Peterlin prvotno napisa
Imam 2 pitanja, možda su glupa, ali ovako: koliko je dijete staro ibda li je sa sobom nosilo neki probiotik? Za djecu ispod 12 godina ja bih odjurila po njih na sam spomen proljeva, a stariji koji mogu bolje procijeniti kako se osjećaju dobili bi upute što učiniti. Moji su sinovi gotovo svakog ljeta u kampovima još od vrtića i tamo nema liječnika. Moj mlađi je astmatičar i alergičar, ali svejedno je uredno išao, s bratom ili sam. Uvijek su nosili onaj papir o bolestima i lijekovima. Ali znali su i što od kućne ljekarne imaju sa sobom, čemu služi i kako se uzima.Crijevne viroze ljeti nisu rijetkost, toplina +lošiji higijenski uvjeti su raj za to. I ove godine je mlađi rekao da je bilo proljeva, a njega je uhvatila samo grlobolja. Da je imao 10 godina, a ne 17, odjurilabih po njega na sam spomen bilo kakvih zdravstvenih teškoća.
Tako da ste dobro učinili što ste otišli po dijete, ali da znate za drugi put - u kampovima liječnika u pravilunema, ali ima drugih odraslih osoba, a ima i mobitel od organizatora, pa ih možete potaknuti da provjere kako je dijete ako se loše osjeća i tražiti da ga odvedu liječniku.