Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1062

Tema: Odvikavanje - mogu li jednostavno skinuti pelenu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Evo danas na dnevnom spavanju, nakon 40 minuta se popiškio, i to ful. Dok sam ugurala ručnik ispod njega razbudio se skroz, gotovo spavanje. Ustao se i reda radi ga ponudim na tutu, popiškio količinski ko da je pol dana trpio. A išao je piškiti prije spavanja. Nikako mi to nije jasno.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    Da se javim sa iskustvom dvoje djece da pomognem Eryngium Odgovor na gornji citat: jednostavno nije spreman. Što raditi? Pustiti da stvari idu svojim tokom.
    Mi smo se vodili onom- kada bude spremno, noćna pelena (ili dok spava danju)će biti suha. Kod starijeg djeteta koje je vrlo brzo i dosta rano skinulo dnevnu pelenu, noćna je bila mokra još 6 mjeseci. I jednostavno smo oblačili noću pelenu. Bez ukidanja večernje vode ili uvođenja noćnog dizanja (nepotrebno). To je ujedno i period koje iščitavam iz posta da je trebalo Pulinkinom, znači po meni nije „naučilo“ nakon 6 mjeseci, nego sazrjelo. Drugo moje dijete je skinulo dnevnu pelenu nešto kasnije od prvog, ali već nakon trećeg dana je i noćna bila suha. Sada kada su oni već tinejdžeri tvrdim: sve se to zaboravi, prođe, preraste, dođe na svoje. Savjet: ne uskraćujte si san, ne sekirajte se, uživajte, nema pomoći od previše teoretiziranja, priroda zna što radi, strpljena, čekati da sazriju, i samo sve dođe na mjesto bez stresa. A što je 6 mjeseci u maxi pelenama spram daljnjeg života.
    Posljednje uređivanje od alga : 24.09.2018. at 21:59

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Znači u kratko: noćna suha pelena se ne može ili ne treba trenirati. Skine se kada par dana za redom bude suha. That` s it.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj alga prvotno napisa Vidi poruku
    Da se javim sa iskustvom dvoje djece da pomognem Eryngium Odgovor na gornji citat: jednostavno nije spreman. Što raditi? Pustiti da stvari idu svojim tokom.
    Mi smo se vodili onom- kada bude spremno, noćna pelena (ili dok spava danju)će biti suha. Kod starijeg djeteta koje je vrlo brzo i dosta rano skinulo dnevnu pelenu, noćna je bila mokra još 6 mjeseci. I jednostavno smo oblačili noću pelenu. Bez ukidanja večernje vode ili uvođenja noćnog dizanja (nepotrebno). To je ujedno i period koje iščitavam iz posta da je trebalo Pulinkinom, znači po meni nije „naučilo“ nakon 6 mjeseci, nego sazrjelo. Drugo moje dijete je skinulo dnevnu pelenu nešto kasnije od prvog, ali već nakon trećeg dana je i noćna bila suha. Sada kada su oni već tinejdžeri tvrdim: sve se to zaboravi, prođe, preraste, dođe na svoje. Savjet: ne uskraćujte si san, ne sekirajte se, uživajte, nema pomoći od previše teoretiziranja, priroda zna što radi, strpljena, čekati da sazriju, i samo sve dođe na mjesto bez stresa. A što je 6 mjeseci u maxi pelenama spram daljnjeg života.
    Ne sećam se više da li sam dete budila punih 6 meseci ili ne, nije ni važno, meni i mom detetu je bilo prilično važno i da se rešimo pelene i da bude noću suv iz zdravstvenih razloga, jer je to bio savet više nefrologa, rešiti se pelena što je pre moguće. Ako je i gubio par minuta noću na čvrstini i neprekinutosti sna, zdravstveni benefit je bio puno veći u našem slučaju. S obzirom da je on mirno i čvrsto spavao po 12 sati noću, savet nefrologa je bio upravo da ga dižemo noću bar jednom na wc, jer je previše da prespava 12 sati bez piškenja.

Eryngium je pitala kako i kada se ko rešio noćne pelene, ja sam joj ponudila rešenje koje mi se učinilo zgodno jer sam ga i sama isprobala, ali naknadno sam shvatila da joj moje rešenje uopšte ne odgovara, i to je ok, nismo svi isti. Ona je zapravo htela da pita ima li ikakve šanse da dete prespava celu noć suvo odmah nakon skidanja noćne pelene, iako mu je noćna pelena i dalje mokra, a ja njen post nisam tako razumela, moja greška.
    Da li je moje dete naučilo ili sazrelo, meni terminologija uopšte nije važna, stvarno se može bilo šta zaključiti, osim onoga što ja iščitavam iz tvog posta, a to je da ti misliš da sam ja svoje dete forsirala iz pitaj boga kog razloga. Eto, nisam, a mom detetu je puno značilo 6 meseci života kraće bez pelena.
    Kako god, meni se kod 23kg najmanji problem čini traženje odgovarajuće pelene, da budem potpuno iskrena mene bi ta težina za dete mlađe od pretpostavljam, 5 godina, pomalo zabrinjavala osim naravno ako nije do genetike, u tom slučaju mašala, moje dete ima 25 kg sad u prvom osnovne, a najviši je u razredu .

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku

osim onoga što ja iščitavam iz tvog posta, a to je da ti misliš da sam ja svoje dete forsirala iz pitaj boga kog razloga.

.
    Ma neeeee, sorry, nikakva namjera mi nije da se petljam u tuđe razloge, samo sam navela primjer, bez veze, nisam ni trebala. Namjera mi je samo bila kad sam vidjela da se Eryngium lomi u odluci ustajati ili ne a najrađe ne bi da se dijete ne razbudi, da joj kažem- nije potrebno, stvari dođu na mjesto. Kad su mi djeca bila ta dobi, i imala sto nedoumica oko puuuuno stvari, jer bez prethodnog iskustva ne znaš što će ispasti kada doneseš odluku u bilo kojem smjeru, a čini ti se odluka od životne važnosti, trebala sam samo viđenje iskusnijih mama koje bi mi rekle da li brijem ili ne, a dobila masu nepotrebnih filozofiranja. Oko spavanja, jela, itd. Sada iz ove perspektive kada su djeca odrasla izgleda sve to peace of cake. Ali tada to nisam znala, pa sam samo probala prenijeti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •