Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: Pitanjce o djecjem doplatku

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Zna li netko koje razdoblje i kako računaju cenzus za dječji doplatak? Je l uzimaju prethodnih 12 mjeseci, sve zbroje i podjele s 12 mjeseci i brojem članova kućanstva?

Ako se od 1.7. mijenja cenzus, sto znaci da onaj tko 1.7. podnese zahtjev, gledaju mu prihode 12 mjeseci prije toga ili od početka kalendarske godine? Koje razdoblje će se gledati onima koji bi upali u cenzus nakon 1.7.?

Tj. uopće ni nemam pojma je l bi upali ili ne jer smo u 2017. oboje dobivali placu, a u 2018. ja dobivam porodiljni, a MM je najdugotrajnom bolovanju. Pa ne znam sto ulazi u procjenu cenzusa.

Jesam dobro shvatila da se DD svake godine prijavljuje i svake godine se ponovo računaju prohodi i da li se upada u cenzus, na osnovu prihoda od prethodne godine? Kako će onda biti od 1.7.?

Ponavljam isto , mislim da se shvaća sto želim pitati .

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Zna li netko koje razdoblje i kako računaju cenzus za dječji doplatak? Je l uzimaju prethodnih 12 mjeseci, sve zbroje i podjele s 12 mjeseci i brojem članova kućanstva?

Ako se od 1.7. mijenja cenzus, sto znaci da onaj tko 1.7. podnese zahtjev, gledaju mu prihode 12 mjeseci prije toga ili od početka kalendarske godine? Koje razdoblje će se gledati onima koji bi upali u cenzus nakon 1.7.?

Tj. uopće ni nemam pojma je l bi upali ili ne jer smo u 2017. oboje dobivali placu, a u 2018. ja dobivam porodiljni, a MM je najdugotrajnom bolovanju. Pa ne znam sto ulazi u procjenu cenzusa.

Jesam dobro shvatila da se DD svake godine prijavljuje i svake godine se ponovo računaju prohodi i da li se upada u cenzus, na osnovu prihoda od prethodne godine? Kako će onda biti od 1.7.?

Ponavljam isto , mislim da se shvaća sto želim pitati .
    Ja te shvaćam.
    Mi nismo imali pravo zbog cenzusa koji smo premašivali, ali kad sam ja ostala bez posla, odmah sam otišla na mirovinsko i podnjela zahtjev s tim da sam objasnila da sam sad ostala bez posla i da nam se cenzus naglo promijenio.
    Uvažili su mi to i nisu gledali lanjsku godinu.
    Znači; odeš na mirovinsko u Žajinu- Trešnjevka i objasniš vašu situaciju.
    I to je to.
    Moraju ti uvažiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •