Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Samo upozorenje da je ovaj AIP link znanstveno nepotvrđen, tj. "propusna crijeva", tzv. "leaky gut" spadaju u pseudoznanost, premda ćete ga naći na siteovima privatnika koji nude od beauty tretmana pa nadalje. Niti jedan od liječnika za autoimune - znači, rebarski doktori specijalisti itd. - nije mi nikakvu prehranu za ovo ili ono preporučavao (nisu to uopće niti spominjali), niti jedan alergičar (liječnik u bolnici) za dijete isto. Gastrić je samo govorio one opće poznate stvari - kad je aktivno ne luk, rajčicu, tunu, a i inače to izbjgevati. Iskreno, ne bih veliki značenjski ponder davala siteu fitness.com.

Leaky gut s Wikipedie jasno navodi da je to "medically unrecognized", znači nepotvrđeno od strane liječnika:

https://en.wikipedia.org/wiki/Leaky_gut

Ako krenete na reuma forume, svaki drugi post je o "super hrani za ovo ili ono", zadnjih dana spamaju s medovima i konjskim balzamima.. Takve bolesti su plodno tlo za svu silu pseudo stvari.
slagala sam se sve do trenutka kad si wikipediu uzela za izvor

na stranu zezancija, meni JEST bolje kad jedem onako kako konvencionalna zapadna medicina kaze da ne bih trebala. Otkako sam to shvatila, vodim se mislju da je prvi kriterij zdravlja ono kad se dobro osjecam. Ono, zdravlje se moze definirati kao izostanak bolesti , a čovjek bi sam sebi trebao i mogao biti mjera.