Draga Čokolada, slažem se sa svime šta si napisala. Ja sam definitivno osoba koja smatra da mi svi imamo pravo živiti život onako kako mi želimo, imamo pravo biti drukčiji i jedinstveni. Definitivno nisam osoba koja se uklapa u kalupe, oduvijek sam nekako iskakala od ostalih i drago mi je zbog toga.
Samo teško mi je bilo ne osjećati krivnju zbog ne imanja djece,a da nisam poduzela skoro ništa po tom pitanju , a biti jedino dijete u svojih roditelja kojeg su teško dobili, nakon 4 spontana. Oni mene nisu mogli razumjeti, znali smo se svađati oko toga, a rezultat bi bio taj da bi ja onda još i manje željela imati djecu pa sve i da sam mogla prirodno ostati trudna! Ja sam poželjela imati dijete tek kad su me svi pustili na miru i kad više ni ja sama o tome nisam razmišljala! A znala sam da su biki razočarani mojim stavom, čak i MM, mada on to nikad ne bi priznao!
I sad kad smo posvojili dijete, osjećam se nekako krivom kao da to ne zaslužujem jer znam koliko neki ljudi dugo čekaju, pa i moja jedna rođakinja. Baš ona mi je rekla da joj je drago zbog mene, al' da smatra da nije fer da ja odmah dobijem dijete čim to poželim, a ona je prošla sve i svašta (misli na potpomognute oplodnje) i u registru za posvajanje je već 2 godine pa ništa!
Inače, vezano za posvajanje, najviše su mi baš tvoje informacije pomogle. Kad smo krenuli u postupak sve šta sam znala bilo je s ovog foruma, a znala sam sve, i u centru su se smijali kako sam se dobro pripremila :D