Pokazuje rezultate 1 do 50 od 190

Tema: SŠ - nezadovoljni zaključenom ocjenom

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    I jedinice i popravljene jedinice idu u prosjek.
    Neki profači nemaju isti koeficijent (težinu) za svaki segment ocjenjivanja.
    Ako se odluči za preispitivanje ocjene, mora biti spremna na odgovaranje cjelogodišnjeg gradiva, a znaš da profesor uvijek može postaviti pitanje na način da učenik ne zna na njega odgovoriti.
    iskreno, ja se ne bih u to upuštala - stres samo takav, a dogodine će joj biti još žešći, ako razumiješ na što mislim.
    Potpis.
    Moj je savjet: zaboraviti.
    Iako je teško i nemoguće, ali bolje tako nego dijete izlagati stresu, a i sebe.
    Već sam pisala da je moja kći i još par kolega iz razreda imala situaciju lani s prosjekom iz jednog predmeta 4,4 i pitali su profesoricu mjesec dana prije kraja hoće li moći odgovarati za peticu.
    Prvo im je rekla da će razmisliti, onda je rekla da će ih pitati pa je rekla da će im složiti nekakav test i na kraju ih je otkantala i nije im dala priliku.
    Grozno, a moja kći se cijelo vrijeme nadala i bila je spremna.
    Posebnu gorčinu ostavlja činjenica da joj je prosjek narušila jedinica iz testa koju je dobila kad je imala kulminaciju pogoršanja bolesti i doma mi se požalila da uopće nije mogla ni čitati, ni koncetrirati se i da joj se užasno vrtjelo i da će sigurno dobiti jedan iz tog testa.
    Tako je i bilo.
    I profesorica je znala situaciju i tada i poslije jer je kći završila na hitnoj hospitalizaciji budući je imala grand mal napad u tramvaju prilikom povratka kući.
    Ali milosti nije bilo.
    Nitko nije tražio ocjenu na poklon, već samo priliku za odgovaranje za višu ocjenu pa ako uspije ok, a ko ne, opet ok.
    No prilike nije bilo za moje dijete.
    I bila sam ljuta, ogorčena i bijesna i uz sva sranja koja imam još i to.
    I htjela sam nešto poduzeti, no kći je rekla da ne poduzimam ništa jer eto, bad luck, i fućkaj ga.
    Ona je to odmah prebolila, ali ja očito nisam.
    Baš nepravedno do kraja je ispalo.
    S druge strane svaki dan mi kći prepričava kako pojedinci navlače na više, ocjene ovih dana.
    I to isto nije fer prema drugoj djeci.
    Ima i situacija gdje se zaokružuje na niže.
    Ni to nije fer.
    Ajde barem ove godine ona nije u tom žrvnju.
    Njoj je sve zaključeno, ovaj put bez dvojbi pa i taj predmet što je bio lani sporan je ove godine čista petica
    Ali ove godine je i ona stabilno i bolest pod kontrolom. Nadam se da će tako i ostati.
    Uvjeti za upise se jako razlikuju od fakulteta do fakulteta i uistinu nije svejedno kakve su ocjene.
    Negdje je prijemni najveći nosioc bodova, a negdje ga uopće nema. Tak je i sa ocjenama, negdje nose malo, a negdje puno bodova za upis.

P
    Posljednje uređivanje od Tanči : 13.06.2018. at 22:58

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •