (ili ne)... i teze im je financijski tako nego da rade... al ipak su se odlucile na to jer im je s puno drugih strana tako bolje. Tu naravno nema nikakve mjere.

Nisam ni ja nuzno za tu mjeru, al hocu rec da da je sigurno koriste razni profili roditelja.
    Ja to u potpunosti razumijem. I ostajala sam nakon porodiljnog od godinu dana s djecom još onoliko mjeseci koliko sam si mogla priuštiti. Ali ne mogu si priuštiti ostati par godina, a kamoli 15 godina, niti bez svoje place, niti s tih 3500 mjesečno. Tko s troje djece može? Samo onaj tko ima back-up s drugom plaćom/riješenim stambenim pitanjem. Lijepo je biti doma s djecom, ali moraš platiti i račune. Ne luksuz, režije i hranu.

Dakle ta je mjera za one kojima je svejedno i koje si mogu priuštiti. Baš ono što je Cubana rekla, zašto nekoga potičeš s naknadom od 15 godina, a nekog ni sa čim? Potakni nas sve na rađanje. Zašto ne veća naknada za 3. dijete do treće godine? Odmah bih ostala do treće godine doma da dignu to s tih smiješnih 2300kn. Tko si to može priuštiti? Ili onaj tko nema ništa ili netko tko ima back-up, a to dobro dođe.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja bih rekla da se korist ove mjere ocituje samo ako se obitelj odluci na radjanje potaknuta tom mjerom.
    Odluka roditi trece da bi dobila mjesecnu placu od 3500kn je sve samo ne normalan slijed dogadjaja.

Omoguciti sustav u kojem se ne pitas sto ces s djetetom, sto ce jesti, kako ces mu platiti maturalac. Gdje ce raditi kad diplomira, a ne kojim ce avionom za Dublin... to su pronatalitetne mjere. Rodit cu jer vidim perspektivu. A ne rodit cu jer ce mi to privremeno osigurati nekakve prihode.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

meni doista nije jasno kako itko može ovako oblikovanu mjeru kao što je danas uopće smatrati dobrom
    to nije socijalna mjera jer nije usmjerena na socijalno ugroženi dio stanovništva, nego je dovoljno imati troje djece
    netko je spomenuo da se u slučaju korištenja mjere roditelj preuzima na sebe posao odgajanja djeteta (roditelj odgajatelj, jel?)
    mora li onda roditelj slijediti neke smjernice u odgoju? tko ih propisuje? postoje li kakva testiranja kvalitete odgoja?
    ako ta osoba već dobiva plaću za odgoj, po meni bi morao postojati sustav kontrole kvalitete.

iako mjera nije socijalna, ona predstavlja nekakav socijalni transfer, novčanog tipa
    dovoljno je poznavati osnove ekonomije da se jednostavno zaključi kako je mjera dugoročno neodrživa
    jer se stanovništvo potiče na nerad, i nitko me ne može uvjeriti da je ostanak kod kuće s djecom RAD, jer nije, u ekonomskom smislu nije rad.
    plaće roditelja odgajatelja su trošak gradskog proračuna i ne čini se ništa kako bi se ta populacija obučila i obrazovala za (makar) neki budući rad (a pojedinci jedino radom doprinose proračunu), odnosno zaposlenost, nego se od (većine) tih ljudi stvaraju budući socijalni slučajevi
    također se ne čini ništa kako bi se osigurali drugi uvjeti za radnu aktivaciju stanovništva (humanije radno vrijeme, bolji javni prijevoz, bolji školski i predškolski sustav i infrastruktura)

kako je već nekoliko puta napisano, meni je također tragično da svi ostali gradovi i mjesta u RH također pune proračun a ne dobiju ništa
    ali ovo s ovom mjerom je po meni katastrofa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O čemu ti to? Nemam pravo na ništa od ovoga što si napisala. Di ti to gledaš?
    Izvoli
    https://zadarski.slobodnadalmacija.h...daje-7500-kuna

Eto i Preko daje 60000kn.

Možda si ti rodila prije te odluke, ali ima nas i koje smo u ZG rodile prije ovih famoznih 54000kn

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

BB, odličan sažetak

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne, apsolutno ne!
    Osoba koja je dosljedna i drži do svog stava da je taj novac loše raspoređen, da grad ima važnijih stvari koje treba uređivati, a ne dijeliti novac tamo nekoj anonimki koja je "samo" rodila još jedno dijete, ta osoba ne bi trebala ni podnijeti zahtjev.
    I biti dosljedna do kraja. Hahahaha
    Stvarno me nasmijavate. Srećom pa mi tako lakše prolaze ovi tjedni vezanosti uz krevet.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A ja nikako ne shvacam to o bogatim dalmatinskim mjestima... eto taj spominjani Sutivan imao je 2017 proracun od 15 miliona kuna. To zaista nije neka cifra.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Izvoli
    https://zadarski.slobodnadalmacija.h...daje-7500-kuna

Eto i Preko daje 60000kn.

Možda si ti rodila prije te odluke, ali ima nas i koje smo u ZG rodile prije ovih famoznih 54000kn
    Bome moja općina se nigdi ne spominje ali daje 1200 kn. I to sam dobila kad sam rodila četvrto.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako krivo shvaćate. Pa ja sam prva rekla kako bi puno pametnije bilo smisliti bilo što drugo osim ovoga. A vi ste počele o prirezu, kako ste vi to sve same platile, kako smo ljubomorne itd. Nisam ljubomorna nego pokušavam objasniti da taj famozni prirez nije puno veći nego u drugim gradovima, kako lopovluk radi svugdje, kako izdvajamo stalno za sve i svašta, a ništa nigdje ne funkcionira. Samo što je vama omogućeno to što je, a u ostatku Hr nije. Nije to ljubomora nego konstatacija. I nebi ja da se to vama ukine nego da država proradi pa da se nađe neka zajednička mjera na razini čitave države. Nebi ja ni u Zagrebu nikad živila, a bome ni u Slavoniji ni Istri nego baš tu di jesam. Ali ne mora biti baš da su odluke o više djece čvrsto vezane za osobni bankrot jer nas unazađuju kako god okreneš.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U ZET-u je godinama postojao naputak dragog gradonacelnika da se prve kazne za voznju bez karte ili neplaceni parkig mogu oprostiti , tj. proci samo sa opomenom bez novcane kazne.
    i tako je moj sin 02.05. nakon neradnog dana krenuo u skolu i nije mogao produziti mjesecnu kartu jer je bila guzva u 07:00 ujutro. Naravno, mladac se nije sjetio kupiti jednokratnu dok ne kupi mjesecnu i hop -eto kontrole.
    i tako stize on sa kaznim, na kojoj je adresa za prigovor. I mislim ja ok, pisemo prigovor, nikad do sad nije bez karte bio.
    I danas stze odgovor, dragi gradonacelnik je povukao svoj naputak o oprastanju novcanog kaznjavanja prvih kazni 01.05.2018. I naravno, ne samo to. To sve bez ikakve najave. Sto se jasno podrazumjeva jer to nije bio zakon, osim zakona serifa koji ga je napisao. I jos to nije sve. To jutro, prvog dana nakon sto je napitak povucen , a nakon praznika kad se nije mogla produziti mjesecna karta, sve ekipe kontrolora bile su od rane zore na terenu i punile blaganu.
    Eto, zivio nas Bandic. Nadam se da majke odgajateljice nece biti u istoj kasi jednog dana. Pa ce od danas do sutra odtati bez love.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ako i budu u istoj kaši, ja sam sigurna da je 90% njih spremno da se tako nešto može dogoditi.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Pik-puj-ne vrijedi.
    Njegov stil.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kod nas se može pokazna produžiti i prije 1. u mjesecu.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kod nas pauk pusti aute po godinu dana da parkiraju na nedozvoljenom mjestu, onda ih mjesec dva skuplja, zaradi hrpu novaca... onda se ljudi pomalo pocnu ponovo parkirat tu... i onda opet evo pauka...

To mi je u rangu ovog komentara o naplacivanju kazne za voznju bez karte.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

malo prikladne statistike iz koje se vidi kako je krasno zivjeti od turizma:

https://www.tportal.hr/biznis/clanak...-foto-20180507

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može i kod nas

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

malo prikladne statistike iz koje se vidi kako je krasno zivjeti od turizma:

https://www.tportal.hr/biznis/clanak...-foto-20180507
    Ne bih se ja složila s tim. Od turizma se jedino i može živjeti na našem području. Samo sad se tu da razglabati do beskonačnosti o odnosu uloženog/zarađenog. Svaka grana turizma nosi svoje. Nedostatak je što nismo konkurentni u cjelogodišnjem turizmu i što sezona traje kratko.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I u Zagrebu isto.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja kupim godišnji kako ne bih morala razmisljati svaki mjesec

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Danas opet bila reklama za e novine dd se na njima može nadoplatiti zet

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To sto se moze kupiti govori sto o tome da se jedna samovoljna odluka odjednom samovoljno ukinula?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    U ZET-u je godinama postojao naputak dragog gradonacelnika da se prve kazne za voznju bez karte ili neplaceni parkig mogu oprostiti , tj. proci samo sa opomenom bez novcane kazne.
    i tako je moj sin 02.05. nakon neradnog dana krenuo u skolu i nije mogao produziti mjesecnu kartu jer je bila guzva u 07:00 ujutro. Naravno, mladac se nije sjetio kupiti jednokratnu dok ne kupi mjesecnu i hop -eto kontrole.
    i tako stize on sa kaznim, na kojoj je adresa za prigovor. I mislim ja ok, pisemo prigovor, nikad do sad nije bez karte bio.
    I danas stze odgovor, dragi gradonacelnik je povukao svoj naputak o oprastanju novcanog kaznjavanja prvih kazni 01.05.2018. I naravno, ne samo to. To sve bez ikakve najave. Sto se jasno podrazumjeva jer to nije bio zakon, osim zakona serifa koji ga je napisao. I jos to nije sve. To jutro, prvog dana nakon sto je napitak povucen , a nakon praznika kad se nije mogla produziti mjesecna karta, sve ekipe kontrolora bile su od rane zore na terenu i punile blaganu.
    Eto, zivio nas Bandic. Nadam se da majke odgajateljice nece biti u istoj kasi jednog dana. Pa ce od danas do sutra odtati bez love.
    Evo i sada je zaključak foruma čini mi se, nije Bandić kriv, nego ti nemajka, jer djetetu nisi priuštila godišnji pokaz.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Ja kupim godišnji kako ne bih morala razmisljati svaki mjesec
    I ako ti do posla treba do pola sata, mogla bi dnevno putovati za 2x4 kn. Sto bi te koštalo cca 2000 kn godišnje. Pokaz platiš 3500. Onda im se žališ, da si ti već kupio godišnji pokaz, a oni su pojeftinili samo pojedinačnu kartu. Oni kažu, a čujte...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i sada je zaključak foruma čini mi se, nije Bandić kriv, nego ti nemajka, jer djetetu nisi priuštila godišnji pokaz.
    Jasno.
    uvijek je mater kriva.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mater je kriva jer se nije ranije sjetila da se dijete samo od sebe sigurno neće sjetiti produljiti pokaz 30.4.
    A i podržala je populističku mjeru oprosta poticanjem djeteta da se njome okoristi.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 07.05.2018. at 17:51

Stranica 9 od 37 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •